Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Postoji razlog i nikada nemoj sumnjati u to. Prvo je došlo tijelo, u okolnostima koje su prisutne, sa životnim iskustvima kojih si svjestan kroz sjećanja.

atma.hr – 78
Došlo je tijelo koje se mijenja – i promjena je vidljiva, s tijelom su došle misli i razumijevanje ovog svijeta, s razumijevanjem je došlo vjerovanje u određene stvari, vjerovanje je donijelo identifikaciju s onim o čemu razmišljaš i pažnja je postala nemirna, lutajuća.

U tom tijelu se nalazi istina, koja nema formu ni lik, koja nema osjećanje ni sjećanja, koja je toliko ispražnjena od svega u što si do sada vjerovao, da je puna svega u što ne znaš još uvijek vjerovati… što si zaboravio.

‘Ja sam’ je isti osjećaj u svakom tijelu, ne postoji razlike između ‘Ja sam’ u ovom i tvom tijelu. Ali postoji vjerovanje da nakon ‘Ja sam’ idu nastavci koji te izdvajaju i koji su zapravo oličenje svega što misliš da jesi. Uvjerenje u te nastavke je toliko jako da je nekada nemoguće povjerovati da nisu istina.

Tijelo je važno taman toliko da se uz pomoć njega osjeti kroz čula i da se uz pomoć njega dožive određena iskustva, ali tijelo je uistinu samo vozilo.

atma.hr – 39

U tom tijelu, sa svjesnošću koju imaš, ti si sa najvišim kapacitetom, jer si u mogućnosti potpuno osjetiti i saznati misteriju života, nekom milošću preokrenuti se naopako i spoznati tko si zapravo.  Razlog zašto si rođen je upravo taj, da spoznaš svoju pravu prirodu i da spoznaš sebe u potpunosti.

Svako od nas u ovoj formi je blagoslovljen najljepšom milošću i ljepotom postojanja, jer ovdje u ovim vozilima možemo osjetiti samu Svijest, Boga,  Apsolut.

Nakon svih praksi i meditacija, joga i manifestacija, nakon astralnih projekcija i lucidnih snova, otvaranja čakri i projekcija, rada na sebi u personalnom smislu, poboljšanja, usavršavanja, pozitivnog razmišljanja i afirmacija, vizualizacija i zakona privlačnosti, novih vjerovanja i uvjerenja, koncepata i informacija, saznanja i učenja, nakon svega… shvatiš da je sve bilo samo da bi se vratio u krug na onu točku s koje si krenuo.

Shvatiš da je sve što jest upravo ono što ti jesi. Da ne postoji drugi i drugo…da je sve oduvijek bilo i bit će samo Jedno. Jedan Bog, jedno Ja.

Kada zatvorim oči znam da sam kući. Znam da sam budna. Svaku večer pred spavanje znam da ću opet biti jedno. Koliko je riječi prošlo kroz ova usta, milion misli je prošlo kroz ovu glavu, a ne mogu naći jednu koja opisuje sve što je ovdje sada. Kompletno  se predajem, bez rezerve bez straha, jedino ‘Da’ odzvanja.


Widget not in any sidebars

Život je konstantna promjena.  Jedino se onaj koji promatra život nikada promijenio nije… niti će.

Mi ne živimo život, živimo uvjerenja, vjerovanja, identifikacije, živimo uloge, karaktere, osobine, živimo iluziju. I nema ničeg lošeg u tome, samo je potrebno saznati, iskusiti, pravi smisao našeg postojanja da bismo iskustveno shvatili tko smo zaista.

Ništa oko i u vezi s realizacijom naše prave prirode nije spektakularno, ne do te mjere da se mora doživjeti neka senzacija ili neopisiva manifestacija, jer i to je nešto što će proći, to je nešto što mi, Svijest, vidimo i komentiramo. Jedino nismo svjesni pozicije iz koje komentiramo, što se događa u tijelu, u mislima i van nas, ispred očiju.

Ovo tijelo je vozilo. U njemu živa božanska sila obitava, bez forme, bez sjećanja, bez misli, bez osobine, bez ičega što može da je kvalificira i označi.

Svijest je ta koja je jedina zaista živa, sve ostalo što postoji je san, predivan san samog Boga, koji sanja da je u ovoj realnosti, da živi ovdje u ovom vremenu… i naravno shvaća život onako kako ga je osmislio za samog sebe. Svatko od nas sanja i kada je budan, sanja sve što se događa, sanja sebe, svoje postojanje u formi, svoj identitet.

atma.hr – 78
Bog sanja sebe u onoliko oblika koliko je ljudi na planeti, sanja sebe u svemu što jest, ali je jedino u ljudskoj formi sposoban samog sebe spoznati.

Sada je došlo vrijeme ponovnog buđenja svijesti u svim formama u kojima je kapacitet na vrhuncu, sada je to vrijeme koje samo po sebi tjera svakog od nas da se okrene prema unutra i počne postavljati suštinska pitanja.

Svakog će put navesti na stranu koja mu u danom trenutku odgovara, ali svi putevi vode ka Jednom… svaka rijeka vodi ka oceanu, gdje će se sjediniti s prostranstvom plavetnila i tišinom dubina.

Duhovnost je nova religija.

Jelena Nakić/novasvest

49 HEMP RUKSACI