Sastojci:

60 dag seitana
20 dag mrkve
10 dag peršina
5 dag pastrnjaka
5 dag celera
2 glavice luka
5 češnja češnjaka
1-2 kisele jabuke
3 suhe smokve
5 suhih šljiva
2-3 žlice octa jabučnog
0,5 – 1 dl soja umaka
2-3 žlice senfa
100 g dimljenog seitana ili tofua
ulje za prženje
đumbir, lovor, majčina dušica
origano
morska sol
2-3 žlice pasate (pire od rajčice)

atma.hr – 39

Priprema:

Seitan izrezan na ploške marinirati 20 minuta sa marinadom od zgnječenog češnjaka (3 režnja) i malo shoyua i senfa (po želji i đumbira).

Na zagrijanom plitkom ulju svaku plošku uvaljati u brašno i popržiti.

Potom ih dodati u umak od povrća.

Za umak od povrća: na malo ulja ispržiti nasjeckani luk i dodati krupno naribanu mrkvu, peršin, celer, pastrnjak i sve zajedno malo propirjati.

Dodati na kriške isječene jabuke, nekoliko namočenih suhih šljiva i 2-3 smokve i začine po želji.

Dodati još malo vode i pustiti da sve skupa kuha oko pola sata. Izmiksati.

Dodati umaka od mariniranja i temeljca od povrća ili vode da se dobije srednje gusti umak. Dodati 2 – 3 žlice pirea od rajčice i senfa.

atma.hr – 39

U tako pripremljeni umak složiti zapečene odreske i pustiti da se krčkaju petnaestak minuta.

Povremeno protresti posudu sa pašticadom.

Servirati uz njoke, krumpir pire, tjesteninu, pire od prosa ili palentu.

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.