20. ožujka/marta 2024. godine donosi Ekvinocij, vrijeme izjednačenja noći i dana i početak proljeća. Uz ovu moćnu energiju Ekvinocija, na ovaj dan slavimo i početak astrološke godine. Kako prelazimo u prvi znak zodijaka, započinjemo novo putovanje. Energije ovog vremena pojačane su nadolazećom pomrčinom Mjeseca u znaku Vage 25. ožujka/marta.

atma.hr – 52
Na Ekvinocij energetska mreža planeta prelazi u višu harmoniju, dopuštajući nam da s većom lakoćom upijemo iscjeljujuće moći Majke Prirode. Sa živom i probuđenom energetskom mrežom planeta, također možemo napuniti vlastite energetske centre u tijelu i poslati svoje misli i namjere u Svemir na stvaranje.

Uz ovu moćnu energiju Ekvinocija, na ovaj dan slavimo i početak astrološke godine. Kako prelazimo u prvi znak zodijaka, započinjemo novo putovanje, novo putovanje oko Sunca, gdje iznova iskusimo energije i vibracije svakog od dvanaest znakova zodijaka.

Proljetni ekvinocij, stoga, postaje značajan dan moći u našoj godini gdje možemo slaviti novo, pozdraviti nove početke koje donosi i postaviti namjere za godinu koja dolazi.

Energije ovog vremena pojačane su nadolazećom pomrčinom Mjeseca u znaku Vage 25. ožujka/marta. Iako je ova pomrčina udaljena gotovo tjedan dana od Ekvinocija, skloni smo osjetiti pomrčine do mjesec dana prije i mjesec dana nakon njihovog dolaska.

Pomrčine obično donose visok intenzitet, transformativnu energiju koja može uzdrmati i preokrenuti naše živote. Pomrčine mogu različito utjecati na sve nas, ali na nekoj razini svi doživljavamo transformaciju.

Pomrčina 25. ožujka/marta jedan je od završetaka, a naš fokus bi mogao biti usredotočen na odnos ili dinamiku odnosa koju smo odigravali kroz ranjavanje iz djetinjstva. Ova pomrčina može pomoći razotkriti ovo unutarnje djelovanje i skrenuti našu pozornost na sve što treba dovršiti kako bismo mogli stvoriti odnose koje želimo.

Uz pomrčinu na horizontu, možemo koristiti energije Ekvinocija da postavimo namjere za ono što želimo manifestirati u našim životima. Možemo upotrijebiti njegovu moćnu energiju za stvaranje ciljeva, promjenu naše rutine i djelovanje na zdravim navikama. Iako je uvijek dobro vrijeme za to, vjerojatno ćemo osjetiti veću podršku dok poduzmemo ovakve radnje.

atma.hr – 52
Kako koristiti energije ekvinocija

Dopustite novoj inspiraciji, novim idejama i novim perspektivama da se filtriraju u vaše biće pod proljetnim ekvinocijem. Dopustite sebi da isperete sve stare, zastarjele i zastarjele misli, osjećaje, situacije i navike koje više ne služe vašem najvišem dobru.

Krećite se svojim tijelom i očistite i oslobodite svaku stanicu. Potrudite se da duboko udahnete i izdahnete sve što više ne podržava. Imajte najvišu viziju sebe.

Ova energija je dar, ali na nama je da je iskoristimo. Izađite van na ovaj dan i okružite se iscjeljujućom snagom prirode, izvucite proročište ili tarot kartu za sebe, meditirajte, vodite dnevnik, osmislite vrijeme oko onoga čime želite ispuniti ovu novu godinu i što želite izliječiti. Svemir će biti na vašoj strani.

Evo kratkog referentnog popisa nekih načina za korištenje ove energije:

  • Očistite svoje polje aure
  • Provedite vrijeme u prirodi
  • Postavite ciljeve za novu godinu i poduzmite korake prema tim ciljevima (čak je i mikroakcija dobra)
  • Započnite novu zdravu naviku/ okončajte nezdrave navike
  • Reorganizirajte svoj raspored kako biste ga bolje uskladili
  • Raščistite nered i očistite svoj prostor
  • Usredotočite se na ono što želite privući

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić