Foto: pixabay.com

Pečenu heljdu s gljivama možete koristiti i kao nadjev za pitu savijaču ili je poslužiti kao glavno jelo uz dodatak nekog povrća.

U bilo kojem slučaju – nećete pogriješiti!

atma.hr – 39

Sastojci:

  • 300 g heljde
  • 100 g sušenih gljiva
  • 50 g masla
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • sol

atma.hr – 75




Priprema:

Gljive ostavite neko vrijeme u vodi da nabubre. Heljdu operite i prelijte vrelom vodom. Dodajte u heljdu žlicu masla, malo soli i poklopite.

Čim voda s heljdom provri, procijedite je i stavite u širu tepsiju i pecite u rerni dok ne porumeni, a zrnjevlje počne da se razdvaja.

Izvadite je i dopržite na tihoj vatri na maslu, dodajte pire od rajčica i ocijeđene gljive. Ovako spremljenu heljdu možete koristiti kao nadjev za pitu ili je možete služiti s povrćem.

Vegetarijanska kuhinja/lovesensa.rs

46 SAL RACHELE: INTEGRACIJA DUŠE