Designed by Freepik

47

Znanstvenici su se napokon složili (i dokazali, što je njima jako važno) da čovjek koristi samo 5% svojih kapaciteta. Neki to zovu um ili svijest, dok je ostalih 95% onaj dio naše glave, mozga ili mnogo šire rečeno – nas samih – nejasno, neistraženo, nije pod kontrolom racionalnih, logičnih zakona i obično se naziva podsvijest.

Istina je da čovjek osjeća, živi, radi i postupa u većini slučajeva vođen upravo tim, većinskim dijelom, neki bi rekli instinktivno ili pak intuitivno. To je onaj unutrašnji glas koji nas nepogrešivo vodi k pravom cilju. On od nas stvara ono što zapravo jesmo.

No problem je što buka iz uma uglavnom blokira taj spasonosni glasić inuticije i svim silama pokušava preuzeti kontrolu nad našim životom.

Tako nas može obuzeti bujica misli bez reda i pameti, bez smisla, od kojih su mnoge negativne i prečesto implantirane izvana, na primjer od medija, ili pak negativnih ljudi koji nam kradu našu zdravu energiju. Osim toga, nemojmo zaboraviti da misli i te kako utječu na naše emocije čineći nas tužnim ili veselim, ljutim ili mirnim.

Zato je oslobađanje uma, odnosno PRAŽNJENJE UMA već odavna hvaljeno u mnogim starim mudrim knjigama, a stanje unutarnjeg mira, nirvane (popularnije na istoku nego na zapadu) ono koje čovjeka zapravo oslobađa od pritiska svakodnevnice i dovodi u lagano stanje povezujući ga s poljem svih mogućnosti preko tada slobodnog pristupa našoj podsvijesti.

A imajući dobru vezu s njom, imamo zapravo sve. Možemo doći do istine i do pravih rješenja za mnoge probleme koji nas muče.

Tu je onaj „klik“ koji se događa kad se nekom upali lampica i zna što mu je činiti iz čistog mira, jednostavno zna da je to ono pravo, ali kad bi ga pitali da to logički objasni ili dokaže, nema šanse.

Intuicija je vrhunski način spoznaje i spoj je s onim božanskim u nama.

Stoga je i te kako važno naći način za utišati svu onu buku naših života koja nam dolazi izvana i okupira naš um, onaj svjesni dio za koji mi mislimo da je bitan, a nije, jer se radi samo o vrhu ledene sante.

39

Kako se izvući od plime nepotrebnih misli i očistiti um, a onda i dušu?

Ključ je u tome da odbacite OTPOR, da se smirite, pritajite, utišate, opustite, te da jednostavno PUSTITE DA SVE TO TEČE KROZ VAS i da nekamo odlazi. Osjećajte svoje tijelo i pustite da to nešto struji kroz vas.

PROMATRAJTE svoje misli kakve god one bile, dobre ili loše, tu su i neka idu, neka prolaze.

Uspijete li izdržati u tome (bez napora, samo puštajući i promatrajući što se događa u vama, a gotovo uvijek u tišini i na nekom mirnom mjestu) naći ćete se u jednom jednostavnijem i lakšem stanju i osjećati da oslobađate svoj um.

39

To je ta “praznina” u kojoj je sve otvoreno i moguće i u kojoj rješenja i spoznaje DOLAZE SAMA OD SEBE. Iz vaše podsvijesti.

To je ta intuicija koju svi imamo i do koje možemo doći. A onda već znate što vam je činiti.

Kad vidite da vi to možete, vjeorjatno ćete češće koristiti svoju podsvijest, intuiciju, svo to znanje koje je unutra. Kaže se da svaki čovjek ima pristup tom univerzalnom znanju, treba samo probati.

A kako ćete dalje postupati s onim što otkrijete, ovisi o vama. Vjerojatno pozitivno.

Zašto je važno biti pozitivan? Zato što ako svoj fokus usredotočite na ono što je dobro i lijepo u svemu, to će rasti. Istovremeno će se ono loše smanjivati.

Koliko ćete vjerovati u to, toliko ćete i dobivati.

ehoroskop.net

ATMA savjetnici čekaju na Vaš poziv!


Widget not in any sidebars

Widget not in any sidebars

24 HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 119,90 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaTehnika INVENTURA DUŠE: Za neke ovo može biti šok!
Slijedeća objavaDrvo sreće Ametist
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.