Widget not in any sidebars

Ranija doba nisu obilovala s tako puno agresora na ljudski organizam, stoga je i ljudski vijek bio daleko duži. No ako je već došlo do nekih problema ljudi su se lako podvrgavali raznim dijetama i postovima i imali mogućnost da se riješe bolesti. Problem je današnjeg čovjeka da se teško i nevoljko podvrgava ikakvim strogostima. Mora se spomenuti da neki od stanara u našim tijelima ne mogu, niti žele izaći na drugi način nego kroz post, zato što se i oni sami hrane namirnicama koje mi uzimamo, a tijekom kura antibiotika neki od njih se začahure u zavijutcima crijeva ili jetre, te se nakon antibiotika ubrzo opet razmnože.

Neke namirnice su im jako drage kao masno, prženo, mliječno, meso, čokoloda, alkohol, gazirano.

Stoga, ako samo maknemo iz naše prehrane takvu neprihvatljivu i teško probavljivu hranu, već ćemo imati puno manje podstanara. Hrana koja se teško probavlja trune u organizmu i takav trulež je jako povoljna sredina za nametnike.

atma.hr – 52
Dobrobiti gladovanja

Organizam se hrani namirnicama koje uzimamo u redovitoj prehrani, a isto tako, ako ne uzimamo ništa za jelo u roku od tri dana će organizam sagorjeti sve i najmanje ostatke od unešenih namirnica. Tada se počinje dešavati nešto fenomenalno, organizam počinje trošiti svoja tkiva kao hranu, ali to radi savršeno.

Prvo sagorjeva i probavlja sve loše, bolesne (tumori i slično) i odumrle stanice. Počinje se dešavati prekrasan metod podmlađivanja. Bez lijekova, uz samo malo volje i odricanja i bez troškova uništavamo sve što je loše u organizmu.

Tijekom gladovanja sve što je dobro, vitalni organi kao što su mozak, srce, žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem, su u potpunosti zaštićeni i pošteđeni od bilo kakvih štetnih posljedica.

Uz sve to, možda izgleda nevjerovatno, ali u organizmu se potiče izgradnja novih stanica.

Razlog leži u proteinima koji se neprestano razgrađuju i nadograđuju, koristeći aminokiseline (gradivne jedinice proteina) koje se oslobađaju iz razgrađenih stanica i ponovo se koriste za naodgradnju novih stanica, što je dokazano na mnogim ispitivanjima.

Ako gladovanje ide uz sokove tada eliminatorni organi kao što su bubezi, jetra, koža, crijeva i pluća mogu lakše do kraja izbaciti razne nakupljene toksine.

Tijekom takve vrste gladovanja mogu se javiti razni simptomi kao glavobolje, pojačna tamna mokraća, znojenje, ubzanije disanje i sl., a to je zato što eliminatorni organi sada imaju mogućnost izbaciti puno više toksina iz sebe i po desatak puta, nego na način kada se vrši normalna probava, zato jer sada ne moraju trošiti energiju na probavu.

Na kraju svega, nakon gladovanja (uz sokove ili bez) osim podmlađivanja svi organi počinju normalniji i osvježeni rad. Jača se karakter, nervni sistem, um, žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem koje sada normalnije luče svoje hormone i još mnogo toga.

Nije zabilježen niti jedan slučaj štetnosti od posta ako se pravilno izvodio, pa čak i kod onih koji nisu ništa jeli već pili samo vodu.

Dapače, vitalnost svih se popravila i izliječile su se mnoge bolesti. Istraživanja su pokazala da su postovi uz čajeve, lagane juhice, sokove od svježeg voća i povrća imala veći i kvalitetniji zdravstveni učinak od postova samo uz vodu.

Danas širom svijeta postoje klinike koje rade na principu gladovanja, a naročito su poznate one u Njemačkoj. Jedan od mnogih primjera u mojoj praksi je jedna pacijentica koja je uz sirovu prehranu za 5 mjeseci skinula 50 kilograma, a uz sve to jako se dobro osjećala, puno vitalnije i sretnije negoli prije.

atma.hr – 52