Razvijati vrline (iskrenost, altruizam, pravednost, poniznost, itd.) nasušna je potreba današnjeg čovjeka i društva ako želimo sretnije živjeti. Znanost kaže da razumijevanje i prakticiranje ovih vrlina te dobro upravljanje našim emocijama doprinosi razvoju nas kao pojedinaca i društva u kojem živimo. Kako to izgleda u svakodnevnom životu, otkriva mladi psiholog Nikola Greb, autor knjige “Snaga ljudskih vrlina”.

atma.hr – 61
Nikola Greb mladi je psiholog uvjeren da su upravo razvoj i jačanje vrlina odgovor na probleme koji muče suvremeno društvo poput sve većih socijalnih razlika, porasta depresije i političkih kriza. Iako nas pesimistične prognoze nerijetko obeshrabruju, zbog čega se prepuštamo potištenosti i beznađu, Greb kaže da se umjesto toga trebamo okrenuti sebi.

Svatko od nas svojim svakodnevnim odlukama utječe na svoju, ali i sudbinu drugih ljudi. U svojoj prvoj knjizi hrabro i lucidno govori o vrlinama, te spretno povezuje znanstveno utvrđene činjenice s praktičnim savjetima, anegdotalne priče s introspekcijom, navodeći nas na put spoznaje i rasta.

Vrline su ono prema čemu procjenjujemo karakter pojedinca, ali se u njima ogleda i karakter cjelokupnog društva te je stoga briga o vrlinama ključna za napredak pojedinca, ali i društva u cjelini.

Ako odvojite vrijeme i proučite fantastične spoznaje psihologijskih istraživanja navedenih u knjizi, kojima prethode inspirativne priče autora i samo dio od toga provedete u praksu, možete promijeniti svoj život i životne ishode.

Matej Sakoman, mag. psych., konzultant i poslovni trener

O autoru:

Nikola Greb rođen je 1993. u Zagrebu. Bavio se šahom, borilačkim vještinama, a vrlo brzo se počinje zanimati za filozofska pitanja i ljudsku prirodu. Odlučuje se za studij psihologije te se na trećoj godini sve više počinje zanimati za primjenu psiholoških znanja i vještina u praksi te pojačava svoje aktivnosti izvan fakulteta. Preddiplomski studij završava na Hrvatskim studijima, a diplomski završava na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

atma.hr – 61
Tijekom fakulteta pokrenuo je jedan od najvećih šahovskih klubova za rad s mladima u Hrvatskoj s dvojicom prijatelja, volontirao je u nekoliko studentskih organizacija, ostvario zapažene rezultate na nekoliko studentskih natjecanja te sudjelovao i uspješno vodio više od 20 lokalnih, nacionalnih i međunarodnih projekata.

Trenutačno radi kao savjetnik za prodaju i ljudske potencijale u jednoj hrvatskoj IT tvrtki, a slobodno vrijeme provodi u učenju, čitanju, pisanju, volontiranju te općenito osobnom razvoju.

Nikola Greb: Snaga ljudskih vrlina

minnniPotakni ono najbolje u sebi

Znatiželja, kreativnost, sposobnost prosuđivanja, iskrenost, altruizam, entuzijazam, timski rad, pravednost, poniznost… samo su neke od ljudskih vrlina. Razvijati ih nasušna je potreba današnjeg čovjeka i društva ako želimo sretnije živjeti. Znanost kaže da razumijevanje i prakticiranje ovih vrlina te dobro upravljanje našim emocijama doprinosi razvoju nas kao pojedinaca i društva u kojem živimo.

Autor: psiholog Nikola Greb

160 stranica/ format: 14,8×22 cm

Cijena: 95kn – Kupi ovdje