Potreba za pripadanjem i ljubavlju jedna je od najosnovnijih ljudskih potreba. Stvoreni smo da primamo i dajemo ljubav i u tom odnosu potrebna je ravnoteža – matematički rečeno 50:50 u odnosu primanja i davanja. Bilo što drugo, a što nije ravnoteža, u našem životu stvara energetski disbalans koji možeš prepoznati kao umor, pretjeranu osjetljivost, osjećaj krivnje, zamjeranje i osjećaj praznine.  

Kad je ljubav u pitanju, najčešći razlog koji dovodi do energetskog disbalansa je pretjerano davanje. To prepoznajemo kod osoba koje se previše daju drugima, a zauzvrat ne dobivaju ništa ili dobivaju jako malo. Tim osobama nedostaje unutarnjeg mira i imaju osjećaj da su iskorištene. Kronično im nedostaje ljubavi i čini im se da koliko god se daju nije dovoljno da bi primile ljubav.

atma.hr – 52
O da, i ja sam nekad bila jedna od tih osoba, a ako se i ti prepoznaješ u tome, čitaj dalje! Reći ću ti kako sam postigla emotivni balans, a time i osjetila ljubav koja mi je uvijek nedostajala.

Prije nego krenem na stvar, htjela bi s tobom podijeliti jednu rečenicu koja je dugo bila na mojem frižideru i koja mi je služila kao podsjetnik u trenucima kad bi mozak počeo s pričom „Jadna ja…“. Ona glasi:

„Univerzum reagira na tvoje vibracije i vraća ti onu energiju koju odašilješ i zato, ako želiš više ljubavi u svome životu, najprije zavoli sebe!“

Predlažem ti da je odmah prepišeš na komad papira i okačiš na svoj frižider ili neko drugo vidljivo mjesto kao podsjetnik, a zatim da svaki dan ispočetka donosiš odluku da ćeš voljeti sebe!

atma.hr – 52
Što se dogodilo kad sam donijela odluku da ću voljeti sebe?

Kad sam odlučila voljeti sebe postala sam smirenija, strpljivija, lakše sam opraštala i imala sam više razumijevanja za sebe i za druge. Lakše sam se odupirala negativnim osjećajima poput krivnje, patnje i straha. Kad sam zavoljela sebe život mi je počeo uzvraćati ljubavlju!

Ljubav prema sebi jačala sam tako što sam svjesno birala kakav ću imati pogled na život i kad sam umjesto turobnih i depresivnih misli birala optimizam jer sam znala da sam sama odgovorna za to čime se „hranim“. Birala sam da ću u svome srcu i svome umu pohranjivati samo ono što je za moje najviše dobro.

Ljubav prema sebi izražavala sam tako što sam se usavršavala kao osoba, radila sam na sebi i unapređivala sam svoj život jer sam  znala da zaslužujem više od pukog preživljavanja i time sam slala poruku Univerzumu da sam spremna za primanje. Kad sam razvila ljubav prema sebi, Univerzum se pobrinuo da mi dade još ljubavi kroz partnera koji me voli, podržava i poštuje.

Onog trenutka kad sam prihvatila sebe, kad sam postala zadovoljna onime što ja zaista jesam i gdje se trenutno nalazim, znala sam da se promijenila moja energija, a promjenom energije počela se mijenjati i moja stvarnost.

Danas mi je kristalno jasno da je ljubav prema sebi ravnoteža između prihvaćanja onog tko jesam i razine moje svijesti koja zna da zaslužujem bolje i više!

 Sanja Vicić, energetski iscjelitelj i astrolog
www.infinitely.hr

atma.hr – 52