Artwork by Daniel B. Holeman

Misli postaju stvarnost! Misli kao magnet privlače sebi sličnu energiju iz okolnog svijeta u vidu ljudi, stvari i situacija koje su podudarnih energija s našom. Na osnovu onoga što privučemo u život, mi ponovo kreiramo misli i vjerovanja, a okolni svijet nam opet odgovara privlačenjem onoga što je podudarno našoj energiji, i tako u nedogled. Što je emotivni naboj naših misli veći, brže ćemo privući ono o čemu mislimo. Naš sadašnji život je manifestacija naših prošlih misli, a ono što sada razmišljamo, kreira našu budućnost. Ako vidite sebe kako živite ispunjen život te vjerujete da će tako biti, uz Božju pomoć, to ćete i privući!

atma.hr – 52
Kad mislimo, energija se stavlja u pokret i ulazi u komunikaciju tj. interakciju s ostalim stvorenim svijetom na jedan specifičan način. Misaona energija kao veliki magnet, privlači sebi sličnu energiju iz okolnog svijeta u vidu ljudi, stvari, događaja i situacija koji su podudarnih energija s našom.

Na osnovu onoga što privučemo u život, mi ponovo kreiramo misli i vjerovanja, a okolni svijet nam opet odgovara privlačenjem onoga što je podudarno našoj energiji, i tako u nedogled.

To je Zakon Privlačenja!

On djeluje kad god se pokrene naš skup misli koji je fokusiran i nosi određeni emotivni naboj. Tada misli djeluju kao magnet.

Zakon privlačenja je jedan od prirodnih zakona koji vladaju u ovom Svemiru.

Vjerovali mi u Zakon privlačnosti ili ne, primjećivali ga u našim životima ili ne, on postoji i privlači nam sve one ljude, stvari, događaje i okolnosti koje su podudarne našoj energiji i našim vjerovanjima. Na osnovu toga što privučemo u život, mi ponovo kreiramo nove stavove ili skupine misli koji su specifičnog emotivnog naboja, i što je naboj veći, brže ćemo privući ono u što vjerujemo tj. ono o čemu mislimo.

atma.hr – 52
Zakon privlačenja je dosljedan i nepogrešivo isti za sve.

Kada često razmišljaš o onome što ne želiš i ne voliš da ti se događa, kada proizvodiš snažne osjećaje odbojnosti prema tome što ne voliš, takvim činom privlačiš upravo to što ne voliš u svoj život.

Zato naš narod često kaže da će te u životu susresti baš ono što ne voliš. Pravo objašnjenje ove izreke je da prosječan čovjek često misli o onome što ne voli, proizvodi snažne emocije odbojnosti dok misli i priča o tome što ne voli, a možda čak i vjeruje u izreku da će ga u životu susresti baš ono što ne voli i eto vam kompletnog zla. Ali onog kog ste kreirali sami, svojim vjerovanjima i mislima.

U tome nema uroka niti sudbine, sve je jasno i racionalno. Svojim mislima ste privukli u život ono što ne volite. Ono što sada razmišljate, kreira Vašu budućnost. Ono o čemu najčešće razmišljate, ono na što se najviše fokusirate, pojavit će se kao dio vašeg života.

Energija privlači sličnu energiju. Ako vidite sebe kako živite ispunjen i izbalansiran život te vjerujete da će tako biti, uz Božju pomoć, to ćete i privući.

Zato postoji stari narodni izraz – O zlu ni u gori ne govori- koji bi trebalo nadopuniti sa, ni ne razmišljaj o zlu, a kamoli da o njemu govoriš.

Zakon privlačenja nepogrešivo manifestira u našem životu stvari, situacije i ljude o kojima mislimo. Ovaj zakon uvijek i nepogrešivo funkcionira. Ako njegujemo pozitivan stav, s pozitivnim emocijama privući ćemo pozitivne ljude, pozitivne događaje i okolnosti.

Ako smo ogorčeni, tužni, ljuti i negativni u svom stavu privući ćemo još više takvih sličnih ljudi i okolnosti koje će u nama potaknuti još više negativnog i zabetonirati nas u tom negativnom stanju.

atma.hr – 52
Činit će nam se da smo u pravu što mislimo da je sve negativno, jer evo koliko je dokaza svuda unaokolo. Ne razumijemo da smo sve sami privukli, da život nije takav, već su naše misli uvele u našu svakodnevnicu ono što smo što smo posijali u nju.

Ako dobro otvorite oči i pogledate oko sebe vidjet ćete zakon privlačnosti na djelu svuda unaokolo.

Ono o čemu mislimo, to i unosimo u svoj život, kroz ljude, situacije i okolnosti.

Naš život je fizička manifestacija naših misli. Ako sve ovo možda ne razumijemo, ne znači da to trebamo odbaciti.

Mi ne razumijemo mnoge pojave u našem životu pa ih koristimo za osobnu korist.

Da sažmemo: Zakon privlačenja se može objasniti u tri riječi: misli postaju stvarnost.

LJILJANA POSAVEC KNJIGE

Trebali bi prvo poželjeti postati svjesni svojih misli kao alata, kao nečeg što je odvojeno od naše prave duhovne prirode, shvatiti da te misli, mi kao promatrač, duša kreiramo i da ih imamo moć kontrolirati i odabrati one pogodne. Ne biti rob misli. Mi možemo biti majstorsko djelo vlastitog života. Michelangelo svojega života. A remek djelo kojega oblikujemo smo mi sami.

Umom možemo ovladati kad ga smirimo. Svaki učitelj spomenut u knjizi Tajna svakoga dana meditira. Meditacija nas odvaja od buke uma, povezuje s dušom, smiruje i bistri um, pomaže u ovladavanju vlastitim mislima i poboljšava zdravlje. Izvrsno je to što za meditaciju ne morate odvojiti nekoliko sati dnevno. Počnite s tri do deset minuta u danu, što može biti nevjerojatno djelotvorno za stjecanje kontrole nad vlastitim mislima. Izaberite vrstu meditacije koja vam se najviše sviđa; na božansku sliku, molitvu, mantru, disanje, svijeću, afirmaciju, ljepotu prirode… Isključite se nakratko od svakodnevnice i od buke vlastitih misli i planova.

Da biste postali svjesni svojih misli možete reći: »Ja sam gospodar svojih misli«. Često izgovarajte tu rečenicu, meditirajte o njoj i dok razmišljate o toj tvrdnji zakon privlačnosti vam omogućuje da se upravo to ostvari.

Sada dobivate spoznaje koje će vam omogućiti stvaranje najveličanstvenije verzije samoga Sebe. Mogućnost te verzije već postoji na frekvenciji »najveličanstvenije verzije sebe«.

Odlučite što želite biti, što želite raditi i imati, razmišljajte o tome, odašiljajte tu frekvenciju i vaša će se vizija preobraziti u stvarnost.

atma.hr – 52
Zakon privlačnosti uzvišena je Tajna života.

Zakon privlačnosti kaže da se sličnosti privlače, stoga kad nešto pomislite istodobno privlačite slične misli.

Misli su poput magneta i imaju frekvenciju. Dok razmišljate, misli šaljete u Svemir i one poput magneta privlače sve slične stvari koje se nalaze na istoj frekvenciji. Sve što ste poslali vraća se svom izvoru, vama.

Vi ste poput televizijskog odašiljača. Svojim mislima odašiljete frekvenciju. Želite li promijeniti nešto u svojemu životu, promijenite frekvenciju promjenom misli.

Sadašnje misli oblikuju budući život. Ono o čemu najviše razmišljate i ono na što se najviše fokusirate, pojavit će se u vašemu životu, kad tad.

Misli uvijek nađu način da se pretvore u stvarnost. Stoga, postanimo ih svjesni i birajmo ih s najvećom pažnjom.

Prema odlomku iz knjige “Promijenite misli – promijenite život” i transkripcije videa dr. Wayne Dyer / obrada: ATMA