Za svaki dan svoga života reci hvala i vidjet ćeš kako će se u riznici tvoga života povećati broj sretnih dana.

Zahvali za ono dobro i manje dobro, jer mnogi nisu dobili prilike kao ti, mnogi nisu doživjeli dane koje ti jesi. Zahvali i za poraze, promašaje, gubitke jer si nakon svakog od njih postajao jači, ustrajniji, odaniji svom cilju.

Ostani uspravan i ne dopusti da nitko podcjenjuje tvoju vrijednost i skrši tvoju vjeru u sebe samoga.

atma.hr – 52
Za svaki dan svoga života reci hvala jer sve se događa s razlogom. I nešto što u prvi trenutak izgleda kao nešto strašno i neizdrživo na kraju shvatimo koliko nam je dobrih stvari donijelo u život.

Ako je netko donio neku bol, nelagodnu, nepravdu u tvoj život, ne nosi to sa sobom u buduće dane. Ostavi mu neka se te to mota po njegovoj savjesti i njegovom životu jer prije ili kasnije svakoga stignu posljedice njegovih izbora.

Reci hvala za sve ljude u tvom životu i one koji su se kao na nekoj traci izredali da nešto dobiju i one koji su u prolazu nešto dali i ostavili svoga traga u tvoj život.

Svi oni će odrediti tvoj rast, tvoj pogled u svijet, tvoj osjećaj samopoštovanja da tvoj život postane najbolja priča koju možeš zamisliti. Svi oni teški ljudi ostavili su ti lekcije o oprezu, povjerenju, odnosima ali i priliku da vidiš što se sve u tebi nalazi a ne želiš priznati sebi ni drugima.

Za svaki dan svoga života reci hvala jer kad postaneš svjestan da je sve dar pobijedit ćeš onu lošu naviku žaljenja, samosažaljevanja, katastrofičnog gledanja na svijet i počet ćeš se diviti svim onim lijepim stvarima oko sebe a takvih doista ima.

Počet ćeš uživati u svakom trenutku, shvatiti koliko si jedinstven i koliko su neprocjenjivi tvoji talenti. Kad okreneš sliku svijeta na pozitivno, usprkos svih poraza i loših stvari živjet ćeš pozitivan život.

Mario Žuvela

atma.hr – 52