Image by Freepik

Vaša svrha je da budete sretni. Vaša je svrha živjeti s lakoćom. Vaša je svrha prepustiti se ljubavi svemira kako biste mogli živjeti sretnim životom. Prihvatite svrhu ljubavi i vaš će se život ovog trenutka radikalno promijeniti.

atma.hr – 52
Gabrielle Bernstein je motivacijski govornik, duhovni vođa, voditeljica podcasta i broj 1 bestseler New York Timesa, autorica više knjiga, uključujući Univerzum ti čuva leđa i Super-privlačitelj.

Njezine knjige prvenstveno se fokusiraju na teme kao što su duhovnost, manifestacija i njegovanje bezuvjetne ljubavi prema sebi. Njezina učenja usmjerena su na opraštanje, njegovanje duboke povezanosti s našom intuicijom i ljubav prema sebi.

U nastavku ćete pronaći 80 divnih citata Gabrielle Bernstein za vjeru, povjerenje i ljubav. Njeni citati su smirujući, oni inspiriraju, podižu, ali vas također i uzemljuju i stavljaju u sadašnji trenutak te povezuju s vašim pravim ja.

80 citata Gabrielle Bernstein

1. “Svaki dan kad se probudite, recite: ‘Kakva čuda želite da učinim danas?’. Zatim slušajte.”

2. “Jednostavna namjera da prepustite kontrolu je sve što trebate da doživite čuda.”

3. “Kada počnete plesati s energijom Svemira, vaš život teče prirodno, pojavljuje se nevjerojatan sinkronicitet, kreativna rješenja bujaju i doživljavate slobodu.”

4. “Kad vidite druge koji imaju ono što vi želite, slavite to! Neka vam njihov uspjeh odražava ono što ste spremni primiti.”

5. “Tanka je linija između pomaganja drugima i ugađanja ljudima, a pogrešno miješanje jednog s drugim može biti vrlo štetno. Kad stavljamo tuđe potrebe ispred svojih, iscrpljujemo svoju energiju, što može dovesti do depresije, fizičke bolesti i preopterećenosti.”

6. “Biti u jedinstvu sa Svemirom je poput fantastičnog plesa u kojem toliko vjerujete svom partneru da se jednostavno prepuštate ritmu glazbe.”

atma.hr – 52
7. “Kako ćete znati kada ste spremni podijeliti svoje vizije sa svijetom? Razvit ćete snažan osjećaj povezanosti i sigurnosti oko svoje želje i tada znate da je vrijeme za dijeljenje.”

8. “Danas više ne trebam mijenjati svijet oko sebe. Samo trebam promijeniti način na koji to vidim.”

9. “Vjerujte da je vaša autentična snaga sve što vam je potrebno kako biste doista podijelili svoje svjetlo sa svijetom.”

10. “Ja sam ljubav. Sve u meni i izvan mene je ljubav. Danas odlučujem ponoviti ovo, vjerovati u ovo i posvetiti se tome. Ja sam ljubav. Sve drugo u što sam odlučio/la vjerovati je lažno, samo se čini stvarnim. Ono što danas odlučujem vidjeti kao stvarno je ljubav i samo ljubav. Ja sam ljubav.”

11. “Opraštanje ruši zidove kojima razdvaja ego i ponovno nas ujedinjuje kao jedno. Ljutnja i strah od iluzije ega nestaju. Nema više “on je rekao, ona je rekla.” Sve to samo odlazi. Osjećaj je kao da su lanci uklonjeni i da ste oslobođeni životnog terora. Zašto nastaviti vježbati ulogu žrtve kada možete biti slobodni i sretni?”

12. “Ako želimo živjeti čudesan život, moramo pojačati glas ljubavi u nama i stišati glasnoću svog straha.”

13. “Prilike za iscjeljenje mogu se prerušiti u ljude koji vas stvarno ljute. Obratite pozornost, jer bi oni mogli biti vaši najveći učitelji.”

14. “Dopustite da vaša strast postane vaša svrha i jednog će dana postati vaša profesija.”

15. “Svaka misao koju imamo emitira energiju. Ta nas energija ili približava podržavajućem toku Svemira ili mu se opire.”

16. “Prihvatite sebe i suosjećajno razgovarajte sa sobom. Recite sebi lijepe stvari – vi ste jedini koji slušate. Recite sebi – radim najbolje što mogu.”

17. “Vaša energija ima daleko veću moć nego što možete i zamisliti. Postoji energija u vašim izgovorenim riječima, u vašim e-mailovima i vašoj fizičkoj prisutnosti.”

18. “Ponekad će vas vaše više ja voditi da činite pogreške kako biste mogli naučiti lekcije.”

atma.hr – 52
19. “Izgovorite ovu molitvu tiho ili naglas u sebi: Opraštam svojoj prošlosti, oslobađam se budućnosti i poštujem ono što osjećam u sadašnjosti.”

20. “Svemir ne reagira tako dobro na mahnitu energiju. Umjesto toga, Svemir vibrira na pozitivnoj frekvenciji, a da biste zajedno s njim stvarali, vaša se energija mora uskladiti s tom frekvencijom.”

21. “Ne možete kontrolirati što ljudi govore ili rade, ali možete kontrolirati kako ćete to shvatiti.”

22. “Odbijanje može biti najbolja smjernica od svih.”

23. “Vrlo je lako potražiti sreću izvan sebe; u vezi, poslu iz snova ili savršenoj tjelesnoj težini. Kada jurimo sreću izvana, jednostavno tražimo Boga na svim pogrešnim mjestima. Vanjska potraga temelji se na lažnim projekcijama koje postavljamo na svijet. Ove projekcije grade zid protiv istinske sreće, koja leži u nama.”

24. “Odabir ljubavi donijet će vam veliku radost i veliku sreću – ta sreća je izbor koji sami donosite.”

25. “Razlog zbog kojeg želite sve što želite je taj što mislite da ćete se osjećati jako dobro kada tamo stignete. Ali ako se ne osjećate dobro na putu do tamo, ne možete stići. Morate biti zadovoljni onim što jest dok težite za više.”

26. “Kada se osjećamo dobro, privlačimo rješenja, a ne probleme. Kad se osjećamo dobro, život teče prirodno.”

27. “Fokusiram se na ljubav koja me okružuje i očekujem čuda.”

28. “Ako mislite da niste vrijedni toga da se osjećate dobro, onda niste u skladu s istinom o tome tko ste.”

29. “Kada se zapitate: ‘Kako mogu služiti?’, Svemir odgovara: ‘Kako ti mogu služiti?”

30. “Kada izaberemo Svemir za svog učitelja, možemo vidjeti očima ljubavi.”

atma.hr – 52
31. “Život na ovaj način donio mi je ono što najviše želim: slobodu. Osjećam se slobodno znajući da u meni i oko mene postoji uvijek prisutna energija ljubavi. Slobodna sam znajući da sam uvijek vođena i da imam moć sukreirati svijet kakav želim vidjeti.”

32. “Naše vibracije privlače naše pleme.”

33. “Radost je izbor koji donosite.”

34. “Pravo obilje je unutarnji posao.”

35. “Kada se posvetimo radosti, povećavamo šanse za uspjeh.”

36. “Možeš odabrati kako ćeš doživljavati svoj svijet. Ti si sanjar svog sna.”

37. “Nemate pojma o velikom oslobađanju i miru koje ćete osjetiti kada potpuno odustanete od prosuđivanja.”

38. “Možemo biti žrtve svijeta kakvog ga vidimo ili možemo izabrati perspektivu iz koje prošla bolna iskustva prepoznajemo kao katalizator promjene.”

39. “Blokiramo svoja stvarna postignuća kada ne uživamo u putovanju.”

40. “Zapamtite da ste vi duša koja prolazi kroz ljudsko iskustvo.”

41. “Ključ spokoja je vjerovanje da vas univerzum podržava.”

42. “Svemir će učiniti za vas ono što vi sami ne možete.”

atma.hr – 52
43. “Prosuđujemo druge i sebe kroz objektiv naše prošlosti projicirajući stara iskustva na svoje trenutne okolnosti.”

44. “Sve što se događa u našem životu stavlja nas pred izbor – možemo pustiti da nas nadvladaju ili im možemo pomoći da nas usmjere ka milosti.”

45. “Kada se dobro osjećate, u vama postoji vibracija radosti koja podiže i ljude oko vas.”

46. “Ako živimo samo od dostignuća do dostignuća ne dozvoljavamo sebi da uživamo u raskošnom iskustvu života.”

47. “Svoj uspjeh mjerim time koliko se zabavljam.”

48. “Kako misliš, tako ćeš i biti.”

49. “Iz duhovne perspektive, odabir straha i odvojenosti umjesto ljubavi, odvaja nas od naše istine.”

50. “Razlog zašto želite bilo što u životu jest taj što mislite da ćete se odlično osjećati kada to nešto dobijete. Ali ako se ne osjećate dobro dok radite na svojim postignućima ne možete ni ostvariti to što želite. Morate biti zadovoljni s onim što je sada dok stremite ka boljem.”

51. “Svaka misao koju imate je poruka univerzumu. A univerzum uvijek odgovara s DA na vaše misli, energiju i emocije. I zato ćete ono što šaljete primiti nazad, htjeli to ili ne.”

52. “Kada naučite prihvatiti odbijanje, kao putokaz dobit ćete priliku da pratite tok univerzuma, da ojačate svoju vjeru u plan koji on ima za vas.”

53. “Samo vi birate kako vidite svijet.”

54. “Poričemo snagu ljubavi, a svoju vjeru čuvamo za strah.”

atma.hr – 52
55. “Kada smo sigurni, možemo se opustiti u osjećaju znanja i vjere.”

56. “Briga je molitva kaosu.”

57. “Vaša zavist je odraz vaše duboke želje.”

58. “Strah je jednostavno iluzija temeljena na prošlim iskustvima koju projiciramo u sadašnjost i na budućnost.”

59. “Velik dio naše tjeskobe i stresa dolazi kada smo usredotočeni na strah i odvojeni od glasa našeg unutarnjeg vodiča.”

60. “Vjerujte da su vaše rane točno onakve kakve je svemir planirao. One su božanski postavljene u vaš život u savršenom redu, kako biste im se mogli pokazati s ljubavlju i prisjetiti se unutarnjeg svjetla.”

61. “Prava sreća ne dolazi od dobivanja nego od davanja.”

62. “Molitva je vrijeme za traženje, a meditacija je vrijeme za slušanje.”

banner za knjige sretan novac

63. “Ja sam odgovorna za ono što vidim.”

64. “Opraštam što je češće moguće. Mislim da je opraštanje temelj duhovne prakse.”

65. “Vaša prisutnost je vaša moć. Imajte na umu kako vas vaše misli, riječi i energija odvajaju od Svemira. I znajte razliku između onoga osjećaja kada ste povezani s prisutnošću vaše moći i onoga osjećaja kada niste.”

66. “Svoju stvarnost stvarate mislima koje ponavljate i uvjerenjima s kojima se slažete. Kad je osuda vaš sustav vjerovanja, uvijek ćete se osjećati nesigurno, napadnuto i obrambeno.”

67. “Vaša svrha je da budete sretni. Vaša je svrha živjeti s lakoćom. Vaša je svrha prepustiti se ljubavi svemira kako biste mogli živjeti sretnim životom. Prihvatite svrhu ljubavi i vaš će se život ovog trenutka radikalno promijeniti.”

68. “Ego ne može preživjeti bez prosuđivanja. Ego nastoji dijeliti i razdvajati. Duh nastoji ujediniti i iscijeliti.”

69. “Percepcija je ogledalo, a ne činjenica. A ono što gledam je moje stanje uma, reflektirano prema van.”

atma.hr – 52
70. “Sljedeći put kada se zaglavite u mentalitetu žrtve zašto nešto ne funkcionira onako kako ste planirali, jednostavno izgovorite ovu molitvu i uskladite se s ljubavlju: “Hvala ti, Svemire, što si mi pomogao da ovu prepreku vidim kao priliku. Odstupit ću i pustiti te da vodiš.”

71. “Odnosi su zadatci za optimalan rast i iscjeljenje.”

72. “Kada svoju volju predamo moći Svemira, primamo čuda.”

73. “Temeljni uzrok svih osuda je strah da nismo dovoljno dobri, da nismo vrijedni ljubavi i da nismo sigurni.”

74. “Poštuj traumu, poštuj bol i poštuj strah, znajući da je sve vrijeme mir ljubavi sijao kroz tebe.”

75. “Ako ste spremni primiti kreativne mogućnosti, izgovorite ovu molitvu: “Hvala ti, Svemire, što si ograničenja i sumnju transformirao u kreativne mogućnosti.” Upotrijebite ovu molitvu kada vas vaš logični um nadvlada i ostanite otvoreni za primanje novih i inovativnih načina da sagledate svoje okolnosti.”

76. “Dopusti da te Svemir podrži. Osjećaj se sigurno, znajući da je ono što drugi imaju odraz onoga što je tebi na putu. Velikodušno i iskreno slavi uspjehe drugih ljudi!”

77. “Umjesto da ste opsjednuti ishodom, usredotočite se na to kako se želite osjećati.”

78. “Vjerujte da je svaka sekunda u kojoj odaberete novu perspektivu – čudo.”

79. “Kakav bi bio vaš život da ste znali da ste uvijek vođeni?”

80. “Strpljivi ljudi odaju energiju širenja, mira i milosti.”

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić