atma.hr – 52
Kada imamo neku svoju osobinu koju znamo da nam smeta u životu i da nam ne koristi, tada nije poanta da se maltretiramo kako sebe trebamo promjenimo, što najčešće činimo. Time radimo borbu, otpor prema sebi, a i NE LJUBAV prema sebi, jer kako možemo voljeti sebe ako ne prihvaćamo svoje mane. Da, ljubav prema sebi je i voljeti svoje mane.

Da, znam da nas te mane koče u životu, ali dok god se borimo s onim što jest nećemo to moći promijeniti.

Važno, vrlo važno je prvo, osnovno i najvažnije – PRIHVATITI tu svoju manu i kada ju osjetimo da smo opet to nešto učinili / mislili tada reći sebi – to je uredu, sada je tako, možda još uvijek nisi dovoljno jak/a da to riješiš,… , ali to je uredu.

Prihvaćam da je sada tako.

Oprostite sebi! To je toliko važno i toliko veliko i ponekad može biti jako teško, za neke naše mane i dugotrajno.

Mi sebi stavljamo zahtjeve što bi mi trebali i onda smo jako ljuti na sebe što nismo to što želimo biti. To je suludo što si znamo činiti.

Kada se sljedeći puta nađete u situaciji da se ljutite na sebe ili da padate u stanje “jadna ja” – budite nježni prema sebi i recite sebi “opraštam sebi, da sam znala i mogla napravila bih drugačije, još uvijek mi treba vremena i to je sada tako”.

I onda prihvatite da je sada tako.

To ne znači da ćemo se utopiti u tom osjećaju – to je tako i nema iz toga pomaka, izlaza,… zauvjek će biti tako. NE. Već se radi o prihvaćanju sadašnjeg trenutka, da je to sada tako, za sada je još uvijek u mojem životu i radi se o prihvaćanju sebe.

Jer da istu tu manu, slabost ima naša najdraža prijateljica – mi bi joj rekli da je sve uredu i da nitko nije savršen i da nema ništa loše u njoj,….., ma svašta bi joj divno rekli, a ne bi ju kudili. A prema sebi smo najgori neprijatelji.

Budite samoj sebi najbolja prijateljica.

Ako ništa drugo od ovog teksa, ovu gornju rečenicu svako zapamtite i upotrebljavajte.

Svaki puta kada se osjećate loše, sjetite se kako bi se u toj istoj situaciji odnosili prema svojoj najboljoj prijateljici, što bi joj rekli… to sve recite sebi.

Važno za znati da ne možemo kreirati ono što želimo dok ne prihvatimo ono što jest sada i dok smo u otporu prema onomo što jest i prema onome što osjećamo.

I znate što još? … na kraju u našim “manama”, sjenama, leži naše najveće blago 🙂

Da istina je 🙂

Kada prihvatimo svoje sjene, pogledamo ih u oči bez bjesa, već sa suosjećanjem prema sebi i ljubavi i nježnošću prema sebi i zalječujemo sami sebe. Te kada smo spremni napravimo korak drugačije i napravimo promjenu ali nježno i polako – tada ulazimo u svoju pravu snagu i svoju pravu svrhu 🙂

Puno ljubavi vam šaljem,

Nikolina Balenović Knez
Intuitivna i feng shui savjetnica
www.linafengshui.com

Uzmite poklon e-knjigu “IDEJE ZA SRETAN ŽIVOT” OVDJE

atma.hr – 52
Prethodna objavaEvo što se događa s tijelom ako ne vježbamo samo 14 dana!
Slijedeća objava4 velike životne lekcije koje roditelji trebaju prenijeti svojoj djeci
Nikolina Balenović
Nikolina Balenović Knez, intuitivna i feng shui savjetnica, koautorica internacionalnog bestsellera „Transformation lessons“. Najveća joj je strast da sa ljudima radi na osobnoj transformaciji ljubavi prema sebi, da osnažuje druge da budu autentična najbolja verzija sebe. Prenosi drugima kanalizirane poruke , te vrlo brzo uočava koje su blokade koje stoje na putu za ostvarenje punog potencijala osobe i daje rješenja kako navedene blokade riješiti. Ima poseban dar koji joj omogućuje viđenje istine, pružanje energije i podrške svojim klijentima kako bi promijenili svoje živote na vrlo dubok i snažan način. Life coach, diplomirani feng shui savjetnik, certificirani energetski terapeut, ThetaHealing® praktičar. Yogu vježba preko 13 godina, prošla je veliki broj edukacija ne temu intuicije, kanaliziranja i duhovnosti od Sonie Choquette i drugih, u osobnom radu na sebi je preko 15 godina, ujedno je bacc. ekonomist.