Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Morate uvijek imati razumijevanje za druge, čak i kad vam učine nešto loše. I ne samo razumijevati i shvaćati ih, nego ih i prihvatiti točno takve kakvi jesu. Viša razina svjesnosti sa sobom nosi i višu razinu odgovornosti, a ne veću gordost, ponos ili stav da ste “posebni”.

atma.hr – 78
Nikad ne očekujte da ljudi s nižim nivoom Svjesnosti razumiju vas, koji imate viši nivo Svjesnosti. Naprotiv, vi morate uvijek imati razumijevanje za druge, čak i kad vam učine nešto loše. I ne samo razumijevati i shvaćati ih, nego ih i prihvatiti točno takve kakvi jesu.

Zašto je tomu tako? Jer, VIŠI NIVO SVJESNOSTI NOSI SA SOBOM VIŠI NIVO ODGOVORNOSTI, a ne veću gordost, ponos ili stav da ste “posebni” (zato što ste na višoj ljestvici Svjesnosti).

Vi niste posebni, niti su drugi posebni ili ako baš hoćete, jeste, posebni ste, ali su to i svi drugi. Vi samo više razumijete jer HOĆETE razumjeti, dok oni, za koje kažemo da imaju niži nivo Svjesnosti, to NEĆE ili im to jednostavno nije cilj. I ne trebamo se na njih ljutiti što su takvi kakvi jesu – jer svako od njih ima svoje mjesto i ulogu u ovom kozmičkom mozaiku u kojem je svatko od nas samo jedna kockica…

atma.hr – 75

I svi zajedno tvorimo jednu lijepu kozmičku kompoziciju. I svi zajedno učestvujemo u toj kozmičkoj Igri koju zovemo Životom.

Zato, samo shvatimo svoju, kao i ulogu svih drugih u našem životu i zapitajmo se što je to što su nas došli naučiti.

Jer, ovdje smo svi učenici, koliko god se neki od nas smatrali i učiteljima.

Jasna Luminus

atma.hr – 78