People photo created by prostooleh - www.freepik.com

Starost je kao račun u banci, podižeš novac koji si sam tu stavio. Na svoj račun uspomena stavite što više trenutaka sreće. Svaki dan doživljavam kao poklon i sve dok sam živa, mislit ću samo na lijepe uspomene!

atma.hr – 78
Do 8 ujutro, 92-godišnja baka po imenu Tatjana već je obučena, diskretno našminkana, uredno očešljana. Spremna je preseliti se u starački dom.

Muž joj je nedavno preminuo. Usprkos satima i satima strpljivog čekanja, ozbiljno i nepomično je sjedila, a osmjehnula se samo jednom – kada joj je rečeno da je njena soba spremna.

Na putu ka liftu, medicinska sestra je objasnila kako će njena mala soba izgledati. Imat će zavjese koje sliče na prozore.

“O, svidjet će mi se zavjese”, bilo je prvo što je baka Tatjana rekla i to s entuzijazmom djeteta koje je upravo dobilo igračku o kojoj je maštalo.

Sestra se uplašila preuranjene reakcije i mogućeg kasnijeg razočaranja pa je oprezno rekla:

“Sačekajmo da ih prvo vidite. Možda vam se ne svide.“

“Nije važno. Sreća je ono što unaprijed odlučite. Kako moja nova soba izgleda ne ovisi o rasporedu i izboru namještaja, već o načinu na koji moj mozak funkcionira. Tu odluku donosim svakog jutra, čim se probudim.

Imam izbor – da provedem cijeli dan u krevetu razmišljajući o svojoj bolesti i dijelovima tijela koji mi više ne pripadaju, ili da osjetim radost i zahvalnost svakog dana. Svaki dan doživljavam kao poklon i sve dok sam živa, mislit ću samo na lijepe uspomene”, rekla je baka i dodala:

atma.hr – 78
“Starost je kao račun u banci, podižeš novac koji si sam tu stavio. Savjetujem da na svoj račun uspomena stavite što više trenutaka sreće”, ispričala je u jednom dahu i ponovo zašutjela.

Kasnije je otkrila svojih 5 sasvim jednostavnih pravila sretnih osoba:

– Očisti srce od zlobe;

– Očisti mozak od briga;

– Živi što jednostavnije možeš;

– Daj što više možeš;

– Ne očekuj previše.

stil.kurir

banner za knjige WAYNE DYER PROMIJENITE MISLI PROMIJENITE ZIVOT

1 KOMENTAR

  1. ” … i mislit ću samo na svoje lijepe uspomene!” gopođa nam lijepo kaže, trebali bi se truditi da su te naše uspomene zaista lijepe, jer je to ono najvrednije čega ćemo se kasnije sjećati. 🙂 šta onda reći za mog poznanika, koji je smisao svog postojanja našao u iskorištavanju drugih ljudi, materijalno i svakako drugačije, koji se penjao na društvenoj ljestvici lažući, ponižavajući i doslovno upropaštavajući druge ljude. Čega će se on sjećati? valjda svega toga. I sa zlobnim i pakosnim osmjehom na usnama pomisliti kako je on Važan i Iznimno Sposoban!!