Smatrate li sebe osobom koja nešto ‘radi na sebi’? Ako da, želite li to staviti na kušnju? Jeste li spremni provesti 4 dana uronjeni u kontemplativnu tišinu; bez mobitela, bez knjiga, bez trivijalnih razgovora, koristeći svaki trenutak za konstruktivno druženje sa samim sobom? Ako osjećate da je upravo to nešto što vam je potrebno, tada vas pozivam da nam se pridružite!

Što vas očekuje ako nam se odlučite pridružiti?

Ukratko, u ova 4 dana proći ćemo kroz bazične osnove drevne discipline poznata pod nazivom ‘Mauna’.

U vedskoj filozofiji, Mauna (Tišina), koja ima vlastiti glas, odnosi se na mir uma, unutarnju tišinu, Samadhi i Apsolutnu Stvarnost. Vedski tekstovi inzistiraju na ispravnom razumijevanju tišine doživljavajući je kroz svjesnu kontrolu govora i akcije.

Upravo to jest ono što ćemo u određenoj mjeri pokušati staviti u praksu, na način koji je ipak prilagođen početniku.

Od trenutka kada dođemo u naš smještaj, sve naše mobitele dajemo na čuvanje mojoj supruzi, koja će u narednih 72h biti naša jedina poveznica sa vanjskim svijetom i to samo u slučaju određenih hitnosti kojih vjerujem neće biti.

Prvi dan pripremamo se za sve ono što nas očekuje, detaljno se upoznajemo sa svim vježbama i disciplinama koje ćemo raditi tijekom Retreata. Neke od vježbi uključuju procese svjesnog disanja (Vipassana), procese samopromatranja i odvajanja, kupanje u hladnoj vodi i svjesno usporavanje otkucaja srca.

Drugi dan krećemo s praktičnim djelom koji uključuje neke od navedenih disciplina, toga drugoga dana bivamo 5h u tišini u praksi.

Trećeg dana prakticiramo ‘cjelodnevnu tišinu’ (od 06:00 do 19:30) i radimo precizno zadane vježbe koje će nas usmjeravati u dublji osjećaj naše unutrašnje tišine. Nakon toga jedni s drugima dijelimo dojmove i eventualne spoznaje do kojih smo došli.

Četvrti dan započinjemo s jednom opuštajućom vježbom disanja, a zatim se polako vraćamo u normalnu svakodnevnicu.

Tijekom cijelog susreta osigurani su vam ukusni vegetarijanski obroci, te će sve biti prilagođeno na način da se u potpunosti možete posvetiti procesima kroz koje ćete prolaziti.

Retreat će se održati na predivnom imanju na rijeci Korani, tako da ćemo biti okruženi predivnom prirodom koja će nam pružiti savršene uvjete za sve kroz što ćemo prolaziti.

Ukoliko vam se sve ovo čini privlačnim te želite više informacija o svemu, možete me kontaktirati putem maila na: [email protected]

Cijena Retreata sa cjelokupnim programom i sadržajem iznosi 2,000.00 HRK

Krajnji rok za prijave je 15.09.

Namaste.

Anđelko Katinić
00385 92 3999 108

facebook mali