Napravite sebi ukusnu juhu koja će vas ujedno i zagrijati!
Sastojci:
- 1 veliki celer
- 1 dunja
- 2 ljubičasta luka
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 1 žlica mljevenog kumina
- 1 prstohvat mljevenog cimeta
- 1 žlica šećera
Za serviranje:
- 1 mala šaka oraha
- 1 žlica vrhnja za kuhanje (može vegansko)
- malo svježeg kopra
Priprema:
Ogulite i grubo nasjeckajte celer, dunju, ljubičasti luk i češnjak.
U lonac stavite dosta ulja i stavite na srednju vatru, a zatim dodajte sjeckano povrće, zajedno sa svim ostalim sastojcima.
Kuhajte polako 20 do 25 minuta ili dok povrće malo ne omekša, povremeno miješajući da ne bude ništa na dnu.
Kada sve omekša, ulijte dovoljno ključale vode da prekrije povrće 2 cm.
Stavite poklopac i lagano dinstajte 20 do 25 minuta ili dok se povrće ne skuha.
Pomoću štapnog miksera izgnječite do gustoće koja vam odgovara.
Grubo nasjeckajte orahe i prepecite.
Začinite juhu s malo vrhnja za kuhanje (nekog biljnog za vegane), kopra i oraha.