Poruka današnjeg dana je «sidhhi svijest».

Siddhi svijest je savršeno stanje svijesti u kojem nema nikakvih sumnji niti vremenskog razmaka između nastajanja misli i njezine materijalizacije u svijetu oblika. To je neograničeno stanje postojanja u kojem se stvaranje događa trenutačno, bez vremenskog pomaka iz misli u oblik. Kada razmatramo to stanje milosti, um se odmah suprotstavlja toj zamisli i pronalazi mnoge razloge zbog kojih je, prema njegovom mišljenju, tako nešto nemoguće.

atma.hr – 52
Sidhhi svijest, međutim, nema nikakve veze s umom, ona je izvan uma. To stanje skladnog postojanja nema ništa s umom čija priroda je stalni unutrašnji razgovor. Um se stalno muči s bezbrojnim željama koje se nikada ne mogu ispuniti na odgovarajući način. Svojem tijelu možemo omogućiti velike užitke putem pića i seksa, dati mu fantastične automobile i ukusna jela, masažu i svaki drugi užitak koji možemo zamisliti. Sutradan, naš um ima novu listu zahtjeva, tražeći sve više i više nečega što ne može zadovoljiti. To je narav uma kojim upravlja ego.

Naš um je dakle prepreka za doživljavanje siddhi svijesti gdje smo u stanju blaženstva i potpunog prihvaćanja, te su naše želje istovjetne našem iskustvu života. Duboko u nama postoji svijest savršenog stanja u kojoj je naša sposobnost privlačenja predmeta naših želja neposrednija i manje prepuštena slučajnosti nego kada je na djelu um. Ako posjedujemo sidhhi svijest, mi smo mirni, a unutarnje znanje zamjenjuje misli.

Koristiti zvuk na razini sidhhi svijesti je poput uporabe drugog jezika. Naše Jastvo ima svoj vlastiti jezik. Kada se naše tijelo smiri i kada je potpuno u sadašnjosti, misli nestaju. Tada može započeti stvaran proces meditacije.

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

Prethodna objavaOtvaranje portala 11.11. – Kako započeti meditaciju i povezivanje s energijom Portala?
Slijedeća objava „Riješi se anksioznosti hipnoterapijom“ – Besplatna online radionica
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.