Foto: pexels.com

Kada?

Onda kada shvatite da vas nisu vrijedni. Da vas nisu zaslužili.

Onda kad počnete više poštovati sebe. Kada uvidite da vas je sa razlogom univerzum razdvojio jer niste više na istoj valnoj duljini. I u tome svemu osvijestite sebe i svoj napredak.

atma.hr – 52
I kad se prestanete kajati što ste bili preiskreni sa njima, jer ako vas je iskrenost udaljila onda se zapitajte: kakvi su to uopće ljudi?

I još kad vidite da se oni uopće ne kaju i nije im žao što su vas povrijedili, onda se zamislite zašto uopće razmišljate o njima?

Misle li oni o vama? I o tome kako se vi osjećate?

Da, znam da biste im dali još jednu, petu, osmu… ma tisuću i prvu šansu, ali ima li to smisla ako vas svaki put iznova izigraju i povrijede?

Zašto si to radite?

Što biste imali od toga da i ostanete u kontaktu sa tim ljudima? Gdje je tu kvaliteta odnosa? Gdje je tu dobrobit?

Niste to zaslužili. Baš niste.

atma.hr – 52
I razumijem da vas još nešto stalno vuče ka tim ljudima. Ali to je samo mrvica emocionalne navike koja vas veže uz njih i uz ono što ste nekada imali. Ili ste barem mislili da imate.

Dok niste shvatili da je sve bila iluzija…

Zato ne žalite više za tim. Već zahvalite što ste napredovali i izdigli se iz tih razina. Zahvalite si svim srcem.

I okrenite se nekim novim divnim ljudima. Koji su tu oko vas, ali ih možda i ne primjećujete. Koji su u skladu sa vašom novom vibracijom. Koji su savršen dio ovog dijela vašeg životnog puta.

A možda i puno više, tko zna…

Prigrlite ih i uživajte zajedno u nastavku putovanja. A one koji su ostali na nekim prošlim stanicama, tamo i ostavite. Jer vrijeme je da konačno krenete dalje, vlak života ne čeka nikoga. Ukrcajte se i poželite svima sreću. To je najbolje što možete učiniti.

A onda se usmjerite prema naprijed. Zagrlite svoje voljene koji su tu sada i ovdje sa vama i dozvolite srcu da se ispuni ljubavlju do maksimuma.

I onda, šta vam više treba? 💞

Napisala: Iva Bradarić

Iva Bradarić 
WEB – Sunčana strana života
Facebook – Sunčana strana

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot