
8 namirnica koje više ne biste trebali jesti

Postoji puno dezinformacija o hrani i kako ona utječe na zdravlje, što čini odabir onoga što je zapravo zdravo i korisno jako teškim. S druge strane postoji izvjestan broj namirnica koje treba izbjegavati u bilo kojim okolnostima, zato što od njih skoro pa da i nema nikakve koristi,a na mnoge načine predstavljaju rizik po zdravlje.
Evo devet namirnica koje nikada ne biste trebali jesti, ako dugoročno želite sačuvati vaše zdravlje.
1. Bijeli kruh, rafinirano brašno
Po definiciji bijeli kruh i rafinirano brašno se generalno otrovni za vaše tijelo zato što su zapravo “očišćeni” od svih vitamina, minerala, vlakana, i drugi hranljivih tvari. Zbog toga tijelo ne zna kako pravilno probaviti i asimilirati tu tzv. hranu, što može dovesti do problema sa zdravljem. Rafinirano bijelo brašno se bijeli klorom i još se dodaje bromid, dvije kemikalije koje su povezane s pojavom oštećenja organa i žlijezda.
2. Smrznuta gotova hrana
Većina gotove smrznute hrane prepunjena je konzervansom, industrijskom soli, hidrogeniziranim uljem (trans-masnim kiselinama) i drugim umjetnim sastojcima, da ne spominjemo kako je takva hrana prije smrzavanja bila kuhana i kako je na taj način ostala bez većine hranljivih tvari (pogotovo ako je – nakon što je odmrznuta – opet zagrijavana u mikrovalnoj pećnici).
3. Bijela riža
Kao i bijeli kruh i bijela je riža prošla “purifikaciju” pomoću koje je iz riže nestala većina hranljivih tvari. Odvojena je od klica i mekinja zbog kojih je riža karakteristične smeđe boje. Bijela je riža nutritivno slabije kvalitete i tijelo je drugačije probavlja nego smeđu rižu.