Foto: unsplash.com

atma.hr – 52
Ovih dana se dešava veliko kolektivno karmičko čišćenje i otpuštanje – čišćenje karmičkih iskustava koji su zaostali u našem energetskom polju. Nije ugodno, ali je valjda neizbježno. I meni osobno su se posljednjih dana dešavale neke neobične stvari, veoma neugodne i bolne, tako da mogu to potvrditi iz vlastitog iskustva, a svakodnevno me i klijenti zovu i pričaju o iznenadnim teškim situacijama koje su ih „zadesile“, i pitaju me šta da rade. Kako da pomognu sebi, ili svojim najbližima.

Dešava im se ili neki iznenadni gubitak bliske osobe, ili neočekivana bolest u obitelji, nagli raskid nekog odnosa… ili bilo koji drugi traumatičan iznenadni događaj za kojeg im se čini da ih je doslovce „izulo iz cipela“, i imaju osjećaj kao da im se cijeli život promijenio u jednom, jedinom trenutku.

I zato ovo pišem, da ne bi svima pojedinačno odgovarala, jer puno ljudi oko mene prolaze ovako nešto slično, pa najbolje ovim putem da  grupno odgovorim kako se postaviti u takvim situacijama.

atma.hr – 39

Normalno je da vas ponajprije obuzme strah i panika, i da dolazi do otpora i neprihvaćanja situacije. To je sasvim ljudski, i prirodna je reakcija u tom prvom trenutku kad iznenada čujemo (ili doživljavamo) nešto neugodno i teško.

Dakle, prvi korak je prihvaćanje. Ne bježat od sebe. Ne potiskivat. Prihvaćam ovo kako se osjećam, neću odmah bježati u pozitivu ili potiskivanje ovoga što osjećam. Prihvaćam i dopuštam ovo. Jer tada, čim prihvatite odmah  dobivate malo više snage i energije, a time odmah jasnije razmišljate.

Drugi korak, posveti se sebi. Udahni – izdahni. Otpusti sve sa izdahom. I tako diši nekoliko minuta (ili meditiraj, ili vježbaj, što god pomaže) – ukratko vrati se u svoj centar. U centar svojg mira. Vrati se u svoje srce. Odmah ćeš se bolje osjećati čim se povežeš sa svojim srcem. Uzemlji se. Poveži sa zemljom (fizičkom snagom) i sa Izvorom (sa duhovnom snagom i duhovnim vodstvom kojeg imaš).

Treći korak – sjeti se Tko si. Sjeti se da nisi samo ovo malo, smrtno tijelo koje doživljava to nešto strašno i tragično, koje je bespomoćno i jadno pred tim nečim većim od sebe….Sjeti se da si Duša koja živi u ovom tijelu. Duša koja je na nekoj razini, izabrala da iskusi upravo ta iskustva.

atma.hr – 39

Zašto? Da bi kroz ove događaje koje se danas događaju – okidače,  razriješila upravo one karmičke ostatke  – one energetske otiske koji su zaostali u auri, i ne možemo ići dalje dok ih ne očistimo. Dakle, Duša je odabrala neka iskustva da bi nešto kroz njih naučila, ojačala ili očistila svoju prošlost.

Radi toga smo se i utjelovili. Da nam nisu trebala ta iskustva, ne bi ni došli na Zemlju. Vrlo jednostavno. A čim smo tu, znači da nešto trebamo ovdje obaviti.

I upravo zbog toga svega – prihvaćam i dopuštam ovo što se sada događa – jer znam da mi služi, i da je dobro za mene. Prihvaćam, iako možda ne vidim u ovom trenutku točno koji je razlog i uzrok ovoga što prolazim.

To je četvrti korak i najvažniji – dopuštanje i prihvaćanje ovoga što se dešava. To nas puno više osnažuje nego kad ostanemo u otporu, ljutnji i neprihvaćanju situacije – to nas zaglavljuje u osjećaju bespomoćne žrtve. A kad se osjećamo kao bespomoćne žrtve – to je veoma niska vibracija energije, slabi smo i nemoćni da nešto promjenimo.

Dakle, svaki put kad prihvatite, i to sa sviješću i razumijevanjem da niste žrtva toga što se događa i da to nije veće od vas. Nego dapače, da ste vi na nekoj razini sebe (Duša, Više Ja..) to čak i izabrali da iskusite. Odmah vam je lakše. I to vam trenutno vraća osjećaj osobne moći, a osobna moć daje vam snagu i autentičnost. A time imate mnogo više energije. A čim imate više energije, jasnije razmišljate i odlučnije djelujete. Jel vidite kako je sve to povezano, i kako sve na kraju ima smisla ?

Kada sve to što se događa sada pogledate sa drugačijim pogledom i drugačijom percepcijom, tek tada sa snagom i integritetom možete reći: sve je dobro. I tada kada ste puni snage, osnaženi i u svom centru mira, tek tada možete pomoći  svojim najbližima, koji možda trenutno prolaze neke najgore trenutke u svom životu. Tada možete biti svjetionik mira koji pomaže izgubljenim brodovima koji su izgubili svoj kompas u oluji.

Ivana Bezina Shanti

https://www.facebook.com/putusredistesebe/