Foto: pixabay.com

Widget not in any sidebars

Često sjedim sama, razmišljam o životu i svemu što sam prošla.

Iako sam mlada, ponekad zadivim samu sebe. Osjećam kao da imam foto album u svom umu. Ne mogu ga maknuti niti imam izbora.

Samo miris, zvuk ili slika dovoljni su da otvore taj album. Toliko elegantno, a opet manipulativno, sitnice mi uzmu ključ i album se ponovno otključa. Slike počinju navirati. Sjećanja.

Vjerujem da govorim u ime svih kad kažem da svi imamo sjećanja koja želimo zaboraviti. Zadržavamo ih iz brojnih razloga. Neka nam ispunjavaju duše srećom, a druga nas podsjećaju kako smo prije bili sretni, a sad smo slomljeni.

Ove druge vjerojatno i želimo zaboraviti, iz razloga što su bol i tuga zastrašujuće emocije. Zašto bismo ih željeli zadržati? Ovo bih pitala druge da i sama nisam iskusila slomljeno srce. Iako nezamislivo, stvarno sam pronašla važnost loših i dobrih sjećanja.

Kad smo kod sjećanja, dopusti da te nešto zamolim.

Zatvori oči… zamisli ono što želiš zaboraviti, a nikako ne možeš. Učini to. Neka ti bude neugodno nekoliko minuta. Viči na mene kroz ekran računala ako je stvarno strašno.

Pretpostavimo da si učinila što sam te zamolila, sad samo diši… Postani opet mirna. Uspjela si prevazići ono što ti često ometa um.

Ova sjećanja te proganjaju. Vjerojatno poželiš nekoga udariti.

Ali, zar ne vidiš? Ne vidiš li da je tvoja noćna mora gotova?

Možda je još uvijek proživljavaš i nije sjećanje.

Ali ovdje si. Čitaš ovo. Živa si. Preživjela si još jedan dan.

Ako ne shvaćaš da je samo to nevjerojatno, onda si prestroga prema sebi.

Mnogo puta kad sam se osjećala ovako fizički i mentalno, nešto fantastično se dogodilo. Pogled ispred mene se pretvorio u nešto prekrasno, a plavo nebo ispunilo se veselim pticama. Zbog samo jedne stvari i osjećaja povezanosti.

atma.hr – 39

Smijeh koji sam podijelila sa čudesnim nepoznatim djetetom. Topli zagrljaj voljene životinje. Tapšanje muškarca koji mi kaže da to mogu. Inspirativni citat na Instagramu. Prijateljice koje donose nešto za jelo.

Partner koji kaže da vjeruje u mene. Beskućnik koji zahvalno primi kolač koji sam mu dala. Rođaci koji me podsjećaju na ludo djetinjstvo. Šalica omiljenog čaja.

Ove stvari i povezanosti nas spašavaju u negativnim trenucima. Ova iskustva pomažu nam da dobijemo novu snagu. Pomažu da vjerujemo u sebe. Da budem neizmjerno zahvalni na svemu što imamo i što smo imale. Možda i poprave pogled na svijet samo povremeno.

Ali često takve kratke i slatke sitnice vraćaju vjeru u čovječanstvo.

Život bez teških trenutaka ne bi bio život.

atma.hr – 39

Sve loše u životu mi je pružilo smisao i za to ću uvijek biti zahvalna. Ne veselim se budućoj boli, ali sigurna sam da mogu izdržati sve. Sigurna sam zbog prošlih iskustava.

I zato, iako želiš zaboraviti neka sjećanja… Ja svoja ne želim. Jer su me naučila najveću lekciju.

Naučila sam ih pretvoriti u magiju… jer su me sve te nepredvidive i neželjene priče pretvorile u osobu kakva jesam i ojačale mi karakter. Zbog ovih sjećanja sam snažnija.

zdravaisretna

15823247 10154862034909254 3547410913147562717 nMilijana de Mori – Atmina savjetnica 

Međunarodna mentorica NLP-a & HNLP-a (humanitarna neuro-lingvistička psihologija), osobna trenerica, “Najjača žena u Hrvatskoj” 

Specijalnost: Moje poznavanje znanosti NLP o funkcioniranju mozga i tehnika ostvarenja uspjeha, kombinirano s meditacijom, vizualizacijama i hipnozom – mogu vam donijeti totalni procvat na svim poljima života! Osvijestite i iskoristite svoju moć, podignite samopouzdanje, ostvarite uspjeh i obilje, povratite unutarnji mir, živite u savršenom skladu sadašnjeg trenutka, tijela, uma i duha.

  • Transformacija svih vrsta negativnih emocija i blokada
  • Ostvarenje uspjeha u karijeri i ljubavi, privlačenje obilja
  • Emotivno ispunjenje, sreća u ljubavnim vezama
  • Otklanjanje raznih vrsta ovisnosti
  • Razvijanje samopouzdanja, fokusa i unutarnjeg mira
  • Praktični savjeti o zdravlju i dobroj formi (od vrhunske sportašice i osobne trenerice – prehrana, tjelovježba, uspjeh kod držanja dijete)

060 600 303 – kod 02

Cijena poziva za Hrvatsku:
6,99 kn po minuti za poziv s fiksne linije / 8,41 kn po minuti za mobilne uređaje
*razgovor se naplaćuje po sekundama