atma.hr – 52
Prilično veliki broj žena ne zna kako se najbolje nositi sa svojim emocijama. One se uglavnom osjećaju previše osjetljivima te strahuju od doživljavanja jačih emocija. Pronalaženje emocionalne ravnoteže ne mora biti težak posao – potrebno je identificirati mjesta na kojima su potrebne male unutarnje promjene koje pomažu da se bolje nosite sa emocijama.

Sljedećih pet navika itekako vam mogu pomoći u dostizanju emocionalne uravnoteženosti:

Umjesto reakcije, one odgovaraju

Reakcija može biti žestoka, poput “rafalne paljbe” emocija koju najčešće vodi vaš ego. Često je potreban samo djelić sekunde prije nego vam intuicija “ponudi” neku drugu perspektivu. Kada se osjećate loše nakon nošenja sa situacijom ili osobom to je znak da ste reagirali umjesto da ste odgovorili. Odgovaranje će vas ostaviti s osjećajem da ste se prema stvarima ponijeli sa integritetom i poštovanjem.

atma.hr – 52
One poštuju stvarnost svojih emocija

Mnogo je lakše nositi se s emocijama kada gledate na njih upravo kako i treba: kao na emocije. Ukoliko se “sapletete” o prošle i buduće događaje, emocije i situacije mogu preuzeti nova (neistinita) značenja i vezivati ​​se za priče. Primjera radi, zamislite da niste prošli na natječaju za posao. Naravno da ste razočarani. Ukoliko se ne suočite s takvim emocijama u sadašnjem trenutku, vaš um zadire u vašu prošlost, u vrijeme kada ste se svaki put osjećali razočarano. Vi sada osjećate da ste “promašaj” i počet ćete doživljavati osjećaj bezvrijednosti prilikom svakog sljedećeg natječaja za posao. Kada se s emocijama nosite u sadašnjem trenutku, onda kada ih osjetite, vi sebi dajete zeleno svjetlo početi ispočetka svaki put i sagledati svaku situaciju iz realnog kuta.

atma.hr – 52
One osjećaju istinske simpatije prema svojoj autentičnosti

Napravite veliki popis stvari koje vas čine sretnima te svakog dana učiniti bar jednu od njih. Velika ili mala, nije važno! Obavljanje nečega što će vam pomoći da se osjećate odlično čin je ljubavi prema sebi. Ovaj mali napor smanjuje razinu stresa i pomaže vam da se osjećate sposobnijima i samouvjerenijima.

One inzistiraju na kretanju

Kada ste tužni, anksiozni ili pod stresom, jedan od najboljih načina da “izađete” iz svoje glave i da se ponovo povežete sa samima sobom jeste kretanje. Pustite neku glazbu (koju god da volite) i lagano se prepustite ritmu. Krećite se na bilo koji način i neka to bude vaš svakodnevni ritual koji će njegovati vaše emotivno blagostanje.

One ne tretiraju zahvalnost kao bonus; one je zahtijevaju

Prakticiranje zahvalnosti velika je podrška vašem emotivnom blagostanju, jer ono pomijera vaš fokus na dobre stvari u vašem životu te vas trenira gledati pozitivne strane u svakoj situaciji. Postajete zahvalni na svemu što imate i što ste postigli. Da biste njegovali zahvalnost, probajte svakodnevno razmišljati o tri stvari na kojima ste istinski zahvalni te to podijelite s partnerom, članom obitelji ili prijateljem (možete i voditi dnevnik u koji ćete svakodnevno zapisivati ​​po tri stvari). Vrlo brzo ćete postati pozitivniji i neće vam biti teško nositi se sa svojim emocijama u bilo kojoj situaciji.

Autor: minimagazin.info