Foto: pixabay.com

Ovo Zlatno pravilo 3 otkriva duh vječnih vrijednosti koje su bit našeg postojanja. Pridržavajući se tih pravila, naučite tajnu sreće i gledajte kako se vaš život postupno usklađuje. Preporučujemo da ispišete ova pravila i objesite ih negdje na vidljivo mjesto, tako da ih se svaki dan sjetite!

atma.hr – 52
Ponekad je vrlo lako doći u sukob s najbližim ljudima. Osjećamo se vrlo umorno i siti svega i doista se čini da nas pokušavaju napasti ili uvrijediti na svaki mogući način. Osjećamo se ugnjetavano i depresivno. Što mislite, zašto je to tako?

Svi naši problemi, bolesti, tuga, slabost, ljutnja i nezadovoljstvo našim životima – posljedica su naših vlastitih misli i djelovanja! Fokusiramo se na materijalne stvari i često zaboravljamo ono što je najvažnije – živjeti u skladu s vlastitim ja.

Jednom je stari mudrac rekao da postoji „Pravilo tri stvari“ na kojima se temelji cijeli naš život. Naime, broj 3 ima sakralno značenje u gotovo svim religijama i kulturama svijeta.

Ovo Zlatno pravilo 3 otkriva duh vječnih vrijednosti koje su bit našeg postojanja.

Pridržavajući se tih pravila, naučite tajnu sreće i gledajte kako se vaš život postupno usklađuje. Vi ćete privući ono čime zračite.

atma.hr – 52
Pravilo 3

3 stvari koje se nikada neće vratiti: vrijeme, izgovorena riječ, prilika.

3 stvari koje ne treba izgubiti: mir, nadu, čast.

3 najvrjednije stvari u životu: ljubav, samopoštovanje, povjerenje.

3 stvari na koje se ne treba čvrsto oslanjati: moć, sreća, materijalne stvari.

3 stvari koje oblikuju osobu: rad, poštenje, postignuće.

3 stvari koje uništavaju osobu: krivnja, ponos, ljutnja.

3 stvari koje je najteže reći: “Volim te”, “Žao mi je”, “Pomozi mi.”

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić