Pečenu heljdu s gljivama možete koristiti i kao nadjev za pitu savijaču ili je poslužiti kao glavno jelo uz dodatak nekog povrća.
U bilo kojem slučaju – nećete pogriješiti!
Sastojci:
- 300 g heljde
- 100 g sušenih gljiva
- 50 g masla
- 2 žlice pirea od rajčice
- sol
Priprema:
Gljive ostavite neko vrijeme u vodi da nabubre. Heljdu operite i prelijte vrelom vodom. Dodajte u heljdu žlicu masla, malo soli i poklopite.
Čim voda s heljdom provri, procijedite je i stavite u širu tepsiju i pecite u rerni dok ne porumeni, a zrnjevlje počne da se razdvaja.
Izvadite je i dopržite na tihoj vatri na maslu, dodajte pire od rajčica i ocijeđene gljive. Ovako spremljenu heljdu možete koristiti kao nadjev za pitu ili je možete služiti s povrćem.
Vegetarijanska kuhinja/lovesensa.rs