Background photo created by kjpargeter - www.freepik.com

“Kretanje je vitalno! Svi sustavi, mišići moraju raditi. Potrebne su barem dnevne šetnje i čučnjevi. I zapamtite: Sve vaše negativne misli, negativna energija djeluju najviše protiv vas. Ne zavidite, ne gomilajte ljutnju i bijes!”

atma.hr – 52
Da zaboravimo put do ljekarne, dovoljno je pridržavati se jednostavnih pravila koja nam naši liječnici ne govore. Ovo se odnosi na osnove zdrave prehrane, pitke vode, disanja i tjelesne aktivnosti. Ovako možete održavati zdravlje i vitalnost za godine koje dolaze.

Kako sačuvati zdravlje i riješiti se postojećih tegoba? Takva se pitanja tiču ​​bilo koje osobe. Tražimo načine dugovječnosti i aktivnog života u prehrani, tjelesnoj aktivnosti i psihotehnici. No, najpametniji i najjednostavniji odgovori često leže na površini. Evo jednostavnih i pouzdanih zakona zdravlja. Oni će vam pomoći da uvijek budete u dobroj formi.

Ključni zakoni zdravlja

Sama riječ “bolest” izaziva snažnu negativnu reakciju u svima nama. Čak i ako toga nismo svjesni. U stvari, nema bolesti.

Postoji određeni uvjet koji se može ispraviti. A misao ima izvanrednu snagu. Uz pomoć svijesti, čak je moguće i vratiti uklonjeni organ.

Opća zdravstvena pravila

Vodikov peroksid je dobra prevencija protiv bilo kakve gripe

Uključuje atomski kisik potreban tijelu. Način upotrebe: Razrijedite 15-20 kapi 3% vodikovog peroksida u ¼ čaši vode. Ubrizgavajte štrcaljkom u jednu i drugu nosnicu. Atomski kisik ubija viruse, gljivice, mikrobe, stanice raka,… A normalne stanice nisu pogođene.

atma.hr – 52
Pravilno disanje

Disanje se može koristiti za liječenje mnogih bolesti. Važno je održavati pravilan omjer ugljičnog dioksida i kisika u tijelu. Korisno je disati ovako: mali udisaj i vrlo spor izdah. I ne dišite 1 minutu (stanka). Korisno je pridržavati se ovog režima jedan sat dnevno (moguće je ukupno). Udisaj do izdisaja po intenzitetu trebao bi biti 1:10. Dok zadržavamo dah, potreban ugljični dioksid nakuplja se u tijelu.

Voda

Ne možemo živjeti bez vode. Ljudi prestaju piti vodu kako ostare. Ali bez vode nema struje. U stanici je tisuće mitohondrija – sićušnih elektrana koje pokreće voda. A voda u tijelu je prljava zbog nastajanja koksa (čvrsti ostatak koksiranja, tj. visokotemperaturnog isplinjavanja).

banner za knjige mudre

Zašto je dobro piti vodu?

Voda je moćan energetski sustav. Ako govorimo o kavi, čaju i drugim pićima, to je vezana voda, to ne djeluje na dobro zdravlje. Tijelo se mora osloboditi, u tijelo ulazi samo čista voda. Zimi trebate piti najmanje 1,5 litre, a ljeti 2 litre vode.

Kako piti vodu:

  • Prije jela 10-15 minuta.
  • Ni jedan gutljaj dok jedete.
  • Nakon jela (sat i po do 2 sata iza obroka).
  • Ako popijete samo jedan gutljaj, razrjeđujete klorovodičnu kiselinu u želucu i hrana se neće probaviti. Toksini začepljuju vaše tijelo, polako se nakupljaju i uzrokuju razvoj bolesti.
  • Ako želite jesti, pijte vodu. Ovo je hrana broj 1.
  • Kako se ponašati na svečanoj gozbi? Najmanje dvije čaše vode prije jela. I bez pića uz obroke. Možete piti alkohol, a umjesto napitaka piti vodu.

atma.hr – 52
Voda je srce svakog biokemijskog procesa. Kako pripremiti čistu vodu:

  • Navečer ulijte vodu u staklenku.
  • Ujutro procijedite, uklanjajući talog.
  • Vodu kuhajte dok se ne pojave sitni mjehurići.
  • Zatvorite, brzo ohladite.

Ta voda postaje strukturirana. Drži korisne tvari do tri sata. Pijemo je ujutro i prije ručka. Navečer možete ponoviti proces i pripremiti još jednu količinu čiste vode.

Kretanje je vitalno

Svi sustavi, mišići moraju raditi. Potrebne su barem dnevne šetnje i čučnjevi.

Ono na čemu sjedimo je doslovno najvažniji dio našeg tijela. Tamo sve počinje i sve se završava, odatle rastu noge, tamo se osjeća kralježnica.

Meso je težak, mrtav proizvod

Probava “teškog” proizvoda na pozadini razrijeđenih probavnih sokova stvara trulež u gastrointestinalnom traktu. Dobro je jesti više biljne hrane.

Živite s čistim mislima

Što možete dati, dajte. Bit ćete nagrađeni. Najvažnije je biti optimističan. Sve vaše negativne misli, negativna energija djeluju protiv njihova vlasnika. Ne zavidite, ne gomilajte ljutnju i bijes.

Pripremila: Iva Jukić za atma.hr