Foto: pixabay.com

Kroz seksualnost i dodir doživljavamo fizičku razinu ljubavi koja nas vodi do osjećaja emocionalne razine, a onda i racionalno spoznajemo da je djelovanje prema ljubavi ono što predstavlja i naš cilj. Ako fizička razina nije dobro shvaćena, onda ona postaje toksična i razarajuća, onda emocionalna razina ne može biti shvaćena, a racionalna razina nema mogućnosti da usmjeri volju prema djelovanju u ljubavi.

atma.hr – 52
Jedino zbog čega se sve događa oko nas jest ljubav, a karma je sve ono što se događa da bismo se vratili ljubavi. Kako bismo to shvatili, najbolje je da pokažemo primjerom…

Marina je u prošloj inkarnaciji imala neobavezne veze i u ovom životu su joj dolazili upravo oni muškarci koje je povrijedila. Zaljubljivala se u muškarce koji su preferirali neobavezne veze, govorila im je da nema ništa loše u neobaveznim vezama, ali ju je u ovom životu to jako ljutilo.

Govorila je da nema puno sreće s muškarcima.

Što je u ovom slučaju karma ili nesvjesno htjelo reći Marini?

To je najvažnije pitanje koje možete postaviti ukoliko želite rješenje ljubavnog odnosa.

Karma nas uči da spojimo fizičku, emocionalnu i mentalnu razinu. Ljubav se događa na sve tri razine.

Kroz seksualnost i dodir doživljavamo fizičku razinu ljubavi koja nas vodi do osjećaja emocionalne razine, a onda i racionalno spoznajemo da je djelovanje prema ljubavi ono što predstavlja i naš cilj.

atma.hr – 52
Ako fizička razina nije dobro shvaćena, odnosno ako seksualnost shvatimo krivo, a to se događa 90 posto ljudi, onda ona postaje toksična i razarajuća, onda emocionalna razina ne može biti shvaćena, a racionalna razina nema mogućnosti da usmjeri volju prema djelovanju u ljubavi.

Marina je seksualnost doživjela površno, a takva seksualnost je pravilo današnjeg života, gdje pritom razbijamo emocionalnu strukturu i mogućnost da partnera doživimo intimno u ljubavi. Tada se razvija predanost.

Nakon toga možemo prijeći na višu razinu, a to je kreativnost koju onda usmjerujemo na ljubav prema čovječanstvu i tu se događa širenje duše.

banner za knjige GABOR Mate

Čak je znanost dokazala i danas se taj princip primjenjuje u poduzetništvu, da ono što emocionalno šaljemo u svijet, takve ljude i okolinu privlačimo. Kakav bi to bio svemir, Bog ili energija da kaže: Marina, imaš ovaj život i nemoj ga upropaštavati?

Možemo li osjetiti suosjećanje ako nam netko nešto naređuje? Dakle, mi smo donijeli svoja djela i informacije iz prošlog života, a ono što je važno jest kako se odnosimo s tim informacijama.

Ako je Marina dobila iskustvo koje joj se ne sviđa, odnosno imala je iskustva u kojima je banalizirala seksualnost i njenu stvarnu moć, pošto je seksualnost ili kundalini najveća transformirajuća energija po pitanju ljubavi, jasno je da ego sa svojom ljušturom i praznim razmišljanjem nije imao za ponuditi nikakav smisleni odgovor jer njega ne zanima smisao već slijepi užitak bez obzira koliko je razarajući.

atma.hr – 52
Stoga, kada je Marina pogledala naličje svog shvaćanja, jasno je bilo da se iza tih privlačenja skrivao krivi pogled u kojem je osjetila bol predrasuda i bila je u mogućnosti odbaciti takve obrasce kroz rad gdje je pronašla točku i samu bit, a to je davanje koje je sada usmjereno na partnera koji razumije i isto tako daje poštovanje koje joj daje platformu da bude voljenja kao cjelina sa svojim manama, gdje je tek sada shvatila mogućnosti seksualnosti i otvaranja srčane čakre.

Karma može biti lijek, ali potrebno je pripremiti um i tijelo kroz meditaciju, te odnose s partnerom i ljudima kako bi to iskustvo bilo jasno, a ono najvažnije primijenjeno jer duhovnost se lako materijalizira ako postoji spoznaja. Svaki pravi tragalac zna tu istinu.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

Prethodna objavaMožemo li vjerovati svojim emocijama?
Slijedeća objavaIndijanska mudrost – Niže energije su tu da kroz njih učimo i rastemo
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.