Uzmi si vremena. Tvoj posao nije toliko važan. Tvoje svjetovne dužnosti nisu toliko važne. Neka tvoj prvi i primarni prioritet u životu bude ravnoteža s Izvorom Kreacije. Budi introspektivan u svom usporenom vremenu i prepoznaj Božansku prisutnost u svemu.

Biti mir kakav želiš znači postati opuštena osoba čija točka ravnoteže ne privlači simptome tjeskobe i stresa. Učini namjerne, svjesne napore da usporiš sebe opuštajući svoj um. Odvoji malo više vremena da uživaš u svom životu ovdje na ovom planetu. Budi više kontemplativan primjećujući zvijezde, oblake, rijeke, životinje, kišne oluje i sav prirodni svijet.

atma.hr – 52
I onda produži tu istu usporenu energiju ljubavi prema svim ljudima. Započni sa svojom obitelji – odvoji nekoliko dodatnih sati da se zabavljaš sa svojom djecom, saslušaš njihove ideje, pročitaš im priču.

Idi u šetnju sa svojom najdražom osobom i reci joj koliko je cijeniš u svom životu. Proširi ovu usporenu perspektivu prema van na poslu, u svojoj zajednici – pa čak i na ljude koje ne poznaješ.

Namjerno se potrudi dati nekome svoje mjesto u redu umjesto da uvijek žuriš biti prvi. Osvijesti svoja nastojanja da postigneš mir kakav želiš i živiš u ravnoteži, čak i dok voziš.

Dok usporavaš svoje misli i odlučuješ, zaustavi svoj automobil na žutom svjetlu umjesto da ubrzaš. Svjesno vozi opuštenim tempom umjesto bjesomučno kako bi negdje stigao dvije minute prije. Pusti druge ljude da se uključe u promet zbog ljubaznosti, nije bitno tko je u pravu.

Sve su to načini za početak procesa ponovnog usklađivanja. Postani svjestan svoje želje da budeš u miru, a zatim uskladi svoje trenutne misli s tom željom.

Postat ćeš suosjećajniji bez da to pokušavaš, jednostavno zato što si uskladio svoj unutarnji svijet sa svojom željom da budeš u ravnoteži. Otkrit ćeš da će se tvoje tijelo osjeća uravnoteženije dok slijediš ovaj veličanstveni pothvat, jer ćeš iskusiti manje simptoma stresa.

atma.hr – 52
Tvoja tjelesna težina će se prilagoditi optimalnoj razini kada se vratiš u stanje savršene ravnoteže.

Tvoja će koža odražavati ravnotežu i mir kakav postaješ. Probava će ti se vratiti u normalu bez pomoći tableta. Tvoji obrasci spavanja će se prilagoditi. Tvoja crijeva će funkcionirati savršeno kako su i stvorena. Ukratko, bit ćeš u savršenoj ravnoteži.

Ne samo da ćeš biti u ravnoteži nego, što je ironija nad ironijama, postat ćeš produktivniji! Imat ćeš više obilja koje će teći u tvom životu dok ćeš biti u miru, po prvi put otkad si bio dijete.

Samo budi! Pokušaj i obećavam da ćeš biti mirno iznenađen!

Dr Wayne Dyer