Pokrećete li vi kontakt i pažnju? Drži li se vaš partner na distanci kada se radi o njegovim postupcima i riječima? Je li iskrenost zamijenjena lažima i obrambenim ponašanjem? Ako je tako, zaustavite ludilo! Vjerujte sebi. Osoba koja želi raditi na odnosu učinit će gotovo sve, a druga želi izaći iz toga. Dobra je vijest da je sve na vama. Nemojte se nastaviti kretati u pogrešnom smjeru. Ako si dopustite da izađete iz toksičnog odnosa, mogućnosti za ljubav su beskrajne! Vi imate moć promijeniti svoju budućnost.

atma.hr – 78
Kako ćete znati kada osoba koju volite ne gaji jednake osjećaje za vas? Ako se osjećate kao da živite u jednosmjernom odnosu, postoje znakovi upozorenja koja vam mogu pomoći u određivanju smjera u kojem se vaš odnos kreće.

1. Ne pokazuje puno pažnje

Kako pokazuje svoju ljubav? Kad ste zaljubljeni, vi želite shvatiti potrebe partnera. Ljubav nije samo seks, nego i dodir, riječi, geste pa čak i djela dobrote.

Je li se način na koji vaš partner pokazuje ljubav promijenio ili čak smanjio? Ako jest, zašto?

Je li to prisilno ili vi prvi pokazujete ljubav u nadi da će pokazati reakciju? U odnosima i životu, nada nikada nije strategija.

2. Drži se na distanci

Kada ste zajedno, vaš partner kao da je negdje drugdje? Ako je tako, to je znak da on, zapravo, želi biti s nekim drugim ili na drugom mjestu. Pojedinci često govore kako su im partneri “odsutniji od uobičajenog”.

U zdravom odnosu, partner može biti u stanju utvrditi razlog udaljenog ponašanja. U nejednako uravnoteženoj vezi, razlozi možda nisu tako očiti.

Sluša li vas partner kada govorite? Razgovara li uopće s vama? Izgleda li nezainteresiran, kao da se dosađuje ili čak kao da je usamljen kad je s vama?

Možda je vrijeme da mu date prostora kako bi vidjeli što se događa. Udaljenost se može povećati, a to može biti štetno. Međutim, iako je štetno, vaše srce moglo bi završiti samo s modricom i neće biti slomljeno.

atma.hr – 52
3. Ne inicira kontakt

Tko koga kontaktira? Jeste li vi ona osoba koja šalje poruke ili naziva više puta dnevno? Odgovara li brzo ili joj je ponekad potrebno nekoliko sati da odgovori ili uopće ne odgovori?

Kad ste zaljubljeni, pokretanje kontakta je prirodno. Želite razgovarati i dijeliti.

Kada su obje strane aktivno uključene u odnos, sve je ravnomjerno podijeljeno.

U uravnoteženom odnosu, bilo da se radi o telefonskom pozivu, porukama ili čak e-pošti, komunikacija napreduje, ne ostaje neaktivna.

4. Vaš partner nije iskren prema vama

Osjećate li da vaš partner više nije iskren s vama? Jedan od temelja održivog odnosa je iskrenost. Osoba koja vas voli bit će iskrena čak i ako misli da će vas istina povrijediti.

Neki će vam reći ono što želite čuti samo da biste ih ostavili na miru.

banner za knjige KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEDIMA

Drugi su toliko brutalni sa svojim riječima pa se pitate: “Je li to ljubav?”

Ponekad se čini kao da nema sredine. Ako je iskrenost važan dio vašeg odnosa i to se odjednom promijenilo, postoji li problem?

Ako postavljate pitanja i partner odbija reagirati i djeluje obrambeno, on ili se boji da će vas povrijediti ili ga jednostavno nije briga. U svakom slučaju, to je opasno mjesto i vrijeme je za ozbiljno preispitivanje duše.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić