atma.hr – 52
Boje predstavljaju vrlo važan element u našim životima i svaka od njih ima drugačiji utjecaj na nas i naše emocije. Dodavanjem boja u naš dom, unosimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje i time privlačimo obilje.

Ovih 6 boja unesite u dom kako bi poboljšali energiju i donijeli blagostanje.

Žuta

Žuta boja će unijeti toplinu i “oživjeti” prostor u kojem živite. Po feng shui filozofiji, središnji dio prostorije je idealno mjesto za nešto žuto. Unošenjem ove boje u vaš dom stvorit ćete ugodnije uvjete za život.

Međutim, pretjerano izlaganje žutoj boji može umoriti oči, tako da nije preporučljivo da je stavljate na pozadinu računala. Također, ona potiče razmišljanje i pojačava intuiciju.

atma.hr – 52
Zelena

Pobornici feng shui vještine smatraju da zelena boja obećava promjene, uspjeh i fleksibilnost. Slike predivnog zelenog krajolika bolesnim osobama će ubrzati oporavak. Ako vježbate jogu, nosite zelenu opremu, jer ćete se dodatno opustiti.

U trenucima inspiracije pišite zelenom olovkom, jer ćete tako i najsitnije misli prebaciti na papir. Obojite ured ili radnu sobu djelomično u zeleno kako biste pojačali kreativnost.

Plava

Po feng shui vjerovanju plava boja je vodeni element i predstavlja osnovu novog uspješnog početka. Ona će pojačati samopouzdanje i pomoći da imate bolju komunikaciju s ljudima oko vas. Zahvaljujući ovoj boji lakše ćete riješiti probleme, smanjiti apetit i ona će vas u potpunosti smiriti i opustiti.

Međutim, vodite računa da se ne izlažete previše ovoj boji, jer biste mogli izazvati kontra efekt.

atma.hr – 52
Crvena

Crvena boja “poziva” na akciju i ubrzava rad srca. Ova boja povezuje se s vatrom, elementom koji po feng shui vjerovanju donosi brze promjene. Čak i sasvim mala količina ove boje djeluje poput magneta i vrlo je moćna.

Crvena vrata stvaraju osjećaj dobrodošlice, ali isto tako označavaju uspjeh i dobitak. Po nekim starim vjerovanjima ako žena na prvi sastanak obuče nešto crveno, s tom osobom će imati dugu i sretnu vezu.

Ljubičasta

Ova boja je savršena za prostorije u kojima meditirate ili upražnjavate jogu. Povezana je s duhovnošću i obiljem i vjeruje se da je njeno idealno mjesto u najudaljenijem lijevom kutu u odnosu na ulazna vrata.

Poštujući ovo pravilo, u svoj dom ćete unijeti veliku količinu pozitivne energije koja je neophodna za uspjeh. Pokušajte je ne unositi u dnevnu sobu (gdje se družite s prijateljima), jer može otežati komunikaciju.

Narančasta

Narančasta boja idealan je izbor ako želite unijeti toplinu i radost u svakodnevni život. Povezana je sa zdravljem i često se koristi prilikom liječenja bolesnika. Jarko narančasta (u manjoj količini) će pojačati pozitivnu energiju i podići raspoloženje u svakom domu.

Nježne i pastelne nijanse ove boje od svake prostorije će napraviti pravu malu oazu mira koja će uvijek biti ispunjena smijehom i veseljem.

Izvor: minimagazin.info