Artwork by Daniel B. Holeman

Ljubav je trijumf prvog instinkta. Ako su vam važniji drugi i treći instinkt, vaša ljubav će se ubrzo pretvoriti u strast i vezanost, a kasnije u agresivnost i uništenje vlastite djece i voljene osobe. Dakle, ako vam se ljubav pretvara u vezanost – neće vam biti dana sreća.

atma.hr – 52
Kako pronaći svoju ljubav?

Kako pronaći svoju ljubav? Kako znati da je to baš prava osoba? Ako je u vašoj duši ljubav, „odozgo“ ćete biti usmjereni i dovedeni do prave osobe.

Zašto se kaže „Brak se sklapa na nebesima“? Zato što se događaji prvo odvijaju na suptilnom planu pa tek onda na fizičkom.

Najvažnije je da postoji ljubav, ali ipak postoje neke nijanse. Ljubav je trijumf prvog instinkta. Ako su vam važniji drugi i treći instinkt, vaša ljubav će se ubrzo pretvoriti u strast i vezanost, a kasnije u agresivnost i uništenje vlastite djece i voljene osobe.

Dakle, ako vam se ljubav pretvara u vezanost – neće vam biti dana sreća. Da bi čovjek vezan za nagone mogao osjetiti ljubav, neophodno je da stalno prolazi kroz uniženje nagona.

Kakvog supruga mora dobiti žena koja je strastvena, vezana i ljubomorna?

Supruga koji je impotentan, agresivan i sklon alkoholu. To je za nju najbliže idealnoj varijanti.

Onoliko koliko nam je ljubav važnija, koliko je na unutrašnjem planu čedna, bez pohotnosti i gordosti, toliko nam je dato da osjetimo ljubav i imamo normalnog partnera.

atma.hr – 52
Čim počnu carovati instinkti… nema problema, ali pri tom dobivamo jedno, drugo treće.

Da bi se osjetila ljubav treba po strani ostaviti životinjske nagone. Zato, ako želite pronaći svoju ljubav – naučite voljeti.

Tada je pitanje jednostavno – kako naučiti voljeti?

Postoji nekoliko sistema koji nam mogu pomoći da osjetimo ljubav – budite nevezani za život i dušu će nastaniti ljubav. Tada će biti lakše.

Postoji i naprednija razina: poštuj zapovjedi – ne kradi, ne zavidi, ne budi požudan, Boga stavi na prvo mjesto.

To su zakoni ljubavi, tj. pravilno ponašanje i poštovanje zapovjedi su škole ljubavi.

Postoji i viša razina. Kada više ne možemo živjeti bez ljubavi, kada nam je ljubav najvažnija, kada osjećaj ljubavi i jedinstva s Tvorcem za vas predstavljaju najvažniji cilj u životu.

Tada počinjete voljeti neovisno o svemu.

S.N.Lazarev/ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Knjige i više o Lazarevu na: aruna.rs