Foto: pixabay.com

Naučite slušati unutarnji glas koji uvijek zna što vam je zaista potrebno! Kada trebate donijeti važnu odluku ili promjenu u svom životu, John Holland, autor bestselera i predavač, savjetuje odličnu vježbu sa solarnim pleksusom.

atma.hr – 52
Što je i gdje je solarni pleksus?

Sunčev energetski centar, treći na razini ljudske fiziologije, nalazi se u predjelu solarnog pleksusa. To je je energetski centar odnosno čakra (Manipura chakra na sanskrtu) koja je najviše izložena okolnim utjecajima.

Ova čakra se nalazi u predjelu trbuha, nekih tri-četiri prsta iznad pupka i zadužena je za primanje energije i informacija iz okoline i njihovu obradu.

Svaki kontakt s drugom osobom, svaka nova okolina ili situacija, automatski aktivira solarni pleksus da prima nove informacije i da nam omogući da ih obrađujemo, promatramo, analiziramo i učimo iz svega toga.

Čakra solarnog pleksusa povezana je sa Suncem.

Sunce predstavlja našu suštinu, srž i središte svega. Tu se odvija formiranje “sebe i svoje osobnosti” kao zasebne jedinke, proces individualizacije, razvoj osobne moći i samopouzdanja.

Dobro razvijen treći centar daje veliku organizacijsku sposobnost i takvi ljudi uspijevaju ostvariti zamišljeno. Ako osoba ima hrabrosti, počinje se oslobađati potrebe za vanjskom potvrdom sigurnosti i ulazi u vlastiti unutarnji centar moći. Zato je početni ulog za svaki duhovni put zapravo – hrabrost.

atma.hr – 52
Kada je razvijena i u balansu, Sunčeva čakra daje osobnu inicijativu, potrebu da se iskorači izvan svojih granica i da se svojom voljom oblikuje stvarnost.

Na razini fizičkih manifestacija ova čakra je izuzetno važna jer predstavlja sjedište našeg metabolizma, gdje se hrana i energija pretvaraju u životnu vatru i postignuća.

Poremećaji u Sunčevoj čakri povezani su s problemima s probavom, smanjenjem ili povećanjem kiseline u želucu što lako dovodi do gastritisa, čira na želucu, napetosti i osjećaja težine u trbuhu.

Poremećaji u trećem energetskom centru odražavaju se i na kralježnicu i držanje tijela jer se na kralježnici očitava snaga ličnosti.

Vježba donošenja važne odluke uz pomoć solarnog pleksusa

Fokusirajte se na svoj solarni pleksus, zatvorite oči, a šake položite preko solarnog pleksusa (na slici je prikazana mudra, vi ne morate to raditi).

Zamislite da ovaj dio tijela ispunjava predivna žuta svjetlost.

Kada se opustite, zapitajte se:

Što osjećam po pitanju ove odluke?

Što osjećam po pitanju ove osobe?

atma.hr – 52
Ako se u vama javi neki osjećaj, upitajte se “Je li ovo pozitivno ili negativno?”

Ako vam je neugodno, upitajte se “Zbog čega sam uznemiren?”

Što je pitanje konkretnije i odgovor će biti konkretniji.

Za ovu vježbu potrebno vam je samo nekoliko minuta, a naučit ćete slušati unutarnji glas koji uvijek zna što vam je zaista potrebno.

Peđa Matić / lovesensa