Za vrijeme punog Mjeseca, Mjesec i Sunce tvore kvadratni aspekt s Plutonom u Vodenjaku. Pluton u Vodenjaku pomaže nam razumjeti gdje nam je potrebno iscjeljenje kako bismo se u potpunosti uskladili sa svojim energetskim potencijalom u ovom životu. Ovo iscjeljenje može se odnositi na sadašnjost ili prošlost, uključujući naše prošle živote. Škorpion je prirodni iscjelitelj i pomaže nam pretočiti našu bol u nešto produktivno.

atma.hr – 52
Pun Mjesec u Škorpionu će biti jedan od najintenzivnijih punih Mjeseca u godini. On traži od nas da se suočimo s našim najdubljim emocijama. Sada možemo izliječiti najbolnije rane, pretvarajući ih u mudrost i možemo s lakoćom prebroditi svaku oluju. Naše fasade su sada ogoljene. Ova energija presijeca svaku vanjštinu i dovodi nas do srži stvari. Ne možemo lagati sebe u ovo vrijeme niti bilo koga drugog. Sve što smo gurnuli pod tepih ili se pravili da ne postoji izaći će na vidjelo.

Ovo otkriće uključuje sve emocije s kojima se radije ne bismo bavili, uključujući podsvjesna uvjerenja i predrasude zajedno s potisnutim osjećajima koje pokušavamo projicirati na druge.

Postoje mnogi putevi transformacije. Svi oni počinju sa spremnošću da pogledamo ispod površine našeg svjesnog uma i postanemo oštro svjesni tko smo. Transformacija počinje suočavanjem s onim što se upravo sada događa.

Iskreno sagledavanje naših nesvjesnih sklonosti može biti izazovno, neugodno i stvarno naporno za živce. Škorpion ističe da nas ono što je ispod površine još uvijek kontrolira čak i ako to ne priznajemo. Kada se suočimo sa svojim najdubljim strahovima, okidačima, uvjerenjima i uvjetovanim obrascima, oslobađamo se. Preuzimamo kontrolu nad svojim životima i svojim ponašanjem.

Dok je Mjesec u Škorpionu, Sunce ostaje u Biku, donoseći nam obje njihove energije da rade s ovim punim Mjesecom. Škorpion i Bik stoje u opoziciji u kozmosu i na zodijačkom kotaču. Obojica, međutim, traže od nas da učinimo istu stvar: uzemljimo svoju energiju u sadašnjem trenutku.

Dok radimo sa snagom Škorpiona ovog punog Mjeseca, radimo i sa snagom Bika. Škorpion i Bik žele da budemo potpuno zaokupljeni sadašnjim trenutkom. Traže od nas da ostavimo po strani svoju tjeskobu vezanu za budućnosti ili bol iz prošlosti i osjetimo trenutak. Bik nas potiče da se povežemo s majkom prirodom i upotrijebimo svoja osjetila kako bismo pronašli prisutnost.

Nasuprot tome, Škorpion traži od nas da se povežemo sa svojim unutarnjim svijetom i oslobodimo emocionalne reakcije kako bismo pronašli prisutnost. Oba ova znaka traže od nas da se uskladimo s ritmovima svemira – Bik povezivanjem sa Zemljom, a Škorpion povezivanjem sa samim sobom.

atma.hr – 52
Tijekom ovog punog Mjeseca imamo priliku osjetiti jedno sa svime što nas okružuje i znati da smo dio magije u Svemiru. Možemo osjetiti golemost života i inspirirati se vlastitom snagom.

Dok nas Škorpion i Bik povezuju s beskonačnim ritmovima svemira, razlikuju se u pogledu na resurse. Škorpion se fokusira na energetske resurse, poput vremena za transformaciju, prostora za osjećanje i hrabrosti za putovanje prema unutra. S druge strane, Bik se fokusira na materijalnu imovinu, poput fizičkog prostora za osjećaj podrške, vanjske udobnosti za umirenje i hrane za tijelo.

Oba ova znaka daju nam alate koji nam pomažu nam da uzemljimo našu energiju, transformiramo ono što trebamo kroz iscjeljivanje i da zakoračimo u nepoznato područje. Svaki od njih želi da osjetimo svoju moć i jedinstvo sa svime u Svemiru. Oni jednostavno imaju drugačiji način da nas dovedu do ovog mjesta.

Ovaj pun Mjesec u Škorpionu donosi nam sjajne prilike za rad u sjeni, što nam pomaže da shvatimo kako se ograničavamo zbog straha i nesigurnosti. Naša sjena je mjesto gdje pohranjujemo sve svoje neobrađene emocije, uključujući i one iz djetinjstva. Ono čini osnovu naših nesvjesnih reakcija. Također predstavlja naše dublje rane koje su nas prisilile da pohranjujemo emocije koje svjesni um nije mogao razumjeti kada su se dogodile.

Naša sjena djeluje iza kulisa i često potkopava naše svjesne napore da ostvarimo svoje snove.

Radeći s ovim punim Mjesecom u Škorpionu, zapitajte se jeste li postali zaokupljeni stvarima izvan sebe kao načinom da vas odvrate od onoga što je unutra. Jeste li se osjećali opsjednuti resursima i nepovjerenje u svoju sposobnost stvaranja obilja? Jeste li u drugima tražili sigurnost umjesto da posjedujete svoju moć? Nadalje, jeste li zaboravili svoju povezanost sa Svemirom?

Za vrijeme punog Mjeseca, Mjesec i Sunce tvore kvadratni aspekt s Plutonom u Vodenjaku, još jednom fiksnom znaku. Kvadrati mogu izazvati neku napetost koja na kraju ustupi mjesto proboju. Pluton u Vodenjaku pomaže nam razumjeti gdje nam je potrebno iscjeljenje kako bismo se u potpunosti uskladili sa svojim energetskim potencijalom u ovom životu. Ovo iscjeljenje može se odnositi na sadašnjost ili prošlost, uključujući naše prošle živote. Škorpion je prirodni iscjelitelj i pomaže nam pretočiti našu bol u nešto produktivno.

atma.hr – 52
Dok je pun Mjesec u kvadratu s Plutonom, osjetite gdje vam je potrebno iscjeljenje. Zatim pogledajte kako vas vaša bol sprječava da posjedujete svoju moć da kreirate svoj život. Ovo bi u početku moglo biti neugodno, ali će otvoriti vrata na novu razinu, gdje vaše rane više ne sadrže vašu ekspanziju. Ne trebate se sustezati od života zbog straha.

Ovaj puni Mjesec također se događa tijekom intenzivne konjunkcije Jupitera i Urana. Ovaj tranzit donosi značajne, neočekivane promjene. Također vam može pomoći da probijete razine otpora i energije u svom umu. Ako osjećate izazovne emocije, postanite znatiželjni. Zapitajte se odakle te emocije potječu i igrate li se na neki način u svojim zonama udobnosti.

Ova vas konjunkcija potencijalno može odvesti u svijet obilja u svim oblicima. Vrijeme je da pogledate kako trošite svoje vrijeme, energiju i druge resurse, a zatim se zapitate zašto.

Tijekom ovog punog Mjeseca u Škorpionu, ne zaboravite osjećati. Ova energija će početi oko dva dana prije punog Mjeseca i trajati oko dva dana nakon. Ako imate želju zaplakati u bilo kojem trenutku u ovom prozoru, učinite to. Ako želite vrištati, učinite i to. Ako trebate udarati jastuk palicom sat vremena, izvolite.

Pod vladavinom vode, Škorpion vas podsjeća da pokrećete tijelo s lakoćom i gracioznošću. Možete pokrenuti ustajalu energiju i otpustiti blokade protivne vlastitoj evoluciji kroz lagano otvaranje tijela. Vježbanje joge može vas dovesti u dodir s prirodnim ritmom vaše energije i potaknuti je da ravnomjerno teče cijelim vašim bićem tijekom nadolazećeg punog Mjeseca.

Iako rad u sjeni može biti izazovan, on je imperativ za rast i razvoj. Integracija i posjedovanje vaših sjena učinit će da se osjećate lakšim, energičnijim i cjelovitijim. Vaši odnosi sa svima oko vas će se poboljšati, a vi ćete lakše ići kroz život.

Vrijeme je da se probijete kroz ograničenja koja vas sputavaju i prestanete uzmicati od svoje briljantnosti. Uskladite se s punim Mjesecom kako biste pobijedili svoje strahove, osjetili svoju moć i posjedovali svoj puni potencijal.

ATMA/yogajournal/Pripremila: Suzana Dulčić