Smiješite se, ostvarujete kontakt očima i pokušavate koketirati. Što se događa? Ništa. Činilo se da je zainteresiran, ali sada gleda na drugu stranu.

atma.hr – 78
Problem je u ovome – on vas se boji. Nije vaša greška. Neki muškarci jednostavno se ne mogu nositi sa snažnom, samostalnom ženom.

Ponekad su čak i muškarci koji to mogu, sramežljivi kada vam trebaju prići.

Ako primijetite bilo koji od znakova da vas se muškarac plaši, na vama je da napravite prvi korak. Ako ništa drugo, budite polaskani time što on misli kako ste predobri za njega.

On koketira s vama, ali nikada vas ne poziva van

To je klasičan, ali zbunjujući znak. Zašto se mučiti s koketiranjem s vama, ako se boji pozvati vas vani? Ne shvaćam to, kao ni vi.

Vjerojatno kada vidi koliko ste sigurni u sebe, kada vidi da imate karijeru i da kod vas ne prolaze gluposti, osjeća se malo zastrašen.

Čini se pretjerano nervozan

Živci nisu ništa novo. Svi smo malo nervozni kada prilazimo nekome tko nas zanima. Kada se čovjek čini previše nervozan, on se osjeća zastrašen.

To je kao kada se malo dijete nada kako roditelji neće shvatiti da laže o tome tko je zapravo razbio svjetiljku.

atma.hr – 39

Smiješi se, ali ne prilazi

Dijeljenje osmijeha u prepunoj prostoriji obično je dobar znak da je muškarac zainteresiran. Koliko god da bi vam htio prići, koči ga vaše samopouzdanje.

Način na koji se držite i način na koji komunicirate s onima oko vas. On jednostavno misli da ste daleko izvan njegove lige.

Ne gleda vas u oči

Hrabar muškarac još uvijek može pokušati razgovarati s vama. Problem je u tome što ne želi da znate kako se on boji. On izbjegava pravi kontakt očima.

To je zapravo i slatko. Izgleda poput stidljivog šteneta koje pokušava privući pozornost. Oboje žele da ih se mazi, ali budimo realni, štenci su slađi.

Čudno se ponaša

Ponekad je teško zaključiti je li stvar u tome da se on samo trenutno ponaša čudno ili je zapravo čudak?

Muškarac koji je zastrašen možda govori preglasno, ima krut stav, izbacuje svoje grudi, vrpolji se više nego inače, općenito izgleda nespretno i neugodno mu je razgovarati s vama.

Sve su to načini pomoću kojih se nosi s osjećajem inferiornosti kada prilazi ženi koja ga plaši.

atma.hr – 75
Odjednom smišlja izgovor da ode

Jeste li mu upravo rekli kako ste unaprijeđeni na poslu? Ili ste možda pokušali započeti inteligentan razgovor?

Zastrašen muškarac će vjerojatno iznenada smisliti izgovor za odlazak. Njegov ego je povrijeđen i sada mora ići lizati svoje rane.

Lako se uvrijedi

Bez obzira što mu rekli, on to shvaća kao uvredu. Zašto? On je zastrašen i misli kako ga neprestano osuđujete. Zauzima obrambeni stav i općenito djeluje poput magarca.

Ako je njegov ego toliko krhak, bi li uopće željeli biti s takvim muškarcem u vezi?

Ljubomorno se ponaša

Sarkastične primjedbe na sve što kažete je siguran znak da se osjeća zastrašeno. On zapravo samo pokušava umanjiti vašu superiornost.

Ljubomoran je i samo želi biti poput vas. To je beznačajno i glupo, ali neki muškarci misle da će na taj način izgledati bolje.

Ponaša se natjecateljski

Počinjete odjednom osjećati kao da se razmjena pretvorila u eskalirajući teniski meč? Vi govorite o predivnom putovanju na kojem ste bili prošli vikend, a on odmah uzvraća kako je bio na još boljem putovanju.

Mora smisliti nešto impresivnije od bilo čega što imate za reći. Misli da će tada izgledati  jednako dobar kao vi ili čak i bolje. Samo znajte da vjerojatno laže.

atma.hr – 78
Ne može razgovarati s vama

Znate onaj mali glas u pozadini vašeg uma koji je stalno analizira svaki trenutak kada počnete koketirati s muškarcem? Muškarci ga, također, imaju.

Ali kada se boje, tada je taj mali glas tako glasan da ne mogu održavati razgovor. Tada su ometeni i pokušavaju shvatiti kako reagirati ili što učiniti kako bi izgledali dovoljno dobro u vašim očima.

Rijetko govori o sebi

U ovom slučaju muškarac ima bolji pristup i jednostavno ne govori o sebi puno. On je zastrašen i ne želi ostaviti loš dojam.

Umjesto toga, on pokušava saznati više o vama i pokušava pronaći zajednički jezik. To je svakako bolji način i veća je vjerojatnost da će vam se svidjeti.

Hvali se

Ne sjećate se da ste  pitali koliko zarađuje, ali odjednom, on vam to govori. Je li stvarno bilo potrebno da znate sve detalje njegovih ljubavnih avantura?

Ne, ali znate sada i to, također. Dok se neki muškarci samo vole hvaliti, neki zbog zastrašenosti počinju nekontrolirano pričati gluposti. Nasmijte se i otiđite.

Svakako, budite ono što jeste. Nemojte se osjećati loše ako vas se muškarci boje.

Zapamtite, onaj pravi će ostati i potrudit će se saznati tko vi uistinu jeste.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

38 OSHO – ZDRAV EMOCIONALNI ŽIVOT

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot