Nadjev

Izgnječiti recimo 4 kuhana krumpira. U njih dodati:

* 2 žličice kokosa
* 2 žličice sezama
* 2 žličice smeđeg šećera
* 2 žličice ribanog svježeg đumbira
* 2 žličice garam masale
* 2 žličice liminovog soka
* 2 usitnjene svježe ljute papričice
* 1 žlica svježeg peršina
* 1.5 žličice soli

Ako nemate neki od ovih začina, stavite ono što imate, nije problem… ovo je baš orginalni, tradicionalni recept. Kad se nadjev hladi pripremite tijesto.

Tijesto

* 200 grama brašna (polubijelo ili glatko)
* pola žličice kurkume
* 2 žličice rastopljnog maslaca
* 100 ml vode

Od ovih sastojaka umijesite meko, ali elastično tijesto.

Izvaljajte kvadar debljine oko 3mm.

Ravnomjerno rasporedite punjenje.

Smotajte u dugačku roladu.

Pilastim nožem narežite kriške debljine oko 1cm.

* ako se iskrive od rezanja, malo ih “popravite”.

Pržite u dubokom ulju oko 5 minuta.

* ako volite; trebate laganiju verziju, alu patre možete ispeći i u pećnici.

Vamana – Varaždin

alu-patra