Priroda današnjeg dana je “zahvalnost za hranu”.
U davnim vremenima ljudi su vjerovali da blagoslivljanje hrane i vode sa zahvalnošću pročišćuje ono što su blagoslovili, a kada proučimo teorije i otkrića do kojih je nedavno došla kvantna fizika, kao što je učinak promatrača, ti su ljudi iz davnine vjerojatno i bili u pravu.
Učinak promatrača u kvantnoj fizici odnosi se na promjene koje čin promatranja ima na sve ono što promatramo.
Zamislimo što bi to značilo kad bi izražavanje zahvalnosti za hranu i piće promijenilo njihovu energetsku strukturu i pročistilo ih tako da sve što jedemo i pijemo donosi dobrobit našem organizmu?
Jedan od načina na koji možemo usmjeriti zahvalnost na hranu i piće jest da uistinu uživamo u onome što jedemo i pijemo.
Kad uživamo u hrani ili piću, mi ih poštujemo i zahvalni smo.
Sljedeći put kada smo usred obroka ili pijemo nešto, pokušajmo malo eksperimentirati – kad uzmemo zalogaj hrane, koncentrirajmo se na okus u ustima ili na okus tekućine prije nego što ih progutamo.
Otkrit ćemo da okusi kao da eksplodiraju kad se usredotočimo na hranu i piće te kad uživamo u njima, a kad nismo usredotočeni, okusi postaju mnogo slabiji.
Naša energija usredotočenosti i zahvalnosti istoga trenutka poboljšava okus!
Ako se to događa kod hrane, zamislimo kako zahvalnost djeluje i na drugim područjima našega života!
Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr