Foto: pixabay.com

Pametna  žena nikada neće tražiti niti način niti sredstvo niti bilo što drugo da se osveti. To je blatnjav posao, uzmeš li u ruku blato i počneš bacati koliko god da si puta ruke oprala, taj osjećaj blata koji je bio u tvojim rukama je uvijek prisutan. Jako je teško oprostiti nekome tko te je na bilo koji način povrijedio. No, život to prije ili poslije „vrati“. Samo trebaš promatrati.

atma.hr – 52
Ako ovu ženu povrijedi muškarac, on se plaši ustvari one scene „najgoreg“, a to je da joj uradio nešto neoprostivo. Žene u takvim situacijama navečer izudaraju jastuk ili ga grle roneći suze, no međutim ona je sutra na nogama čvrsta, bez pogleda unazad.

Većina muškaraca vjeruje da će se pametna žena osvetiti, no tu pravi veliku pogrešku. Život će to odraditi. Nekada u životu kada bude sjedio sam sa sobom i svojim mislima sjetit će se. Životu se nigdje ne žuri. Sve je u tajmingu.

Nema trčanja niti preskakivanja. Jednostavno se stvari poslože. Kako vrijeme odmiče, muškarac misli da se izvukao iz svog prljavog povrjeđivanja, ali kada se bude najmanje nadao osjetit će Božji gnjev.

Zašto kažem Božji gnjev? Upravo zato što će muškarca peći savjest, a to je jedna od najgorih noćnih mora. Onaj tko je to doživio zna o čemu upravo govorim. Jastuk kojega žena navečer grli i roni suze na njemu je jedna od najtežih boli što žena prolazi.

Kasno je za izgovorene riječi, jučer nikada neće biti danas, ispaljena strijela nema povratka.

Biti svoja!

Jedan od težih zadataka u teškim trenutcima. Pametna žena ostat će vjerna sebi, svojim principima, svom stajalištu.

Bez obzira koliko prljavštine, koliko tajni zna o tebi, ona ide naprijed. Nema pogrešnog skretanja u njenoj odluci. Upravo zbog svog stava pametna žena i jest tako odlučna da nastavi dalje.

atma.hr – 52
Bogat je onaj tko je ima!

Da, onaj tko ovakav tip žene dobije u svome životu imat će puno bogatstvo. Čak i ako ste muškarac koji je manje sposoban, manje inteligentan od nje, a ona to zna, nikada vam neće dati do znanja da je tako.

Nježna, je brižna, topla, pametna puna ljubavi. Upravo kao gore onaj jastuk, ali ovaj je napravljen od svile.

U ovoj partnerici pronalazite sve, osobu koja vam je prijateljica, emocionalni suputnik, duhovni slušatelj.

Ali, naravno i ovaj tip žene treba razumjeti, dati joj prostora za njenu dušu, pošto je dosta senzibilna, empatična, nema nikakvih animoziteta prema nikome ili ničemu. Uzgaja ono samo što najljepše cvijeta. Bez obzira kakvo je razočarenje u životu dočekalo „ne osvećuje se“, kažem, život to odradi.

Dug je to put, kroz koji je većinom sama prošla. Iza fino uređene perfekcionističke fasade s dozom arogancije tko joj želi nauditi ona to vidi i osjeća.

Kako to uspijeva?

Upravo iz svojih djela se kriju njene tajne. Puno ne govori, jer riječi su suvišne. Velika je to žena koja je prošla trnovit put, bez razbacivanja ljubavi, nema lažne skromnosti, laž joj je najgore oružje na svijetu.

Ne nosi nikakve maske niti fasade, no doza opreza je prisutna u njenom životu.

Jednostavno, ova žena se „ne osvećuje“, ona čeka da život to odradi!

Napisala: Žana Alpeza