People photo created by pressfoto - www.freepik.com

Mentalni stav “zasuci rukave i prioni na posao” naučen u ranom djetinjstvu jedan je od najvažnijih faktora uspjeha!

atma.hr – 78
Želite da vaše dijete postane uspješna odrasla osoba? Tjerajte ga da obavlja kućne poslove. Ako gunđa, objasnite mu da znanost kaže da je to za njegovo dobro.

Najveće kontinuirano istraživanje u povijesti, koje je započeto prije 75 godina i još traje, pokazuje da sreća i uspjeh u životu ovise najviše o dvije stvari – ljubavi i radne etike.

A koji je najbolji način da kod djece razvijete radne navike?

Iskustvo 724 ispitanika koji su u životu postali izuzetno uspješni govori da je mentalni stav “zasuci rukave i prioni na posao” naučen u ranom djetinjstvu jedan od najvažnijih faktora uspjeha. Ono što vam daje prednost na poslovnom planu je upravo odnos prema neugodnom poslu.

Naravno, roditeljima nije obavezno lakše kada dio obaveza u domaćinstvu delegiraju djeci. Očekujte da ćete ih često morati podsjećati, posao će obavljati traljavo, ali tako je sa svakim učenjem.

Naoružajte se strpljenjem i budite spremni da dodatno radite za njima, jer je to jedini način da im usadite radne navike i naučite ih da je rad neizbježan dio života i preduvjet za samoostvarenje, poručuju znanstvenici.

detinjarije

atma.hr – 78