52
Boje predstavljaju vrlo važan element u našim životima i svaka od njih ima drugačiji utjecaj na nas i naše emocije. Dodavanjem boja u naš dom, unosimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje i time privlačimo obilje.

Ovih 6 boja unesite u dom kako bi poboljšali energiju i donijeli blagostanje.

Žuta

Žuta boja će unijeti toplinu i “oživjeti” prostor u kojem živite. Po feng shui filozofiji, središnji dio prostorije je idealno mjesto za nešto žuto. Unošenjem ove boje u vaš dom stvorit ćete ugodnije uvjete za život.

Međutim, pretjerano izlaganje žutoj boji može umoriti oči, tako da nije preporučljivo da je stavljate na pozadinu računala. Također, ona potiče razmišljanje i pojačava intuiciju.

52
Zelena

Pobornici feng shui vještine smatraju da zelena boja obećava promjene, uspjeh i fleksibilnost. Slike predivnog zelenog krajolika bolesnim osobama će ubrzati oporavak. Ako vježbate jogu, nosite zelenu opremu, jer ćete se dodatno opustiti.

U trenucima inspiracije pišite zelenom olovkom, jer ćete tako i najsitnije misli prebaciti na papir. Obojite ured ili radnu sobu djelomično u zeleno kako biste pojačali kreativnost.

Plava

Po feng shui vjerovanju plava boja je vodeni element i predstavlja osnovu novog uspješnog početka. Ona će pojačati samopouzdanje i pomoći da imate bolju komunikaciju s ljudima oko vas. Zahvaljujući ovoj boji lakše ćete riješiti probleme, smanjiti apetit i ona će vas u potpunosti smiriti i opustiti.

Međutim, vodite računa da se ne izlažete previše ovoj boji, jer biste mogli izazvati kontra efekt.

52
Crvena

Crvena boja “poziva” na akciju i ubrzava rad srca. Ova boja povezuje se s vatrom, elementom koji po feng shui vjerovanju donosi brze promjene. Čak i sasvim mala količina ove boje djeluje poput magneta i vrlo je moćna.

Crvena vrata stvaraju osjećaj dobrodošlice, ali isto tako označavaju uspjeh i dobitak. Po nekim starim vjerovanjima ako žena na prvi sastanak obuče nešto crveno, s tom osobom će imati dugu i sretnu vezu.

Ljubičasta

Ova boja je savršena za prostorije u kojima meditirate ili upražnjavate jogu. Povezana je s duhovnošću i obiljem i vjeruje se da je njeno idealno mjesto u najudaljenijem lijevom kutu u odnosu na ulazna vrata.

Poštujući ovo pravilo, u svoj dom ćete unijeti veliku količinu pozitivne energije koja je neophodna za uspjeh. Pokušajte je ne unositi u dnevnu sobu (gdje se družite s prijateljima), jer može otežati komunikaciju.

Narančasta

Narančasta boja idealan je izbor ako želite unijeti toplinu i radost u svakodnevni život. Povezana je sa zdravljem i često se koristi prilikom liječenja bolesnika. Jarko narančasta (u manjoj količini) će pojačati pozitivnu energiju i podići raspoloženje u svakom domu.

Nježne i pastelne nijanse ove boje od svake prostorije će napraviti pravu malu oazu mira koja će uvijek biti ispunjena smijehom i veseljem.

Izvor: minimagazin.info

Prethodna objavaRoba iz perilice vam zaudara? Ovako se riješite mirisa “mokrog psa”!
Slijedeća objavaPrimijetili ste da imate nove madeže?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.