52
Postoji jedna odlična tehnika za stanjivanje struka te zatezanje i ravnanje stomaka, a koja se također aktivno koristi i u jogi, prenosi portal uspesnazena.com. Ona omogućava da se u vrlo kratko vrijeme (3-4 tjedna) ne samo ojačaju trbušni mišići s unutarnje strane, nego i da struk učini vidljivo tanjim, a stomak zategnutijim i ravnijim.

Podrazumijeva se, što češće prakticirate ovu vakuum vježbu, time ćete postići brži i očigledniji efekt.

Na početku će vam biti potrebno vrijeme za zadržati trbušne mišiće napetima. Ali, kada oni dođu u tonus, bit će potrebno mnogo manje napora da ih kontrolirate.

39

Vakuum vježba za savršen struk:

1. Početna pozicija: lezite na leđa, ruke uz tijelo, savijena koljena stoje na podu, mišići opušteni. Polako izdahnite, oslobađajući pluća od zraka, ne naprežući pri tome mišiće tijela.

2. Oslobodivši pluća od zraka, počnite naprezati mišiće trbuha, pokušavajući ga uvući što je više moguće, kao da pupkom iznutra želite dotaći kralježnicu. Disanje pri tome zaustaviti. Donji dio trbuha zaustavite na 10-15 sekundi, zatim učinite manji udah, nastavljajući uvlačiti trbuh.

3. Napravivši mali udah, ne žurite opustiti trbuh – napregnite mišiće trbuha i zadržite dah još na 10-15 sekundi, zatim ponovno uvucite trbuh, održavajući napetost mišića. Ako vam je teško zadržavati dah, radite kratki udah.

39

4. Izdahnite, opustite trbuh, napravite nekoliko slobodnih udisaja-izdisaja, zatim ponovno oslobodite pluća od zraka i uvucite trbuh što više možete. Napregnite mišiće trbuha, a zatim izbacite trbuh na gore, bez udisanja.

Minimalan broj ponavljanja je 5 puta.

Zahvaljujući ovoj vježbi samo za 3 tjedna možete značajno ojačati unutarnje trbušne mišiće, što će dovesti do smanjenja obima struka, kao i do odličnog izgleda trbuha, koji će postati napetiji i ravniji!

Izvor: uspesnazena.com

37 DANVANTARI AYURVEDA

DANVANTARI AJURVEDA

Velika knjiga o Ajurvedi

Knjiga detaljno opisuje sve aspekte Ajurvede: povijest, proces stvaranja, prakriti, mahabhute, doše i male, ayurvedsku dijagnostiku, različite vrste tretmana i ajurvedske proizvode.

Knjiga će vas naučiti kako da izračunate svoju tjelesnu konstituciju, izbalansirate prehranu, poboljšate svoj život, u slučaju neophodnosti dijagnosticirate zdravstveni problem i pronađete potreban lijek.

260 stranica, tvrde korice, format A4, full color

Cijena: 232 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaDruštvo ne želi pojedince koji su budni
Slijedeća objavaIskrenost – Nema ništa bitnije nego biti iskren prema sebi
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

2 KOMENTARA

  1. hahaha .. nisam niti znala da to postoji. ja sam mislila da sam JA to izmislila 🙂 a oduvijek sam to koristila da ubrzam peristaltiku crijeva ( lijena crijeva )

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.