Prva pomrčina Mjeseca u godini događa se tijekom punog Mjeseca u Vagi 25.3. i potiče nas da preispitamo ravnotežu svojih veza i otpustimo destruktivne navike koje nas sprječavaju da pronađemo pravi sklad. Ključno je pristupiti ovom intenzivnom razdoblju sezone pomrčina otvorenog uma i spremnošću da prihvatimo promjene, jer je to snažno vrijeme transformacije i rasta. Ovo je moćno vrijeme za donošenje odluka i početak novih nastojanja, kao i razdoblje pročišćavanja. 

atma.hr – 52
Pomrčine punog Mjeseca pojačavaju energiju punog Mjeseca, tako da ih možete zamisliti kao energiju punog Mjeseca puta deset! Iz tog su razloga nevjerojatno moćni i vjeruje se da otvaraju portale u viša stanja svijesti.

Portal koji se otvara ispod ove pomrčine Mjeseca u Vagi nosi teme završetaka. Čini se da smo vođeni da nešto privedemo kraju. Možda je to misaoni obrazac, način vjerovanja ili je možda nešto opipljivije poput završetka posla, veze ili poglavlja naših života.

Pomrčine utječu na sve nas na različitim razinama i u različitim stupnjevima, ali uvijek ostavljaju trag i uvijek nas postavljaju tamo gdje trebamo biti. Zapravo, vjeruje se da pomrčine otključavaju karmičke ugovore.

Također je važno spomenuti da je ova pomrčina Mjeseca u Vagi dio većeg ciklusa pomrčine koji je započeo u travnju/aprilu 2023. i nastavit će se do kraja ove godine. Sljedeći put ćemo ponovno posjetiti isti ciklus pomrčine u listopadu/oktobru, tako da je vjerojatno da će ono što se pojavi u ožujku/martu biti samo dio priče. Možda ćemo morati pričekati do listopada/oktobra 2024. ili čak ožujka/marta 2025., kada ćemo doživjeti posljednju pomrčinu u ovoj seriji, za potpunu sliku.

Vaga predstavlja ravnotežu između davanja i primanja u našim životima. Gdje dajemo previše? Gdje ne dajemo dovoljno? Ova će nam pitanja vjerojatno biti na umu pod pomrčinom i u korijenu svih problema koji nam se pojave.

Naši će odnosi vjerojatno biti u velikom fokusu pod ovom pomrčinom, budući da nas energija Vage navodi da pogledamo kako se pokazujemo u našim partnerstvima s drugima i što dajemo i primamo. Jesmo li iskreni i autentični prema sebi? Sviđa li nam se tko postajemo kada smo u određenim odnosima?

Energija Vage čini dobar posao pomažući nam da se usredotočimo na drugu osobu i razmišljamo o stvarima s njezinog gledišta. Energija Vage je ono što možemo pozvati kada želimo osjetiti suosjećanje ili vidjeti kako je to hodati u tuđim cipelama.

atma.hr – 52
Iako može biti primamljivo usmjeriti svu našu pozornost na drugu osobu i sve što ona radi ili ne radi, ovo može biti mala zamka pod ovom energijom pomrčine.

U svojoj srži, energija Vage nas podsjeća da je svatko koga sretnemo učitelj i zapravo samo odraz dubljeg dijela nas samih. Svi smo mi Jedno, svi smo fragmenti jedni drugih. Ono što vidimo u drugima i s čime se borimo u drugima snažna je lekcija i za nas.

To ne znači da toleriramo loše ponašanje ili da dajemo isprike za ostanak u toksičnim situacijama, ali to nam dopušta da stvari gledamo kroz oči učenja i produbljivanja vlastite veze sa Sebstvom.

Ako se pod ovom pomrčinom Vage pojavi dinamika izazovne veze, istražite dublje od pukog ukazivanja prstom ili pokušaja da nekoga okrivite. Idite dublje, pitajte što bi te ovo moglo pokazati ili što bi mogli naučiti. Podignite ogledalo prema situaciji i pogledajte što se reflektira. Pitajte koje se lekcije mogu naučiti.

Nikada nije lako to učiniti sam, a ponekad je potrebno i vrijeme da se sva ova pitanja osvijeste. Ali pogledajte možete li zadržati prostora ispod ove pomrčine da privučete malo pozornosti i da se vratite na sebe i zapitajte se kako vas ova situacija može osnažiti.

Veze koje se čine nestabilnima vjerojatno će biti testirane pod ovom pomrčinom. Možda ćete otkriti da dinamika koja više ne služi dolazi na pregled ili da se vaše misli i osjećaji u vezi s odnosima mijenjaju.

atma.hr – 52
Pomrčina i naše vrijednosti

Stvaranje partnerstva s drugima jedan je od najdubljih dijelova ljudskog bića. Na tom putovanju stvaramo partnerstva s obitelji, prijateljima, a možda čak i sa supružnikom i djecom. U životu imamo mnoštvo različitih partnerstava i sva su ona moćni učitelji, izvori radosti i nevjerojatni portali rasta.

Kao ljudska vrsta, tražimo odnose i veze s drugima. Ne napredujemo ako ih nemamo, stoga je sigurno reći da su odnosi iznimno važni. One su također neke od najtežih dinamika s kojima ćemo se susresti.

Veze mogu izvući ono najbolje iz nas, ali i ono najgore. Mogu izazvati rane i ostaviti nas traumatiziranim, ali mogu biti i mjesta ljubavi, sigurnosti, topline i zaštite.

Odnosi postoje u raznim vrstama, a pod ovom pomrčinom Mjeseca u Vagi, mogli bismo se naći u situaciji da procjenjujemo zdravlje odnosa koje smo stvorili u našim životima. Primamo li onoliko koliko dajemo?

Možemo se zateći kako se pitamo što želimo od naših odnosa i posljedično, što ljubav znači za nas. Možda ćemo otkriti da se promijenilo ono što smo nekada cijenili.

Vagom vlada planet Venera, a osim što je božica ljubavi, ona vlada i našim vrijednostima. Pod pomrčinom Vage razmislite o tome što stvarno cijenite. Razmislite o tome što cijenite u svojim odnosima, ali i u životu općenito, a zatim vidite jesu li te vrijednosti ispunjene ili ne. Budite iskreni i razmislite o tome približavaju li vas vaši postupci tim vrijednostima ili ih udaljavaju.

Energija pomrčine odnosi se na završetke i uklanjanje dinamike koja nam više ne služi, posebno u našim odnosima, međutim ovu energiju možemo koristiti i za vizualizaciju onoga što želimo privući u našim odnosima.

Napišite kakvog idealanog partnera zamišljate. Zapišite njihove kvalitete, vrijednosti i ono što bi željeli raditi. Razmislite kakva bi za vas bila najsavršenija i idealna veza. Zapišite sve i ponudite pomrčini.

atma.hr – 52
Ovu ponudu možete učiniti spaljivanjem, kidanjem popisa pod tamom pomračenog Mjeseca.

Općenito, ova nas pomrčina potiče da promijenimo način na koji osjećamo svoje odnose dopuštajući nam da prepoznamo što cijenimo i koliko je uravnotežen naš tok davanja i primanja.

Iako možda nećemo imati sve odgovore pod ovom pomrčinom, naš će zadatak biti slušati, učiti i nastaviti rasti iz svega što nam se pojavi pod ovim čarobnim Mjesecom.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić