Foto: pixabay.com

Događa se da ništa ne želite i ništa vam ne pričinjava radost. Probudili ste se ujutro i ništa vam se ne radi? Ili pokušavate raditi, a samo što ne zaspite? Priznat ćete da su takve situacije dosta česte. Morate u sebi pronaći snagu i uključiti se u životne tokove. Jedna zlatna vježba pomoći će vam u tome.

atma.hr – 52
U klasičnoj jogi i u drugim praksama postoje vježbe usmjerene na mobilizaciju unutrašnjih rezervi energije i okrjepljivanje u raznim situacijama.

Jedna od tih vježbi je Držanje Mjeseca, koja potječe iz zanimljive drevne orijentalne Qigong vještine, piše uspesnazena.com.

Ovu zlatnu vježbu je najbolje raditi na svežem zraku. Obavezno obucite nešto što ne sputava pokrete.

Vježba se izvodi ovako:

vjezba

Stanite uspravno i ispravite leđa. Zatim se polako nagnite naprijed, opuštajući leđne mišiće. Također opustite ruke i spustite ih tako da vam prsti budu nešto ispod koljena.

Ruke i noge trebaju biti ravne. Pokušajte dodirnuti bradu grudima, kako biste zaokružili leđa. Zadržite dah. Sve to radite mirno i glatko.

Zatim se polako uspravite, držeći ruke ispružene pred sobom. Ne prekidajte pokret, sve dok vam ruke ne budu iznad glave. Pokret treba pratiti neprekidan udah kroz nos.

Zamislite da u rukama držite veliku loptu. A onda se malo istegnite leđima naprijed. Ostanite u tom položaju i zadržite dah.

atma.hr – 52
Ispravite se i spustite ruke sa strane, izdišući na usta.

Ugodan, drhtav osjećaj prostrujat će vam kroz tijelo. Zamislite da protok unutrašnje energije odnosi sve suvišno iz vašeg organizma: negativne emocije, bolesti, toksine i ostalo. Sva nečistoća vas napušta i odlazi u zemlju kroz stopala.

Istovremeno ispunjavate svaku stanicu tijela vitalnom energijom, postajete zdravi i mladi.

Nemojte se micati par sekundi, da biste uživali u ugodnom osjećaju ispunjavanja energijom.

To je cijela vježba. Ponovite je 10 do 20 puta.

uspesnazena.com

MEDICINSKI MEDIJ