Kajgana bez jaja? Može! Evo jedna bogata verzija vege-kajgane za hladna zimska jutra… Sočna, lagano pikantna… Ide odlično uz vaš omiljeni jutarnji napitak i topli indijski čapati, kruh ili toast s maslacem.
Vrijeme pripreme: 20-tak min
Za dvoje…
Sastojci: 200 gr sjeckanih ili baby šampinjona, 1 zelena paprika nasjeckana na kockice, 250 gr sira mladog sira (npr “Kladovšćanka”) ili običnog tofua, 2 vegetarijanske hrenovke ili 1 mala tofu kobasica narezanu na fetice (npr ona iz DM-a), 100 gr dimljenog seitana, tofua ili dimljenog sira, 3 manje zrele rajčice prerezane na pola (još bolje cherry rajčice), 1 šalica kuhanog kukuruza, nasjeckani svježi peršin za posipanje, 2 žlice ulja ili maslaca, malo vlasca, 1-2 žličice soli, pola žličice kurkume, malo curry začina, slatke paprike i papra, 2 žlice kiselog vrhnja i malo, malo crne soli
Postupak: Zagrijte ulje ili maslac u velikoj tavi ili woku na umjerenoj temperaturi, dodajte papriku, gljive i vlasac te promiješajte. Kad je povrće skoro gotovo, dodajte izmrvljeni svježi sir ili tofu, vegetarijanske hrenovke ili tofu kobasicu, dimljeni seitan ili tofu te miješajte još 2-3 min. Dodajte polovice rajčica, zrna kukuruza, sol, slatku papriku, curry, malo papra i crne soli. Miješajte još minutu. Skinite sa vatre i ukoliko niste stavili dimljeni tofu ili seitan, sad dodajte ribani dimljeni sir, umiješajte 2 žlice kiselog vrhnja i pospite peršinom.
U slast!