Usmjerenost naše pozornosti aktivira odgovarajuće misli koje zauzvrat određuju naš doživljaj života. Da biste mogli doživjeti život onakvog kakav on uistinu jest, od presudne je važnosti da prestanete upijati informativne sadržaje masovnih medija, koji vam plasiraju gotove informacije, mameći vas da reagirate, brinete se i strahujete, subliminalno sugerirajući što i kako da mislite. Sve informacije koje vam istinski trebaju već su u vama samima!

atma.hr – 78
Budite svjesni potencijala i skrivene snage vaše vlastite pozornosti. Iako se na prvi pogled čini kao sasvim sporedan i pasivan segment našeg života koji nema nikakvog značajnijeg utjecaja, dubljim promatranjem postaje očigledno da je naša pozornost toliko snažna da sve ono prema čemu ju usmjerimo istog trenutka postaje naše iskustvo!

To je način na koji funkcioniramo. Naša pozornost je najjače oruđe našeg vlastitog mira. Usmjerenost naše pozornosti aktivira odgovarajuće misli koje zauzvrat određuju naš doživljaj života.

Zato, da biste mogli doživjeti život onakvog kakav on uistinu jest i stišati žamor misli u svojoj glavi koje se neprestano roje, od presudne je važnosti da prestanete upijati informativne sadržaje masovnih medija.

Jednostavno, prestanite čitati novine, slušati radio i gledati televiziju – odmaknite se od svih masovnih izvora informiranja koji vam plasiraju gotove informacije.

atma.hr – 39

Masovni mediji su stvoreni upravo s ciljem da odvuku vašu pozornost od vas samih i vašeg vlastitog mira prema nečemu što se događa oko vas i navedu vas da povjerujete da je to od primarne važnosti za vaš opstanak i odvijanje života, mameći vas da se angažirate oko toga, da reagirate, da se brinete i strahujete, istovremeno vam subliminalno sugerirajući što i kako da mislite.

Oni čine sve da bi vašu pozornost odvratili od sadašnjeg trenutka, od vas samih i vašeg unutarnjeg mira. Zašto? Zato što je u srcu mira ljubav, a u ljubavi nema straha! Ljubav nema neprijatelja, u njoj postoji samo suosjećanje, radost i šire razumijevanje stvari. Kad ste u ljubavi, u vama nema podjele, nema sukoba, a to je ono što isključuje svaku mogućnost manipulacije i zavade.

Ne može vas se navesti na nešto što je suprotno vašoj unutarnjoj istini! Međutim, kad ste u strahu od budućnosti, vi ste zgrčeni i nepokretni jer strah steže i onesposobljava, zbunjeni ste a vaša pozornost je podijeljena i razbacana i samim time podložna raznoraznim sugestijama.

Kad ne upijate sadržaje masovnih medija u svoje biće, vi ste isključeni iz neprestanog mentalnog žubora rijeke dezinformacija i oprečnih informacija koje u suštini nemaju nikakve veze s vašim vlastitim životom. Sve informacije koje vam istinski trebaju već su u vama samima. Sve što je potrebno je poslušati.

atma.hr – 75
Tek kad ne sudjelujete u medijskoj hajci, pred vama se otvara prijeko potrebni prostor unutarnjeg mira i tišine koji vam omogućuje da se usredotočite i čujete tu istinu koja je već prisutna u vašem srcu i vidite jasno koja je istinska priroda stvarnosti.

Zato, ne poklanjajte svoju pozornost olako nečemu što ju ne zavrjeđuje. A ono što ju ne zavrjeđuje je ono što nije od najveće dobrobiti za sve. Kad nešto ide protiv najveće dobrobiti sviju, automatski ide protiv istine, što znači da je laž i da ne zavrjeđuje našu pozornost i vrijeme.

To ne znači da morate zabijati glavu u pijesak i pretvarati se da ne postoji zlo, nego to jednostavno znači da ste svjesni da je svako zlo u bilo kojem svom obliku posljedica neznanja i da kao takvo ne dovodi do iscjeljenja ni mira pa je samim time besmisleno pridavati mu energiju i važnost.

Jer, kad pridajemo svoju energiju stvarima koje nisu istinite i prirodne, one rastu i ostavljaju nas iscrpljenima, dok nas usmjerenost na ono što je prirodno i u skladu s istinom hrani, jača i osvježava.

atma.hr – 78
Vaša je sloboda i potpuno pravo ne plesati u kolu laži i opsjena i dopustiti da umjetno stvorene brige i problemi koji su posljedica bolesti uma nagrizaju vašu ljudskost i izbrišu osmijeh životne radosti s vašeg lica.

Zapravo, što više okolnosti oko vas djelovale tmurno i očajno, to je više razlog da živite svoju unutarnju istinu i prebivate u iskrenosti i dobroti vašeg vlastitog srca. Samo ostanite tu s ljepotom i ne brinite, vodeći se uvijek jednostavnom bezvremenom mudrošću koja kaže:

“Brige ne rješavaju sutrašnje probleme nego oduzimaju današnji mir.”

novavizija

108 SAL RACHELE TAJNE NEOGRANIČENE ENERGIJE

Sal Rachele: Tajne neograničene energije

sal rachele tajne neogranicene energijemanja

Nestašica energije ne postoji

JESTE LI ZNALI...? Da ne postoji nestašica energije? Da su fosilna goriva potpuno nepotrebna? Da gotovo beskonačna količina energije postoji unutar svakog atoma? Da trošak izvlačenja ovog neograničenog spremnika energije predstavlja sićušan dio onoga što danas trošimo na obradu nafte, plina i nuklearne energije? Da možemo živjeti u svijetu bez zagađenja? Da je moguće živjeti u svijetu bez siromaštva?

Ova knjiga preispituje istinu o energiji iz znanstvenog, duhovnog, metafizičkog i psihološkog stajališta.

Znanstveni dio je prilagođen laicima.

Autor nudi prava rješenja na probleme s kojima se suočava današnji svijet.