atma.hr – 52
Čovjek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali iznenadi se kada se okrene natrag i pogleda bol koju je prošao, srce koje ostalo ranjeno i naučene lekcije.


Widget not in any sidebars

Shvati tada da u životu svakako trebaš biti okrznut, bilo da te okrznu drugi ljudi, njihovi sebični interesi, povrede koje nisi očekivao ili da te okrzne kajanje kada se zatvoriš u sebe pa ništa ne pokušavaš te se izoliraš od ljudi ali i od života kakvog bi zaista želio živjeti.

Čovjek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali iznenadi se kada vidi snagu tamo gdje je mislio da je slab, kada vidi vjeru tamo gdje je mislio da su samo sumnje, kada nastavi dalje iako su ga kočili mnogi strahovi. Otkrije čovjek koliko može izdržati kada za sve stvari koje mu teško idu kaže „dobro bi bilo to učiniti“ umjesto da kaže „moram to učiniti“, kada za svoje snove pronađe najbolje razloge, umjesto da se sakrije iza izlika i opravdanja zašto ih ne može ostvariti.

Čovjek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali kada ostane sam i počne zbrajati što je sve u životu prošao, koje je bitke dosada dobio otkrije da su razmjeri njegove snage onoliki koliki vjeruje da jesu.  Otkrije čovjek koliko može izdržati kada na upit drugih koji ga pitaju „kako je“, odgovori samo „dobro sam“ i nastavi dalje bez obzira na što je sve prošao, bez obzira koliko je udaraca pritom zadobio i koliki je tek put pred njim.

Čovjek misli da mnoge stvari ne može izdržati, ali može kada voli ono što radi i kada uvijek gleda bolju stranu onoga što mu se događa, i kada nađe prijatelja koji će ga pratiti u svim teškim situacijama, kada pronađe nekoga s kime će podijeliti radost i tugu. Iznenadi se čovjek koliko može preživjeti pogledavši na sve ožiljke koje nosi, ožiljke koji su svjedočanstvo svega što ga je pokušalo slomiti ali nije, jer je bio jači.

Mario ŽuvelaWidget not in any sidebars

atma.hr – 75