Foto: pixabay.com

Ukoliko nekome nešto trebate oprostiti ili neko treba oprostiti vama, prakticirajte ovu vježbu kako biste sebi i drugima olakšali ovaj proces …

Svi oni koji koračaju duhovnim putevima znaju u čemu je značaj oproštaja.

Za neke od nas, postoji jedan korak (predkorak) koji nam je neophodan kako bismo mogli u potpunosti nekome oprostiti. Ponekad je djetetu u nama neophodna osveta, pa makar i mala, kao preduvjet za oproštaj. U ovakvim situacijama, ova vježba će vam biti od koristi.

Zatvorite oči, budite tihi i mirni. Mislite o ljudima kojima vam je najteže oprostiti. Što biste zaista željeli učiniti?

Što bi oni trebali učiniti da biste im oprostili? Zamislite da se cijela ta situacija odvija upravo sada. Izgradite sliku u svojim mislima do detalja. Koliko dugo želite da pate ili budu kažnjeni, ako je to ono što vaš um (ego) želi?

Kad vam se um (ego) osjete zadovoljeni, fokusirajte se duhovno i dozvolite da se sve zauvijek završi. Trebali bi se u ovom trenutku osjetiti bolje, ali i da bez poteškoća razmišljate o oproštaju. Ipak, nemojte sebi udovoljavati na ovakav način svakoga dana. Učinite ovu vježbu jedanput – to će biti dovoljno da budete oslobođeni.

Sada, kada ste spremni oprostiti, možete prijeći na vježbu opraštanja. Poželjno je  imati partnera, ali ukoliko ste sami – govorite naglas.Sjedite mirno, zatvorite oči i recite: “Osoba kojoj trebam oprostiti je _____ . Opraštam ti za _______.”

Ponovite nekoliko puta. Koliko stvari ima koje bi trebalo da vi oprostite drugima, toliko je stvari koje drugi trebaju oprostiti vama.

Ukoliko prakticirate ovu vježbu s partnerom, dopustite mu da vam kaže: “Hvala ti, sada te oslobađam (krivnje).”

Ukoliko vježbu prakticirate sami, zamislite osobu koja bi vam trebala izgovoriti ove riječi.

Vježba bi trebala trajati između 5 i 10 minuta.

Preispitajte sebe i svoje srce, potražite terete koji vas opterećuju.Potom ih pustite.

Na kraju, fokusirajte se na sebe. Naglas uputite ove riječi sami sebi: “Opraštam sebi za_______.”

Ponavljajte riječi oko 5 minuta.

Ovu moćnu vježbu prakticirajte jedanput tjedno kako biste se riješili negativnih, emotivnih taloga. Neke situacije ćete prevazići bolje, neke brže, ali najbitnije je da ćete doći do svog cilja.

Priredila: Jelena Davidović /lovesensa.rs

25 BHAGAVAD GITA

BHAGAVAD-GITA

Dragulj svjetske književnosti - mudrost bez granica

Istina koju objavljuje je univerzalna i vječna, te je kroz tisućljeća nadahnjivala velike mislioce, teologe i filozofe istoka i zapada; Sokrata, Goethea, Schopenhauera, Einsteina, Junga i mnoge druge.
G.W.F. Hegel: “Bhagavad-gita je sposobna dati nam pravo shvaćanje univerzalnosti i uzvišenost religije.”
Albert Einstein: “Dok čitam Bhagavad-gitu, jedino pitanje koje mi se nameće jest kako je Bog stvorio svemir. Sve ostalo, suvišno je.”

926 stranica, tvrdi uvez, 16 slika u boji

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaKrvna grupa određuje ženski temperament: Koja KRV krije idealne supruge, a koja “zvijezde”?
Slijedeća objavaŠto fotke koje objavljujemo na društvenim mrežama govore o nama
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here