Foto: pixabay.com

Divno je što s ovom Venerom možemo duboko doživjeti ljubav. Upoznati njezino pravo lice koje uključuje toplinu, predanost, prisutnost, nježnost, nesebičnost. Povezati se s voljenom osobom, osjetiti te ponore bliskosti i intimnosti. Nešto magično se može dogoditi, osobito ako ste spremni primiti čuda u svoj život. Tijekom ovog tranzita može se dogoditi i poznanstvo s osobom koja živi udaljeno od vas.

atma.hr – 52
Venera je planet ljubavi i odnosa i u horoskopu opisuje način na koji volimo, kako primamo i dajemo ljubav, kakve partnere privlačimo u svoj život. Njezin boravak u Ribama od 11. ožujka/marta do 5. travnja/aprila budi idealizam, jaku potrebu za ljubavlju i romansom.

Prevelika je tu osjetljivost u pitanju, stoga se rjeđe igra otvorenih karata.

Što ako kažemo istinu i budemo zbog toga osuđeni? Što ako pokažemo osjećaje i ne budu nam uzvraćeni? Što ako… Čega se stidimo, što je to čega se najviše bojimo? Znamo li postaviti granice prema drugima? Nešto se skriva ili se radi u tajnosti.

Često se pod ovim tranzitom povlačimo u osamu i imamo potrebu razmisliti što dalje. Možda se time i štitimo od potencijalnih prijetnji, a drugima šaljemo poruku – nisam dostupan, ne možeš do mene.

Igramo i zakulisne igrice, lovimo u mutnom, pokušavamo drugu stranu uvući u našu mrežu i zapetljati ga u nju, tako da ne može uteći.

Češće ulazimo u tajne veze i započinjemo odnos s zauzetom osobom. Vraćamo se u prošlost, prisjećamo se bivše ljubavi, ponovno ju srećemo. Neki stari kontakti bivaju opet uspostavljeni.

Privlačimo u život osobe kojima treba pomoć, koji u nama oživljavaju ulogu spasitelja. Žrtvujemo se prekomjerno jer smatramo da će nas tako zavoljeti, da će tako on/ona vidjeti koliko smo vrijedni ljubavi, nezamjenjivi.

A zapravo nismo svjesni koliko odustajemo od sebe i živimo tuđi život, zanemarujući vlastite potrebe. Ljubav se izjednačuje sa žrtvovanjem.

Nekad učinimo nešto i potom nas prati osjećaj krivnje. Nekad pobjegnemo od stvarnosti, umislimo si nešto, živimo u iluziji da nas on/ona ipak voli i smišljamo razna opravdanja zašto nam se ne javlja i zašto nije tu.

Zaljubljeni smo, zaneseni, istovremeno i slijepi. Gledamo na svijet kroz ružičaste naočale.

atma.hr – 52
Srećom pa je tu intuicija, onaj unutarnji osjećaj koji nam jasno govori što je dobro, a što nije. Pitanje je samo, slušamo li?

Divno je što s ovom Venerom možemo duboko doživjeti ljubav. Upoznati njezino pravo lice koje uključuje toplinu, predanost, prisutnost, nježnost, nesebičnost. Povezati se s voljenom osobom, osjetiti te ponore bliskosti i intimnosti.

Nešto magično se može dogoditi, osobito ako ste spremni primiti čuda u svoj život. Tijekom ovog tranzita može se dogoditi i poznanstvo s osobom koja živi udaljeno od vas.

Ljubav možemo pokazati na suptilnije i kreativnije načine. Osjetiti duboku povezanost s partnerom.

Zanimljive poruke mogu doći kroz snove ili meditaciju, kroz jedan sudbinski susret ili događaj, nešto što ne možemo zaobići, koliko god se trudili.

Jasnije možemo vidjeti vlastite slabosti, upoznati svoje strahove i nesigurnosti, dakle sve ono što nam otežava život u odnosu. Gdje je moja Ahilova peta?

Stoga je dobro vrijeme za komunikaciju o bilo kojem problemu koji uzrokuje zamjeranja ili udaljenost između vas i voljene osobe.

Pokažite nježnost i suosjećajnost.

Unesite zdravu dozu romantike u svoj odnos.

Otkrijte da li rane iz prošlosti djeluju na vaše sadašnje odluke.

Vodite brigu o drugima, ali mislite i na sebe.

Iscijelite stare ljubavne povrede.

Oprostite se od onih s kojima više ne možete dalje.

Julijana Oremović