„Zahvalan sam Einsteinu i drugim znanstvenicima, jer preko svojih pogrešnih teorija, vode ljude daleko od opasne rute koju sam slijedio,“ riječi su Nikole Tesle, znanstvenika, inženjera i filozofa, Edisonovog protivnika, nepravedno zapostavljenog genija kojeg su „neprijatelji“ prozivali luđakom. Osoba non grata u patokratskim krugovima i to samo zbog jednog razloga; želje za stvaranjem ravnopravnijeg svijeta u kojem će besplatna energija omogućiti ljudima puno slobodnog vremena koje će moći iskoristiti za edukaciju i duhovni napredak.

atma.hr – 52
Invencije od važnosti

Nikola Tesla je, po informacijama koje su nam dostupne u javnosti, zadnji poznati Homo Universalis (univerzalni čovjek), koji je stvorio brojne patente i otkrića na različitim poljima znanosti, dan danas zahvaljujući njegovim idejama mi uživamo u blagodatima tehnologije bez čije bi prisutnosti svijet bio trajno unazađen.

1-tesla-s-brojnim-urec491ajima

Tesla pregledava svoje izume, iako je Enciklopedija Britannica Teslu proglasila deset od najznačajnijih ljudi svih vremena, njegove zasluge su gotovo u potpunosti marginalizirane.

Tesla je u svom dugogodišnjem i plodnom radu uspio osmisliti dizajnirati nevjerojatne stvari poput:

  • Naizmjenične struje te motora i generatora za istu.
  • Fluorescentne žarulje i neonske reklame.
  • Brojna otkrića na polju radijacije od Kirlianove fotografije, do ispitivanja zračenja planete i minerala.
  • Radio uređaje, poput radio prijemnika i primopredajnika, točnije bežičnu komunikaciju.
  • Aparate na daljinsko upravljanje poput njegovog broda automatona s kojim je bežično upravljao.
  • Robotiku s preciznim programiranjem.
  • Laser i različite primjene istoga.
  • Bežični prijenos energije, te besplatno skupljanje energije iz planetarnog okoliša.

atma.hr – 52
Realizacija korištenja besplatne planetarne električne energije i njenog bežičnog prijenosa je rezultirala konačnim Teslinim upropaštavanjem i bankrotom, nakon toga je Tesla naizgled nestao iz znanstvene zajednice, no zapravo bio je prisiljen raditi na tajnim vojnim pokusima od kojih je najpoznatiji Filadelfijski eksperiment.

Jedna od interesantnih činjenica su bile i Tesline izjave u javnosti s kojima je novinarima objašnjavao kako je kompletirao svoju vlastitu Ujedinjenu Teoriju Polja, te da je u stanju napraviti zrake smrti (lasere ili neku sličnu vrstu oružja) koje mogu uništavati objekte na velikim udaljenostima. Tesla je također izjavio kako zahvaljujući implementaciji „Teslinih zavojnica“ može učiniti objekte potpuno nevidljivima.

Soba u hotelu New Yorker u kojoj je umro Nikola Tesla.

Kako god bilo, ovakve Tesline izjave su s vremenom postale urbane legende, a da je Tesla bio na pragu nečega, bi se dalo iščitati iz toga da je federalna policija iz Tesline sobe u hotelu New Yorker, samo dan nakon njegove smrti 07.01.1943. pokupila sve njegove zabilješke i dokumente.

Život i smrt Nikole Tesle je dan danas predmet špekulacija i makinacija punih povijesnih neistina, jedan takav tekst smo mi i preveli, naime Tesla privlači čitatelje, i mnogi nazovi novinari, su odlučili dobiti popularnost na lažima poput one o tome da je Teslu ubio Otto Skorzeny.

No Nikola Tesla je zapravo interesantan jer je njegov um bio daleko ispred vremena u kojemu je obitavao, njegova istraživanja su graničila sa znanstvenom fantastikom, a njegova etičnost i nezainteresiranost profitom, je bila trn u oku svih onih koji su smatrali da se svatko može potkupiti i kupiti.

atma.hr – 52
Tesla zaslužan za Nobelove nagrade koji su dobili Einstein i Marconi

Tesla je zapravo bio fizičar no eksperimentirao je i proučavao višu matematiku i geometriju, također se interesirao se u za astrofiziku. Koliko je ovaj znanstvenik bio nedostižan tadašnjim umovima, najbolje dokazuju njegove tvrdnje da su atomi iznimno slični solarnom sustavu, u kojima je sve sastavljeno od aspekata nalik valovima i česticama, dok u takvom atomskom sustavu u njegovom središtu postoji pozitivno nabijena jezgra koja različitim utjecajima drži cijelu strukturu na okupu.

Crtež napravljen za vrijeme Teslinog predavanja na sveučilištu Columbia.

Tesla je 1891. godine održavao predavanje na Sveučilištu Columbia, pod nazivom: „Experiments with Alternate Currents of Very High Frequency and Their Application to Methods of Aftificial Illumination,“ ili Eksperimenti s naizmjeničnom strujom vrlo visokih frekvencija i aplikacija metoda umjetne rasvjete. Možda ovo ime ne znači puno no Teslino predavanje je bilo od iznimne važnosti jer je unutar glavne teme – naizmjenične struje –  ozbiljno promovirao ideje o tome kako svjetlost ima svojstva čestica i valova, zajedno s objašnjenjima struktura atoma.

No 1921. godine Albert Einstein dobiva Nobelovu nagradu za istraživanja u teoretskoj fizici, a ponajviše za njegovo otkriće fotoelektričnih svojstava i fizikalnih zakona povezanih s istim, točnije objasnio je da svjetlost ima valne i čestične osobine.

Dakle Einstein je dobio prestižnu nagradu za nešto o čemu je Tesla predavao trideset godina prije Einsteina. Ako mislite da je ovo jedini slučaj kada je za Teslina otkrića netko drugi dobio Nobelovu nagradu, moramo vas razočarati.

Teslin brod na daljinsko upravljanje, na žalost Marconi je s puno nazadnijom tehnologijom dobio Nobelovu nagradu deset godina nakon Teslina otkrića radijske i bežične tehnologije.

Guglielmo Marconi je 1909. godine dobio Nobelovu nagradu za fiziku zbog otkrivanja i razvoja bežične telegrafije, zapravo Marconija se smatra ocem moderne radio komunikacije, sve bi to bilo sasvim uredu da Tesla još 1893. godine nije održao predavanje u Električnom Udruženju St. Louisa o tome kako se može koristiti bežična komunikacija i telefonija, te da je u mogućnosti dizajnirati potpuno efektan bežični prijenos energije.

Wardenclyffe, Teslin toranj za bežični prijenos električne energije u Colorado Springsu.
Wardenclyffe, Teslin toranj za bežični prijenos električne energije u Colorado Springsu.

1898. Tesla je uspješno pokazao kako radi prvi model broda s električnom propulzijom, s kojim je Tesla daljinski, točnije bežično upravljao. 1899. Tesla je počeo raditi na svom tornju za bežični prijenos električne energije u Colorado Springsu, a potom je i dokazao kako je lako „upaliti“ žarulju na daljini od nekoliko desetaka kilometara uz pomoć bežičnog prijenosa električne energije.

Dio Teslinog patenta i shematike broda na daljinsko upravljanje, s efektnim radio primopredajnikom i unutrašnjim akumulatorskim pogonom.
Dio Teslinog patenta i shematike broda na daljinsko upravljanje, s efektnim radio primopredajnikom i unutrašnjim akumulatorskim pogonom.

Zbog velikih lobističkih utjecaja Patentni Zavod SAD-a 1904. ukida Tesline patente vezane za radio komunikaciju i daljinsko upravljanje, te Marconiju daje primat nad otkrićem radio komunikacije. 1943. godine taj isti patentni zavod, ukida odluku iz 1904. na osnovu odluke Vrhovnog suda SAD-a i priznanje za otkriće radio komunikacija i bežičnog upravljanja, ponovno dodjeljuje Tesli.

Drugim riječima, Tesli je trebala pripasti Nobelova nagrada, a ne Marconiju.

atma.hr – 52
Direktna razilaženja s Einsteinom

Promatrajući Teslin iznimno interesantan rad gotovo nas bode u oči činjenica kako su se njegove ideje sukobljavale s općeprihvaćenim teorijama moderne fizike. Naime Tesla je od početka odbijao prihvatiti Einsteinovu Teoriju Relativiteta, i to zbog brojnih, po njemu, očiglednih pogrešaka. Tesla je tvrdio kako Einstein u potpunosti pogrešno percipira brzinu svjetlosti jer je on uspio pronaći kozmičke zrake koje dolaze od našeg Sunca, a čija je brzina „puno veća od brzine svjetlosti.“ U zadnjim godinama svog života Tesla je tvrdio kako takvu vrstu kozmičkih zraka možemo iskoristiti za generiranje električne struje.

On je također tvrdio da Wardenclyffe – njegov toranj za bežični transfer energije – može zapravo transferirati energiju brže od brzine svjetlosti, te je takav efekt objasnio svemirskim utjecajima točnije povezao je sa širenjem mjesečeve sjene po Zemlji.

Magazin New Dawn, je priznao da su takve Tesline izjave zvučale potpuno suludo na pragu XX vijeka, no danas nakon sve većeg uvažavanja tahionske teorije (teorije koja podupire mogućnost kretanja određenih čestica brže od prihvaćene brzine svjetlosti), nakon sve većeg shvaćanja kako neutroni imaju tahionsku prirodu te nakon otkrića takozvane Cherenkove radijacije, vrste gibanja elektrona u kojoj sasvim obične električno nabijene čestice prelaze lokalnu brzinu svjetlosti u vakuumu, s pravom počinjemo sumnjati da je Tesla bio u pravu.

Thirty Years That Shook Physic, knjiga koju vam svesrdno preporučamo.

Jedan od dokaza o tome da je Einstein u krivu možemo naći i u knjizi Georgyja Antonovicha Gamova pod nazivom „Thirty Years That Shook Physics u kojoj otac moderne kvantne fizike tvrdi kako su još u 20-tim godinama XX vijeka znanstvenici Goudsmit i Uhlenbeck otkrili da se elektroni kreću brzinom 1.37 puta većom od navodne brzine svjetlosti. Gamov u svojoj knjizi tvrdi da to otkriće nije pobilo niti jedan zakon fizike, već je u potpunosti pobilo Einsteinove principe koji tvrde da se ništa ne može kretati brzinom većom od svjetlosti.

atma.hr – 52
Učenjak s dušom

Tesla se po mnogočemu razlikuje od svih poznatih znanstvenika, no možda je najupečatljiviji njegov odnos prema metafizici i duhovnosti. Njegovo izučavanje etera, kojeg možemo moderno nazvati višim denzitetima (četvrtim, petim i šestim) koji egzistiraju u domenu misli, a koji su zbog naše ograničene percepcije i ukotvljene fizikalnosti van naših osjeta, a s time i nepostojeći za materijalnu znanost, za Teslu su imali logična objašnjenja i u potpunosti su bili očigledni.

Nikola Tesla, neshvaćeni genije.

Takvo stajalište je iznimno blisko nauku G.I. Gurdjiefa i P.D. Ouspneksyog. Nikola Tesla je jednom izjavio slijedeće:

„Teorija relativnosti tvrdi da velika tijela zakrivljuju prostor, no smatram kako je sve to daleko od istine, svemir se ne može zakrivljavati na način na koji to tvrdi teorija relativnosti. Jedino polja sila mogu svinuti svjetlost oko velikih tijela, gravitaciju ne možemo shvatiti ako ne uzmemo u obzir eter i elektromagnetizam.“

Einstein je nakon prebjega u SAD, pokušao diplomatski negirati Teslina mišljenja o eteru, izjavljujući kako se eter ne može detektirati no u isto vrijeme je priznao da ako eter postoji tada je njegova teorija relativnosti u potpunosti pogrešna.

S druge strane Einstein je pred kraj života natukao mogućnost postojanja etera. On je priznao slijedeće:

„Ako se svjetlost može kretati kao čestica, tada ne bi trebala medij za protok (na primjer eter).“

No ne zaboravimo da svjetlost ima čestično valna svojstva, te da se ona kreće u potpunom svemirskom vakuumu, a pri tom se pitamo što li je medij za kretanje svjetlosti, i nije li zapravo svjetlost koja se kreće vakuumom svemira indirektni dokaz o postojanju etera?

atma.hr – 52
Albert Einstein čovjek s dva lica

Eisntein je neprikosnoveni autoritet u današnjoj fizici, sve ono što se sukobljava s njegovom teorijom relativnosti, (koja se bazira na radu brojnih drugih istraživača), se proglašava smijurijom i odbacuje se kao lakrdija. Teslina torija o postojanju etera bi se mogla sasvim lako zaboraviti da ne postoji jedno Einsteinovo predavanje koje pokazuje kako se nešto dogodilo s „najvećim umom današnjice“ te da je on sam sebi skočio u usta. U predavanju „Ether and Theory od Relativity,“ ili Eter i teorija relativnosti koje je Albert Eisntein održao 1920. na sveučilištu Leiden, on je tvrdio slijedeće:

„Eter postoji on je neizbježan medij za transfer svjetlosti, jer svjetlost ima i valna svojstva.“

On je čak u korespondenciji s Hendrik A. Lorentzom potvrdio svoje stajalište o postojanju etera, no Magazin New Dawn smatra da se te činjenice lako zaboravljaju jer je predavanje iz Leidena kao i prepiska s Lorenzom imala jako malo odjeka u znanstvenoj zajednici i još manje interesa medija. Još je više znakovito kako su se ove činjenice u potpunosti izbacile iz zvanične Eisnteinove biografije koju je napisao Roland Clark, izdate 1971. godine, u kojoj se više puta jasno dalo do znanja kako eter ne postoji, te da se jedino Teorija relativnosti treba uzeti u obzir, za daljnji napredak fizike.

Einstein: The Life and Times, knjiga koja propagira kult obožavanja s dobro smišljenom propagandom.

Knjiga pod nazivom „Einstein: The Life and Times“ bi se mogla nazvati brižnim pisanim djelom, no zapravo se bojimo da je riječ o propagiranju ideje koja nas dostatno kondicionira i još više održava u iluziji.

Znanost uobličena u metafiziku

Tesla je tvrdio kako sve i svatko u univerzumu energiju dobiva iz vanjskih izvora, on je ljude uspoređivao s automatima koji automatski reagiraju na vanjske podražaje, čak je smatrao da sve svoje ideje dobiva iz vanjskih izvora, što bi moderni metafizičari mogli nazvati naprednim kanaliziranjem. Nikola je uvijek tvrdio da mentalna komponenta povezana s duhovnošću ljudskog bića i željom za saznanjem i teškim radom, omogućava nečiji napredak.

banner za knjige GABOR Mate

Einstein je s druge strane stalno negirao mentalnu komponentu iz svojih istraživanja, njegova predavanja nisu pridavala nikakvog značenja svijesti, iako je s mnogim filozofima i duhovnim učiteljima raspravljao o vjeri.

Tesla se s Einsteinom razilazio i na polju kvantne fizike, smatrajući njegove pretpostavke krajnje trivijalnima, ali zavodljivima. Iako je Tesla često raspravljao o Einsteinovim greškama i načinu na koji sastavlja svoja djela,  definitivno ga je najviše prozivao i kritizirao zbog njegove teorije relativnosti, smatrajući da je ona puna pogrešaka, namjerno plasirana neistina koja potpuno negira istraživanja velikih umova iz prošlosti i čak što više anulira zdravorazumsko razmišljanje.

On je o Einsteinovoj teoriji rekao slijedeće:

„Ta teorija je sakupila sve te pogreške i neistine, ona ih je zaogrnula u predivan matematički omot koji promatrača fascinira, zamamljuje, na takav su način promatrači  postali sasvim slijepi na ono što je u teoriji pogrešno. Teorija relativnosti je kao prosjak zaogrnut u grimizno carsko ruho, zbog kojeg ga neupućeni ljudi smatraju okrunjenom glavom.“

U zaključku te iste Tesline izjave stoji nešto što današnji znanstvenici uporno zaboravljaju:

„Ni jedna jedina pretpostavka iz teorije relativnosti nije dokazana.“

Einsteinova čestitka Tesli za njegov 75-ti rođendan.

Povijest je iznimno osjetljiva znanost, osim toga poznato nam je da povijest pišu pobjednici i manipulatori koji pokušavaju „osvjetlati svoj obraz i legalizirati svoja kriminalna i često krvava zlodjela,“ o tome je jako dobro pisao Anatoly Fomenko. Pogledamo li Teslin život i sve ono što mu se događalo, rekli bi da je Tesla bio gubitnik, poglavito na materijalnom planu, stoga zaista ne možemo reći što je sve znao ovaj genijalac, jer je povijesna manipulacija iskrivila zapise o njegovom životnom radu i djelima.

Možda je najbolje da tekst o razlikama i neslaganjima između ova dva znanstvenika završimo s jednom navodnom izjavom. Na upit novinara o tome, kako se osjeća kao najpametniji čovjek na svijetu, Albert Einstein je odgovorio:

„Ne znam, za to ćete morati pitati Nikolu Teslu.“

Autor: Ljubica Šaran
Izvor: matrixworldhr.wordpress.com