Jedinstvena autobiografija jednog od najvećih zen-budističkih redovnika i učitelja kojeg je sam Martin Luther King 1967. nominirao za Nobelovu nagradu za mir. Njegov je život nadahnuće, putokaz i uzor, a njegove su riječi poput toplih zagrljaja. U ovoj knjizi u jasnim, prelijepim slikama pred nama teče jedinstven, predivan život prepun izazova, ljepote i čuda.

atma.hr – 61
„Ne poučava se samo govorenjem. To se čini i svojim životom. Moj život je moja pouka. Moj život je moja poruka.“

Thich Nhat Hanh proveo je više od četrdeset godina u izgnanstvu jer se zbog svojih antiratnih nastojanja i humanog i humanitarnog djelovanja nije smio vratiti u rodni Vijetnam, što ga nije nimalo pokolebalo u životnoj misiji bodisatve, budističkog oličenja suosjećanja.

Njegov je život nadahnuće, putokaz i uzor, a njegove su riječi poput toplih zagrljaja.  U ovoj knjizi u jasnim, prelijepim slikama pred nama teče jedinstven, predivan život prepun izazova, ljepote i čuda.

Naš istinski dom je u sadašnjem trenutku, ma što se događalo, upravo ovdje i upravo sada. Naš istinski dom je mjesto bez diskriminacije, mjesto bez mržnje. Naš istinski dom je mjesto na kojem ništa više ne tražimo, ni za čim više ne čeznemo, ni za čim više ne žalimo. Kada se s energijom usmjerene svjesnosti vratimo u ovdje i sada, moći ćemo stvoriti svoj istinski dom u sadašnjem trenutku.

O autoru:

Thich Nhat Hanha, najpoznatijeg učitelja zena, pjesnika i mirotvorca, Martin Luther King ml. nominirao je za Nobelovu nagradu za mir 1967. godine. Rodom iz Vijetnama, Hanh je bio predsjednik Vijentamskog budističkog mirovnog izaslanstva na Pariškim mirovnim govorima. Autor je knjiga Biti mir, Umijeće komuniciranje, Posao i mnogih drugih.

Danas živi u maloj zajednici u sjeverozapadnoj Francuskoj, gdje nastavlja pisati, poučavati, bavi se vrtlarstvom i pomaže izbjeglicama diljem svijeta.

atma.hr – 61
Redovito putuje Sjevernom Amerikom i Europom kako bi naučavao i vodio duhovne seminare, koji su posvećeni »umijeću usredotočenog života«.

Posljednjih je godina vodio posebne seminare za američke ratne veterane iz vijetnamskog rata, psihoterapeute i druge stručnjake, umjetnike, aktiviste u zaštiti okoliša i djecu.

Thich Nhat Hanh: Svijet je moj dom

minJedan izniman život posvećen suosjećanju

Jedinstvena autobiografija jednog od najvećih zen-budističkih redovnika i učitelja kojeg je sam Martin Luther King 1967. nominirao za Nobelovu nagradu za mir.

Njegov je život nadahnuće, putokaz i uzor, a njegove su riječi poput toplih zagrljaja. U ovoj knjizi u jasnim, prelijepim slikama pred nama teče jedinstven, predivan život prepun izazova, ljepote i čuda.

216 stranica/format: 15×23 cm

Cijena: 129kn – Kupi ovdje