Postoji jedna odlična tehnika za stanjivanje struka te zatezanje i ravnanje stomaka, a koja se također aktivno koristi i u jogi.

OGLAS 78 300×600 centriran
Ona omogućava da se u vrlo kratko vrijeme (3-4 tjedna) ne samo ojačaju trbušni mišići s unutarnje strane, nego i da struk učini vidljivo tanjim, a stomak zategnutijim i ravnijim, prenosi portal uspesnazena.com.

Podrazumijeva se, što češće prakticirate ovu vakuum vježbu, time ćete postići brži i očigledniji efekt.

Na početku će vam biti potrebno vrijeme za zadržati trbušne mišiće napetima. Ali, kada oni dođu u tonus, bit će potrebno mnogo manje napora da ih kontrolirate.

Vakuum vježba za savršen struk:

1. Početna pozicija: lezite na leđa, ruke uz tijelo, savijena koljena stoje na podu, mišići opušteni. Polako izdahnite, oslobađajući pluća od zraka, ne naprežući pri tome mišiće tijela.

39

2. Oslobodivši pluća od zraka, počnite naprezati mišiće trbuha, pokušavajući ga uvući što je više moguće, kao da pupkom iznutra želite dotaći kralježnicu. Disanje pri tome zaustaviti. Donji dio trbuha zaustavite na 10-15 sekundi, zatim učinite manji udah, nastavljajući uvlačiti trbuh.

3. Napravivši mali udah, ne žurite opustiti trbuh – napregnite mišiće trbuha i zadržite dah još na 10-15 sekundi, zatim ponovno uvucite trbuh, održavajući napetost mišića. Ako vam je teško zadržavati dah, radite kratki udah.

4. Izdahnite, opustite trbuh, napravite nekoliko slobodnih udisaja-izdisaja, zatim ponovno oslobodite pluća od zraka i uvucite trbuh što više možete. Napregnite mišiće trbuha, a zatim izbacite trbuh na gore, bez udisanja.

OGLAS 78 300×600 centriran
Minimalan broj ponavljanja je 5 puta.

Zahvaljujući ovoj vježbi samo za 3 tjedna možete značajno ojačati unutarnje trbušne mišiće, što će dovesti do smanjenja obima struka, kao i do odličnog izgleda trbuha, koji će postati napetiji i ravniji!

Izvor: uspesnazena.com

30 MUDRE

MUDRE

Yoga položaji ruku za zdravlje, sreću i blagostanje

Autor u knjizi jednostavan način predstavlja tajni nauk Mudra Vigyane.

Mudra je pojam s mnogo značenja, a kad je u pitanju iscjeljenje, mudra je učinkovit utjecaj na tijelo i um pomoću prstiju obje ruke koje se savijaju, križaju i međusobno dodiruju. Svaka mudra stvara posebnu vezu s kozmičkom sviješću.

U knjizi se pojašnjava što su mudre, njihovo podrijetlo, dobrobiti te kako ih prakticirati.

2 KOMENTARA

  1. hahaha .. nisam niti znala da to postoji. ja sam mislila da sam JA to izmislila 🙂 a oduvijek sam to koristila da ubrzam peristaltiku crijeva ( lijena crijeva )

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.