Foto: maxresdefault

Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne, rekla je slavna glumica.

300×250 centar text-39

Helen Mirren je britanska glumica i zvijezda u najboljem smislu te riječi – ona koja ne prestaje sjati. Navikli smo na teror mladosti i plastične ljepote, a Mirren nam pokazuje kako može i drugačije – uz pomoć rada, stava i dostojanstva.

Ne boji se reći što misli i zna to reći artikulirano – pravo u metu. Ovo su neki od njezinih najupečatljivijih citata koji će vas možda inspirirati da budete slobodnije i svoje.

1. Sada kada imam 70 godina, ono što bih mlađoj sebi posavjetovala jest –

govori “OD**BI” češće.

300×250 centar text-39

2. I dalje imam taj “ciganski” osjećaj za avanturu. Mislim da nisam spavala u istom krevetu više od tri ili četiri mjeseca čitavog mog života. Uvijek sadim povrće čije plodove na kraju ne pojedem i cvijeće koje neću vidjeti kako cvjeta. Oduvijek se selim po cijelom svijetu.

3. Cijela ta stvar oko oblačenja je luda. Možete potrošiti dolar na jaknu u nekom malom butiku, npr. “Second-hand”.

I možete potrošiti tisuću dolara na jaknu u mega-storeu. I ako vidite ove dvije jakne kako šetaju ulicom, vjerojatno ne biste znali koja je gdje kupljena.

4. Žene trebaju prestati biti ljubazne. Ako ikada budem imala djecu, koju nemam, prva stvar koju ću naučiti svoju djevojčicu je riječ: “od**bi”.

5. Najteži period u životu su dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je također i razdoblje kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate što će se dogoditi, zastrašujuće je.

6. Ja sam tip osobe – oblači-se-u-second-shopu-ali-otvori-bocu-šampanjca.

300×250 centar text-39

7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda se odbijaju tako izjasniti, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili se 40 godina unatrag i rekli: “Je li ovo svijet u kojem bi voljela živjeti?” Ona bi rekla “Ne”.

8. Čudna stvar je ta, postaje vam s vremenom sve udobnije u vašoj koži, čak i kada vam vrijeme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lijepi, paranoični ste i jadni. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

9. Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne.

10. Cijelog svog života gledala sam djevojčice od 16 godina kako prodaju ljepotu, zato mislim da je nevjerojatno što sada žene od 70 godina reklamiraju proizvode ženama od 60 do 80 godina.

stil.kurir

HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

 

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaOvo će vas itekako zamisliti: Što je vidio ŠAMAN u psihijatrijskoj bolnici?
Slijedeća objavaLiniju anđela čuvara na dlanu imaju samo rijetki sretnici: Imate li je vi?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here