Zašto je važno biti dobro uzemljen?

2116
Designed by Freepik

Zamislite kuću bez dobrog uzemljenja. Na prvi udar groma, u njoj sve što je električno ostaje spaljeno, osigurači iskaču, nema svjetla, nema energije. Ako osoba ne obraća pažnju ili ima slabu svijest o povezanosti sa Zemljom, ta će veza biti slaba i energija će manje teći. Uzemljite se dobro svaki dan i nema tog “groma” koji će vas uzdrmati!

atma.hr – 78
Dižete se nakon osrednje prospavane noći, odlazite u kupaonicu i zgražate se nad osobom koja vas gleda iz ogledala, obavljate nuždu, teturate prema kuhinji i pristavljate prvu jutarnju kavu. Pola stvari vam ispada iz ruke jer se još niste probudili i znate da vam vaši ukućani koji su još u krevetu, sada broje sve po spisku. Polako dolazite sebi ispijajući kavu no istodobno vam u svijest dolaze sve one dnevne obaveze koje htjeli-ne htjeli morate obaviti. I od toga vam odmah pada mrak na oči. Postajete mrzovoljni, dolaze vam misli tipa: “Ma ne mogu, ma ne da mi se, ma jooooj kad će tome već jednom biti kraj. Jedva čekam vikend”. Nakon druge 2 dl šalice turske kave konačno dolazite sebi i odlazite na posao pokušavajući prizvati u svijest nešto dobro u cijeloj priči.

Poznato?

Bio scenarij isti, sličan ili potpuno različit, svi mi ujutro nakon buđenja funkcioniramo na sličan način. A kako i ne bi kada se naša duša vraćala u tijelo i napuštala ga nekoliko puta tijekom sna. Tijelo se odmaralo u horizontalnom položaju i sve su njegove funkcije osim podsvijesti, bile usporene.

Ako ga na odgovarajući način ne probudimo i ako se naša energija ne vrati u potpunosti u tijelo kako valja, tijekom cijeloga ćemo se dana osjećati polu-pospano, inertno ili letargično.

Popit ćemo litru kave koje će imati samo djelomičan učinak jer ono što zapravo nismo učinili je da nismo “kalibrirali” našu životnu energiju u tijelu i nismo se priključili na izvor stabilnosti, podrške i napajanja, a to je naša Zemlja po kojoj hodamo.

atma.hr – 39

Zemlja je živa.

Kada ne bi bilo tako, na njoj ne bi bilo ničega. Kada ljudsko biće usmjeri svoju pažnju prema Zemlji, njena energija počinje teći prema našem tijelu jer je ona kao i naša, elektromagnetska. Svaki puta kada čovjek zatraži konekciju sa Zemljom, naša majka Zemlja-hraniteljica, tu je da nam pruži energiju. Ako osoba ne obraća pažnju ili ima slabu svijest o povezanosti sa Zemljom, ta će veza biti slaba i energija će manje teći, no svjesnim radom i praksom ta se veza može učvrstiti. Na taj način se naša tijela hrane elektromagnetskom energijom Zemlje i mi kroz život koračamo stabilno, hrabro i s punim povjerenjem u život i svijet.

Osjećamo da imamo pravo na život!

U suprotnom se osjećamo nedovoljno spremni zauzeti se za sebe, osjećamo da nemamo dovoljno dobru podršku života i svijeta, osjećamo manjak energije i većinom smo letargični, lijeni i pospani. Naša tijela lakše pobolijevaju i naša prva čakra, zadužena za osjećaj sigurnosti slabi ili je potpuno zatvorena jer ne dobiva potrebnu energiju. Teško se koncentriramo i sporo obavljamo svoje dužnosti. Jedemo puno jer hranom nesvjesno pokušavamo osjetiti tijelo, prisutnost, radost.

Pa što učiniti po tom pitanju?

Ovdje predlažem vježbu koju sama radim svaki dan i za koju sam 100% uvjerena da pomaže (kada sam iz nekog razloga jako umorna i imam potrebu odspavati dulje od normalnog, te ne obavim ovu vježbu, osjećam se kao da ne upravljam svojim tijelom. Instinkti su mi usporeni, sve mi je teško, pola stvari ne obavim i stalno imam osjećaj kao da plutam između tijela i prostora oko sebe.)

Ova vježba je pogotovo važna za iscjelitelje, energo terapeute i općenito osobe koje se bave energetskim i duhovnim radom jer smo zbog visoke vibracije sami po sebi u nekim drugim dimenzijama. Ova će vježba omogućiti fokus, koncentraciju na ovdje i sada ( a ne na stalno lelujanje između prošlosti i budućnosti), više energije i radost življenja.

atma.hr – 75
Za nju vam je potrebno samo 10 min.

Ja je obavljam ujutro u 6 h kada se i ustajem iz kreveta (na početku mi je bilo teško ustati se tako rano no s vremenom mi je to postala navika i radost). Umjesto kave, iscijedim si jedan limun i pomiješam ga s malo tople vode i to je prvo što stavim u usta kako bih očistila i pokrenula probavni sustav.

Nakon toga sjedam u meditaciju, stavim si neku lijepu meditativnu glazbu, zatvorim oči i zamolim svoje duhovne pomagače za prisustvo i zaštitu. Nakon toga samo pratim što se događa u tijelu.

Na početku ćete osjetiti kako je energija nestabilna (bez obzira na to što ste spavali i što mislite kako biste trebali biti najopušteniji) i kako se polako “namješta” u vašem tijelu.

Možda će vam se tijelo gibati, njihati, tresti- dozvolite mu! To je način na koji se energija uravnotežuje.

Kad osjetite mir i opuštenost u tijelu, svoju pozornost usmjerite na svoja stopala. Osjetite ih. Da li su čvrsto priljubljena uz tlo ili imate osjećaj kao da ga jedva dotiču? Ako je ovo drugo u pitanju, vizualizirajte kako vam se lijepe uz pod ili kako su vam teška kao beton i ne možete ih pomaknuti. Također obratite pažnju na to koje vam je stopalo slabije priljubljeno (kod svake osobe je jedna strana tijela uvijek slabija). Na to stopalo usmjerite više pažnje (energije se kreće u smjeru našeg fokusa).

Kada osjetite da su se oba stopala koliko toliko uravnotežila, zamislite kako su vam ukopana u zemlju ili pijesak na plaži.

atma.hr – 78
Zamislite neko svoje divno SVETO mjesto u prirodi gdje se osjećate sigurno, moćno i opušteno.

Ako je potrebno, prisjetite se onih trenutaka s plaže ili negdje drugdje, kada ste svoje prste i stopala namjerno utiskivali u zemlju. Sjetite se tog osjećaja među prstima i topline Zemlje.

I sada zamislite kako vam se stopala čvrsto priljubljuju uz tlo i kako iz njih počinje rasti energetsko korijenje koje urasta u tlo. Samim vašim fokusom na stopala i na Zemlju, Zemlja će se energetski povezati s energijom koja teče iz vaših stopala. Nakon nekog vremena biste trebali osjetiti toplinu ili vrućinu uzduž nogu i u stopalima.

Nakon toga svoju pažnju usmjerite na gornji dio tijela i zamislite kako je vaš trup i vaša glava kao stablo i krošnja koja se povezuje s nebom, s izvorom ideja, kreativnosti, smisla života, ljubavi.

Osjetite kako se na vašu krunsku čakru spušta Božanska energija. Ona će biti puno suptilnija, nježnija i svjetlija u svom doživljaju.

Osjetite se povezanima na svim nivoima. Onim sa Zemljom i onim s nebom. Neka te dvije energije dožive harmoniju u vašem tijelu i spoje se u vašem srcu kroz izraz ljubavi, mira, slobode i radosti.

Kada osjetite da je proces završen, polako otvorite oči ili nastavite s meditacijom. Ja obično ili radim magnetiziranje onoga što želim (o tome u nekom drugom postu) ili prolazim kroz dnevne obaveze, izrađujući listu u glavi. Na ovaj način svoje obaveze obavljam puno brže, jednostavnije i s puno više mira.

Jutro završavam kratkom šetnjom od 45 min. nakon koje se posvećujem svojim obavezama.

atma.hr – 39

Ako nemate praksu svakodnevnog uzemljivanja, pokušajte makar 3 dana i osjetite da li su se dogodili kakvi pomaci.

Ova se vježba također preporučuje osobama koje su “stalno u glavi” kako bi spustile energiju iz glave u tijelo.

Ne preporučujem ovu vježbu raditi navečer jer vas može razbuditi.

Natalija Pavlaković / sretniljudi.com

26 HOLISTIČKA ANATOMIJA

HOLISTIČKA ANATOMIJA

holisticka

Integrativan vodič kroz ljudsko tijelo

Komplementarni i alternativni pristupi zdravlju i medicini sve su više prihvaćeni kako ograničenja konvencionalnih tretmana postaju sve vidljivija. Ova knjiga predstavlja autoritativnu studiju anatomije, fiziologije i patologije, ali cijelu raspravu autorica proširuje povezujući znanost o tijelu i razne oblike alternativnih pristupa zdravlju kako bi istražila način na koji ljudsko tijelo funkcionira – i način na koji stupa u interakciju sa svojim okružjem te kako to postojanje doživljava na emocionalnoj i duhovnoj razini.

440 stranica, format: 16×23 cm

Cijena: 165 kn - Kupi ovdje