Ako ikad pomislite da će situacija u ovom svijetu biti mirna, to će trajati samo toliko koliko će trajati ta vaša iluzija.

Nema ni govora o miru na bojnom polju na kojem se neprestano borimo od samog početka pa sve do završetka kreacije. U tom svijetu svaki grubi i suptilni materijalni element ima svoju borbu, a slično tome i mi pokušavamo napraviti neku lijepu umirujuću situaciju za nas pomoću materijalne manipulacije kroz politiku, medicinu, socijalan dobrotvoran rad, filozofiju i religiju, te kroz njih pokušavamo napraviti mirnu situaciju na ogromnom bojnom polju gdje borba nikad ne prestaje.

Jedini način za dostizanje mira je uzdizanje iznad materijalne egzistencije u kojoj se nalaze rat i preživljavanje najjačih. U džungli, velike životinje prežive dok male životinje bivaju pojedene, u oceanima velike ribe preživljavaju a male ribe bivaju pojedene, na nebu velike ptice preživljavaju dok male ptice bivaju pojedene ili su pak u stalnom strahu da ne budu pojedene.

Ovo je svijet u kojem preživljavaju samo najjači i Bhagavatam kaže da je jedno živo biće hrana za drugo i bez obzira kako ste veliki, bit ćete hrana za neko drugo živo biće.

[box] Jedini način za dostizanje mira je uzdizanje iznad materijalne egzistencije…[/box]
Prethodna objavaDan pojave Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakura
Slijedeća objavaOtrovi u plastici uzrokuju hormonalne i genetičke promjene
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.