Introspektivne vibracije Škorpiona nam mogu pomoći da se oslobodimo svega što nas sputava. Energija Škorpiona je skidanje slojeva, a uz planetarne utjecaje Jupitera i Urana, koji nas potiču da zakoračimo u veću slobodu, ovo bi mogao biti vrlo oslobađajući pun Mjesec.

atma.hr – 52
Škorpion je jedan od najizazovnijih znakova u kojemu se nalazi Mjesec. U tradicionalnoj astrologiji se kaže da je Mjesec u Škorpionu loš i ne može izraziti puninu svoje energije, stvarajući izazovnu dinamiku.

Iako definitivno možemo osjetiti transformativne uspone i padove punog Mjeseca u Škorpionu i možda se boriti s tim energijama, postoji nešto posebno čarobno kada puni Mjesec u Škorpionu stigne.

Ima nešto u transformativnim energijama Škorpiona spojenim s duboko intuitivnim, ženstvenim energijama punog Mjeseca zbog kojih je vrijeme za sposobnost da zakoračite u povezanije mjesto.

Vanjski svijet se može činiti kaotičnim, naše emocije mogu biti raštrkane i možda da, postoji neka borba, ali ako idemo dublje, ako putujemo unutra, puni Mjesec u Škorpionu može donijeti darove dublje mudrosti, povećane intuicije i obnavljanje.

Škorpion je znak smrti i ponovnog rođenja, a iako proces umiranja može biti težak, bolan i izazovan, ponovno rođenje je uvijek lijepo. Baš kao što se feniks diže iz pepela, ovaj pun Mjesec u Škorpionu daje nam priliku da se sami dižemo.

Pun Mjesec u Škorpionu naziva se i Budin Mjesec. Na Himalaji slave rođenje, prosvjetljenje i smrt Bude pod punim Mjesecom u znaku Škorpiona. Također se kaže da puni Mjesec u Škorpionu stanji veo između dimenzija, dopuštajući našem vlastitom procesu prosvjetljenja da se proširi.

Zašto ne biste pod punim Mjesecom u Škorpionu proslavili vlastito putovanje rođenja, prosvjetljenja i “smrti”? Odvojite trenutak da počastite ove faze u vlastitom životu i proslavite gdje ste danas.

Također možete koristiti tanji veo da doprete do svojih duhovnih vodiča, anđela čuvara ili Višeg Ja. Možda ćete otkriti da vam intuitivna mudrost i uvidi dolaze prirodnije i lakše pod Mjesecom u Škorpionu.

atma.hr – 52
Dublji osjećaj svjesnosti pod svjetlom Mjeseca u Škorpionu

S nedavnim intenzitetom pomrčine Sunca u znaku Ovna ranije u mjesecu, 8.4., i stalnim intenzitetom konjunkcije Jupitera i Urana, ovaj puni Mjesec mogao bi nam pomoći da počnemo probavljati neke od promjena, transformacija ili iznenađenja koja su se dogodila u posljednjih nekoliko tjedana.

Možda ćemo početi s većom jasnoćom uviđati što treba otići, a što treba ostati. Također se možemo konačno osjećati slobodnima otpustiti sve što nam više ne služi.

Na mnogo načina, ovo može biti vrlo oslobađajući pun Mjesec koji nas može voditi do dubljih spoznaja i dublje moći. Iako je lako uhvatiti se u izazove i kolebljivu energiju koju donosi ovaj puni Mjesec, možemo to iskoristiti kao motivaciju da završimo cikluse i zakoračimo u bolje stanje zdravlja.

Introspektivne vibracije Škorpiona također nam mogu pomoći da se oslonimo na ono što stvarno želimo i da se oslobodimo svega što nas sputava i drži vezanima. Energija Škorpiona je skidanje slojeva, a uz planetarne utjecaje Jupitera i Urana, koji nas potiču da zakoračimo u veću slobodu, ovo bi mogao biti vrlo oslobađajući pun Mjesec.

Čak i ako se pojavi kaos, izazovi ili osjetljive emocije, pogledajte možete li stvoriti prostor da se zapitate kako možete pronaći oslobođenje.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić